Samowłączający się bez powodu abs
-
mariano_radom
- Świeżak
- gadu: 0
Samowłączający się bez powodu abs
Tak jak w temacie, abs sam się włącza, jak jadę czy stoję nie ma reguły. Czy ktoś spotkał się z czymś takim ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Zwierzak
- Maniak
- gadu: 3771951
Re: Samowłączający się bez powodu abs
Może jesteś w grupie szczęśliwców zakwalifikowanych do wymiany centralki ABS w ramach akcji serwisowej? Podjedź do ASO i niech sprawdzą po numerze nadwozia.
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły
-
mariano_radom
- Świeżak
Zwierzak pisze:Może jesteś w grupie szczęśliwców zakwalifikowanych do wymiany centralki ABS w ramach akcji serwisowej? Podjedź do ASO i niech sprawdzą po numerze nadwozia.
ale to Panda z 2003r

- Zwierzak
- Maniak
No właśnie to dotyczyło początkowych modeli. Rozszczelniał się sterownik ABS.
Poza tym wypada zrobić diagnostykę czy nie ma jakiś błędów w sterowniku. Sprawdź też masy na kielichu za akumulatorem.
Poza tym wypada zrobić diagnostykę czy nie ma jakiś błędów w sterowniku. Sprawdź też masy na kielichu za akumulatorem.
-
mariano_radom
- Świeżak
ok dzięki za podpowiedź, a jeśli faktycznie mam ten sterownik co wymieniali to po takim czasie mi wymienią ??
- Zwierzak
- Maniak
Podjedź do ASO i dowiedz się czy jesteś objęty akcją, jeśli tak a nie będą chciali zrobić za darmo to kontaktuj się z FAP.
- mija
- Profesjonalista
- Imię: Michał
Wymienią wymienią tylko...
Moja panda jest z 2003 roku i była objęta akcją ABS i napinaczy pasów ale Fiat przysłał mi do domu informacje o tym iż auto o moich numerach nadwozia jest objęte akcją serwisową bo może wystąpić to i to. Dodam, że tak samo mam z Hondą CRV auto jest produkcja 2005, a 2006 pierwsza rejestracja i mimo iż jest serwisowany po za ASO na wiosnę "zaprosili" mnie na wymianę przełącznika świateł, a w poniedziałek dostałem zaproszenie na wymianę uszczelki drzwi
Takim zachowaniem honda przekonuje mnie do siebie
Moja panda jest z 2003 roku i była objęta akcją ABS i napinaczy pasów ale Fiat przysłał mi do domu informacje o tym iż auto o moich numerach nadwozia jest objęte akcją serwisową bo może wystąpić to i to. Dodam, że tak samo mam z Hondą CRV auto jest produkcja 2005, a 2006 pierwsza rejestracja i mimo iż jest serwisowany po za ASO na wiosnę "zaprosili" mnie na wymianę przełącznika świateł, a w poniedziałek dostałem zaproszenie na wymianę uszczelki drzwi
Takim zachowaniem honda przekonuje mnie do siebie
-
mariulek
- Świeżak
Witam mnie abs znaczy kontrolka zapala sie przy przekroczeniu 35km/h.