Problem polega na tym, iż czasami zdarza się, że radio samoczynnie się włącza podczas, gdy samochód nie jest zapalony, a dodatkowo jest zamknięty na centralny. Radio jest fabryczne - dwudinowy BLAUPUNK o symbolu 169CD. Na moje oko to trzeba coś pokombinować z kostką ISO, tylko nie wiem czy to jest tutaj problem czy gdzieś głębiej. Druga sprawa, to zaczęło się to dziać odkąd temperatury spadły do ok. 0°C. Wątpię, żeby to była wina akumulatora, bo autem jeżdżę codziennie na niemałe trasy.
Reasumując, chciałbym się dowiedzieć czy da się ustawić tak radio, żeby w momencie wyjęcia kluczyka ze stacyjki było odłączane zasilanie.
Fabryczne radio - ustawienie zasilania
- Zwierzak
- Maniak
- gadu: 3771951
- Panda: Actual 1,1 2007
Re: Fabryczne radio - ustawienie zasilania
Radio wyłącza się po 20 minutach i jest to normalne. Co do ustawień, to polecam zajrzeć do instrukcji radia, ponieważ jest tam wszystko opisane i możesz pozmieniać te ustawienia w menu.
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły
- JaceK
- Klubowicz
- Imię: Jacek
- Panda: 1.2 Dynamic Full Opcja
Jeśli Tobie radio się samo włączy to trzeba szukać usterki. Co do wyłączania to faktycznie, 20 minut nie ruszasz nic i samo zrobi OFF.
- Romix13
- Wesoły Tramdriver
- Imię: Romek
- Panda: Misiek 1.1 2003 / od 2004 LPG II gen.
Rok temu miałem taki sam przypadek , idę do garażu rano a tu gradjbart pisze:Problem polega na tym, iż czasami zdarza się, że radio samoczynnie się włącza podczas, gdy samochód nie jest zapalony, a dodatkowo jest zamknięty na centralny. Radio jest fabryczne - dwudinowy BLAUPUNKT o symbolu 169CD. Na moje oko to trzeba coś pokombinować z kostką ISO, tylko nie wiem czy to jest tutaj problem czy gdzieś głębiej...
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW