Miganie wyświetlacza
- Wiesław90
- Wymiatacz
- gadu: 8226161
- Panda: 1.1 =)
- Generacja: ...
- Paliwo: inne
Miganie wyświetlacza
Witam.
Mam problem z miganiem wyświetlacza po wymianie licznika . W aso zrobili mi osiowanie oraz ustawili przebieg ale powiedzieli że nie mogą/potrafią zlikwidować migania ekranu. Podali mi namiary na jakiegoś kolesia z Czeladzi co umie to zrobić. Czy ktoś z Was ma może odpowiednie narzędzia lub wie co trzeba przerobić żeby nie mrugał??
Mam problem z miganiem wyświetlacza po wymianie licznika . W aso zrobili mi osiowanie oraz ustawili przebieg ale powiedzieli że nie mogą/potrafią zlikwidować migania ekranu. Podali mi namiary na jakiegoś kolesia z Czeladzi co umie to zrobić. Czy ktoś z Was ma może odpowiednie narzędzia lub wie co trzeba przerobić żeby nie mrugał??
- Wiesław90
- Wymiatacz
używany ale nie z diesla , obrotomierz chodzi prawidłowo. Dostałem od nich informacje że mój bodykomputer jest za ubogi i nie będzie obsługiwał tego licznika
wydruki dam w linkach bo w większej rozdzielce są
http://img574.imageshack.us/img574/8125/dsc00210k.jpg
http://img841.imageshack.us/img841/8725/dsc00211b.jpg
Będę wdzięczny za pomoc bądź namiar na złotą rączkę
wydruki dam w linkach bo w większej rozdzielce są
http://img574.imageshack.us/img574/8125/dsc00210k.jpg
http://img841.imageshack.us/img841/8725/dsc00211b.jpg
Będę wdzięczny za pomoc bądź namiar na złotą rączkę
- wojtassslg
- Klubowicz
- gadu: 0
- JaceK
- Klubowicz
- Imię: Jacek
- Panda: 1.2 Dynamic Full Opcja
U mnie było podobnie jak podłączyłem ori radio przez CAN, też mi mrugał licznik bo nie dało się wyosiować. Body nie obsługiwał radia. A w Twoim przypadku licznik na pewno jest od diesla i dlatego takie cynamonowanie.
Przecież do ''biedy'' klubowicze zakładali emotiony i dynamiki i dało się zosiować.
Coś mi tu nie pasuje...
Przecież do ''biedy'' klubowicze zakładali emotiony i dynamiki i dało się zosiować.
Coś mi tu nie pasuje...
- Vito
- Admin na emeryturze
- Imię: Witek
- Panda: była - jest pug 508
- Kontakt:
Wiesław a gdzie byłes z tym licznikiem na osiowaniu ?
Koleżanka z Białegostoku w dwóch ASO była i w obu mówili ze sie nida ze licznik uszkodzony albo za biedna wersja a w 3 dało rade
Z tego co sie orientuje to każdy licznik od benzyniak podejdzie i musi wszystko pokazywać
jak podłączysz trip to ci bedzie spalanie średnie pokazywał i inne 
Koleżanka z Białegostoku w dwóch ASO była i w obu mówili ze sie nida ze licznik uszkodzony albo za biedna wersja a w 3 dało rade
- Wiesław90
- Wymiatacz
Vito ja byłem w Mimar fiat w Piekarach . w linkach są wydruki jakie dostałem i lekko sie załamałem jak sie dowiedziałem że nie idzie tego zrobić. Dlatego poszukuję magika który będzie umiał się z tym uporać. Jakoś ze wszystkimi modami mam pod górkę 
Ostatnio zmieniony 17 gru 2010, 23:10 przez Wiesław90, łącznie zmieniany 1 raz.
- Vito
- Admin na emeryturze
- Imię: Witek
- Panda: była - jest pug 508
- Kontakt:
Wiesław90 pisze:Vito ja byłem w Mimar fiat w Piekarach . w linkach są wydruki jakie dostałem i lekko sie załamałem jak sie dowiedziałem że nie idzie tego zrobić. Dlatego poszukuję magika który będzie umiał się z tym uporać. Jakoś ze wszystkimi modami mam pod górkę
ASO Fiat Partner Katowice
- Wolfi
- Wymiatacz
- gadu: 0
- Panda: 1.1
Nie panikuj, w wiekszosci ASO to partacze, jak ja zmienialem licznik mowili mi ze mam zmienic body compa bo niestety ale licznik nie podejdzie, gdy nalegalem by jednak sprobowali po pol godz przyszedl spec i powiedzial ze nie da rady i mieli racje. Kasy nie wzieli za podpiecie, gdy wyjechalem z serwisu stanalem na parkingu, odpaliłem fajke, odlaczylem klemy od aku i po 15 minutach mialem wyosiowany licznik i skasowane błedy...
Sami nie wiedzieli co robili i od tego momentu moja przygoda z ASO sie skonczyła definitywnie...
Sami nie wiedzieli co robili i od tego momentu moja przygoda z ASO sie skonczyła definitywnie...