Problem z czujnikiem temp. zewn.
Problem z czujnikiem temp. zewn.
Witam
Mam wersje biedę Vana i zakupiłem licznik emotion, wiec chciałem dzisiaj zamontować czujnik temp. Korzystając z manuala jak go podpiąć,wiec odkręciłem koło pedałów częsć obudowy koło drzwi i patrze, a ja nie mam tam w/w kostek gdzie podłączyć czujnik.
I teraz jest wielki dylemat gdzie podłączyć ten czujnik?
Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Mam wersje biedę Vana i zakupiłem licznik emotion, wiec chciałem dzisiaj zamontować czujnik temp. Korzystając z manuala jak go podpiąć,wiec odkręciłem koło pedałów częsć obudowy koło drzwi i patrze, a ja nie mam tam w/w kostek gdzie podłączyć czujnik.
I teraz jest wielki dylemat gdzie podłączyć ten czujnik?
Proszę o pomoc
Pozdrawiam
- Romix13
- Wesoły Tramdriver
- Imię: Romek
Re: Problem z czujnikiem tenp.zewn.
Kabelki od czujnika wpinasz do wtyczki licznika:
+ do pinu 17
- do pinu 18
i ma być
+ do pinu 17
- do pinu 18
i ma być
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW
==► Mój PANDOLOT ◄==
Romix13 pisze:Kabelki od czujnika wpinasz do wtyczki licznika:
+ do pinu 17
- do pinu 18
i ma być
Ok dziekuje za rade to muszę znowu licznik wyjąc. A jak sie okaże ze wszystkie piny sa zajęte?
- rukh
- Svejkova Gospoda
- Imię: Sławek
lutujesz od tylu dodatkowe kabelki jak nie masz tez tripa mozesz to od razu tez zrobic 
mijsca jest sporo na takie operacje wiem z doswiadczenia

i hear voices in my head but they speak russian
rukh pisze:lutujesz od tylu dodatkowe kabelki jak nie masz tez tripa mozesz to od razu tez zrobic
Tripa dzisiaj zrobiłem, na szczęscie było wyjscie w zespole przełączników który jest bez tripa i mam guziczek osobno.
- Pentium
- Bywalec
- Imię: Janek
- gadu: 0
saymon73 pisze:A jak sie okaże ze wszystkie piny sa zajęte?
Mało prawdopodobne, będzie jeszcze gorzej, ponieważ we wtyczce instalacji do licznika nie będziesz miał wsuwek żeńskich z kablami na pinach nr 17 i 18 - czujnik temp. oraz nr 4 - wejście sygnału z tripa. Proponuję przez kolejnym demontażem licznika zaopatrzyć się najpierw we wspomniane wsuwki żeńskie do kostki inst. elektr. licznika. Mam również wersję "bieda" (chociaż dzisiaj już znacznie bogatszą
Pentium pisze:saymon73 pisze:A jak sie okaże ze wszystkie piny sa zajęte?
Mało prawdopodobne, będzie jeszcze gorzej, ponieważ we wtyczce instalacji do licznika nie będziesz miał wsuwek żeńskich z kablami na pinach nr 17 i 18 - czujnik temp. oraz nr 4 - wejście sygnału z tripa. Proponuję przez kolejnym demontażem licznika zaopatrzyć się najpierw we wspomniane wsuwki żeńskie do kostki inst. elektr. licznika. Mam również wersję "bieda" (chociaż dzisiaj już znacznie bogatszą) i właśnie tak miałem. Pozdrawiam.
Akurat fart życiowy z tripem post wyzej było prosto. Ale jak to w życu zawsze pod górkę jak nie to to teraz temperaturka hi hi
Ostatnio zmieniony pt 8:17, 21 wrz 2012 przez Zwierzak, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Naruszenie punktu 11. regulaminu forum - "temperatura" pisze się przez "M"
Powód: Naruszenie punktu 11. regulaminu forum - "temperatura" pisze się przez "M"
Mało prawdopodobne, będzie jeszcze gorzej, ponieważ we wtyczce instalacji do licznika nie będziesz miał wsuwek żeńskich z kablami na pinach nr 17 i 18 - czujnik temp. oraz nr 4 - wejście sygnału z tripa. Proponuję przez kolejnym demontażem licznika zaopatrzyć się najpierw we wspomniane wsuwki żeńskie do kostki inst. elektr. licznika. Mam również wersję "bieda" (chociaż dzisiaj już znacznie bogatszą) i właśnie tak miałem. Pozdrawiam.
Problem w tym jakie te wsuwki żenskie maja byc i gdzie je dostać?
- rukh
- Svejkova Gospoda
- Imię: Sławek
Re: Problem z czujnikiem temp. zewn.
najszybsza metoda dolutować kabelki do płytki licznika (nie rozbierasz i nie kombinujesz z wtyczką którą może być problem dostać) na końcu dajesz konektorek taki jaki sobie sam zakupisz) ja zastosowałem i do tripa i do czujnika temperatury takie rozwiązanie. Na końcu około 20 cm kabelków wlutowałem takie konektorki i dalej pociągnąłem niezależne kabelki. Teraz w razie ewentualnego rozbierania licznika mogę to łatwo rozpiąć. Jak widać na załączonym zdjęciu mój trip dorobiłem w obudowie którą zdejmujesz w pierwszej kolejności przy ewentualnym demontażu licznika.
rukh pisze:tak trochę móżdżyłem i w końcu znalazłem
więcej zdjęć jak znajdę sposób na zdemontowanie lusterka bo temp mi też działa ale czekam jeszcze na maty do lusterek nie chcę dwa razy robić tej samej roboty

i hear voices in my head but they speak russian
Mało prawdopodobne, będzie jeszcze gorzej, ponieważ we wtyczce instalacji do licznika nie będziesz miał wsuwek żeńskich z kablami na pinach nr 17 i 18 - czujnik temp.
A proszę mi powiedzieć gdzie mogę dokupić te wsuwki żeńskie? Napewno je cieszko zdobyć
- Zwierzak
- Maniak
- gadu: 3771951
W ASO mają lub zapytaj Amino
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły
- Romix13
- Wesoły Tramdriver
- Imię: Romek
rukh pisze:najszybsza metoda dolutować kabelki do płytki licznika (nie rozbierasz i nie kombinujesz z wtyczką którą może być problem dostać) na końcu dajesz konektorek taki jaki sobie sam zakupisz) ja zastosowałem i do tripa i do czujnika temperatury takie rozwiązanie. Na końcu około 20 cm kabelków wlutowałem takie konektorki i dalej pociągnąłem niezależne kabelki. Teraz w razie ewentualnego rozbierania licznika mogę to łatwo rozpiąć. Jak widać na załączonym zdjęciu mój trip dorobiłem w obudowie którą zdejmujesz w pierwszej kolejności przy ewentualnym demontażu licznika.rukh pisze:tak trochę móżdżyłem i w końcu znalazłem
więcej zdjęć jak znajdę sposób na zdemontowanie lusterka bo temp mi też działa ale czekam jeszcze na maty do lusterek nie chcę dwa razy robić tej samej roboty
Ja też zastosowałem taki sam przycisk do tripa z tym, że pociagnąłem kabelek do tunelu środkowego między siedzeniami tak jak kolega ma16 obok gniazda zapalniczki ,
dla mnie wygodne i bardzo poręczne. Mimo to gratuluję pomysłu
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
==► Mój PANDOLOT ◄==