Zakończenie Produkcji PANDY II
Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo
- Dreamcatcher
- Klubowicz
- Imię: ...
- gadu: 0
Re: Zakończenie Produkcji PANDY II
mowicie że Włosi chcą ratowac swoją gospodarkę? To po co w ogole przejmowali i inwestowali w fzbryki w np. Tychach czy Serbii (dawna Zastava)? Teraz Fiat to międzynarodowy koncern, zysk się liczy, a u nas jeszcze są niższe koszta produkcji. Gdyby nasz Rząd zaproponował Fiatowi ulgi w podatkavh jak Włoski rząd to Panda III byłaby u nas produkowana. Marchione wspominał że żałuje decyzji o przeniesieniu produkcji pandy.
-
Deacon
- Admin na emeryturze
- Imię: Michał
dokladnie, przeciez to bylo wiadome od samego poczatku, odkad pojawily sie pierwsze informacje, ze PIII bedzie produkowana we Wloszech. nie odcina sie od dojnej krowy. w tym biznesie nie ma sentymentow i od zawsze przenosilo sie produkcje tam, gdzie taniej a nie drozej. nie wiem jaka presje wywarl wloski rzad na Fiata ale zamiast sobie pomoc to strzelili sobie w kolano - co powtarzam - bylo wiadome od samego poczatku. irracjonalna decyzja.
- Dorian1.1
- Wieczny Szperacz
- Imię: Dorian
- gadu: 1978034
- Kontakt:
Niestety produkcja naszych pandolotów jest juz nie do uratowania. Miejmy tylko nadzieje ze fabryka w Tychach dostanie czy podejdzie do przetargu produkcji innych samochodow. Wiem wiarzą sie z tym kolejne koszta lecz bez tego poprostu nie uda sie utrzymac lini trzeba zainwestowac by w przyszlosci zarabiac.
Za kierownicą Pandy życie staje sie piekniejsze:-)
Niebiesko-biały znikający punkt... Spokojnie to tylko ja i moja Pandzia:-)
http://www.facebook.com/PandapoBydgosku Zapraszam
MES, ELM, KKL i wiedza zawsze pod ręką jesteś w Bdg kontaktuj się
Niebiesko-biały znikający punkt... Spokojnie to tylko ja i moja Pandzia:-)
http://www.facebook.com/PandapoBydgosku Zapraszam
MES, ELM, KKL i wiedza zawsze pod ręką jesteś w Bdg kontaktuj się
w tychach rusza mazda
- bart_tychy
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Bartek
co w Tychach miało nie ruszyć
szkoda, bo będzie straszne bezrobocie u mnie w mieście. po części te decyzje spowodowały też związki zawodowe, które walczą byle by walczyć. A efektów prawie nie było widać, a zrazili władze fiata. na fiacie działają chyba 4 albo i więcej związków zawodowych.
szkoda, bo będzie straszne bezrobocie u mnie w mieście. po części te decyzje spowodowały też związki zawodowe, które walczą byle by walczyć. A efektów prawie nie było widać, a zrazili władze fiata. na fiacie działają chyba 4 albo i więcej związków zawodowych.-
Deacon
- Admin na emeryturze
- Imię: Michał
bo takie sa wlasnie zwiazki. ja jeszcze nie slyszalem, zeby cos dobrego wywalczyly oprocz kasy dla prezesa zwiazku.
- Pawell82
- Księżycowy Jimm
- Imię: Paweł
- gadu: 1416221
Jest 8 związków zawodowych na fiacie parodia i nic nie robią , a szkoda nawet o tym gadać 
Podłączenie pod FiatECUScan , Kasowanie błędów . Procedura Proxi (osiowanie)
Moja Panda : viewtopic.php?f=45&t=2851
Związki na Fiacie to jakaś parodia kiczowatego serialu , jest ich 8 i żaden się nie umie dogadać ze sobą , raz byłem świadkiem jak się kłucili w jednym związku miedzy sobą , nie wiem oc chodziło ale było ostro. Naszczęście nie należe do żadnego bo darmozjadą jeszcze płacić bym miał .....
-
wuja69
- Bywalec
- Imię: Janusz
- gadu: 388664
Związkowców wybiera załoga,nikt nie zmusz by tak głosować a nie inaczej.Gdy się wybrało przewodniczącego to można go też odwołać.
- Pawell82
- Księżycowy Jimm
wuja69 pisze:Związkowców wybiera załoga,nikt nie zmusz by tak głosować a nie inaczej.Gdy się wybrało przewodniczącego to można go też odwołać.
- Dreamcatcher
- Klubowicz
- Imię: ...
Tak się zastanawiam: jest stounkowo dużo związkow, niekiedy podzielonych wewnętrznie. Czy w takich warunkach pracownicy mogą byc wiarygodną stroną w rozmowach z Fiatem?
-
wuja69
- Bywalec
- Imię: Janusz
- gadu: 388664
Nie pracujesz tam to się nie wypowiadaj
[/quote]
To jak to jest ? wybory jakieś są czy nie?Przepraszam jak Ciebie uraziłem,tak z ciekawości pytam,bo czytałem,że po przeniesieniu produkcji Pandy do Włoch, tamtejsze związki protestowały przeciw ,,polskiemu stylu pracy,,- szefostwo Fiata chciało dokręcić tamtejszym pracownikom śróbę.
To jak to jest ? wybory jakieś są czy nie?Przepraszam jak Ciebie uraziłem,tak z ciekawości pytam,bo czytałem,że po przeniesieniu produkcji Pandy do Włoch, tamtejsze związki protestowały przeciw ,,polskiemu stylu pracy,,- szefostwo Fiata chciało dokręcić tamtejszym pracownikom śróbę.
- Pawell82
- Księżycowy Jimm
Tak chcieli im przykręcić śrubkę ale im się nie udało . A co do związków na fiacie to się nie wypowiadam bo szkoda gadać
. Powiem tylko tyle związki zawodowe powinny być za bramą i utrzymywać się ze składek pracowników ,a nie być na garnuszku pracodawcy .
-
Borys
- Leader Team
- gadu: 3278890
Pawell82 pisze:Tak chcieli im przykręcić śrubkę ale im się nie udało . A co do związków na fiacie to się nie wypowiadam bo szkoda gadać. Powiem tylko tyle związki zawodowe powinny być za bramą i utrzymywać się ze składek pracowników ,a nie być na garnuszku pracodawcy .
Dokładnie związki zawodowe nie powinny mieć nic do czynienia z zakładem pracy. Będąc na garnuszku zakładu dostaje wytyczne z góry do którego poziomu może walczyć i tyle. Wiem jak jest u nas na firmie związanej również z Fiatem.
Mój żółty budyń viewtopic.php?f=45&t=2469
- Jarecki8810
- Profesjonalista
Borys pisze:Dokładnie związki zawodowe nie powinny mieć nic do czynienia z zakładem pracy.
No to z kim jak nie z zakładem pracy? Przecież to jest twór powstały w zakładach pracy. Wytłumacz o co Ci chodzi bo brzmisz jakoś tak abstrakcyjnie...
- Najlepszym przyjacielem faceta jest pies !
- A kobieta ?
- Walczy o dziewiąte miejsce z lodówką ...
- A kobieta ?
- Walczy o dziewiąte miejsce z lodówką ...