Gdzie kupować pewnie i tanio do Pandy

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

Awatar użytkownika
skubie
Bywalec
gadu: 0
Panda: 1.1 2004r. BRC Seq24

Gdzie kupować pewnie i tanio do Pandy

Post autor: skubie »

Nie zauważyłem takowego temaciku, więc może by założyć.

Jakie macie sprawdzone miejsca stacjonarne i wirtualne, w których kupujecie tanio i pewnie osprzęt, itp. do Pandziocha.

Na Allegro, np.:
Przewody zapłonowe NGK - 48 zl (niby originał, ale powiem za rok :D na razie 2 miechy OK)
Olej silnikowy Mobil 1, półsyntetyk 5lit. - 87 zl (najlepszy zakup).

A, jako że z okolic Lublina to stacjonarnie w Centrum Motoryzacyjno-technicznym, np.:
filtr oleju Filtron - 20,5 zl (raczej nie najgorzej)
świece NGK - 52 zl (przeplacilem :wink: )
Cewka zapłonowa Magneti Marelli - 83 zl (w necie tańsze, ale nie byłem pewny czy oryginały)
Filtr powietrza WIX - 16,5 zl (może być).

A Wy macie jakieś dobre namiary (najlepiej z neta)?
Obrazek
Deacon
Admin na emeryturze
Imię: Michał
Panda: Ford Fiesta Mk7 1.6 Motorsport

Re: Gdzie kupować pewnie i tanio do Pandy

Post autor: Deacon »

dobry temat. ja mam kolesia, od ktorego biore czesci do Audi i teraz wezme do Pandy. daje fajne upusty - ceny takie jak na allegro albo mniejsze a pewnosc wieksza - jako, ze jest kierownikiem dzialu handlowego hurtowni motoryzacyjnej. bralem juz u niego kilka razy i zawsze expres przesylka i zero lipy :) na kilku forach sie oglasza i daje upusty dla klubow. postaram sie go sciagnac na forum i wytargowac jakis rabacik :)
Awatar użytkownika
Huczas
Klubowicz na emeryturze
Panda: 1.2 Dynamic
Kontakt:

Post autor: Huczas »

no więc ja kilka rzeczy brałem od użytkownika Darcyn-a z naszego forum, czasem ma naprawdę dobre ceny na oryginalne części z ASO,
a lokalnie to mój przyjaciel ma kolegę który pracuje w Inter-Cars i duże rabaty daje więc tam brałem kilka rzeczy - od czasu gdy miałem z nim problemy w postaci świec od innego modelu etc zrezygnowałem(z zamianą oczywiście nie było problemu czy oddaniem kasy ale szkoda czasu na jeżdżenie i zamiany)
przyjaciel ma też drugiego kolegę w konkurencji który zaoferował się jeszcze tańszymi cenami więc przy okazji u niego wypróbuję :)

Inne rzeczy które zamawiam "taniej" to albo tu z forum albo tzw. okazje na allegro :)
Awatar użytkownika
Vanilla
Wymiatacz
Imię: Adam
Panda: 1.1

Post autor: Vanilla »

Ja polecam zakupy na allegro u użytkownika Kamil_Szczecin. W rzeczywistości to sklep motoryzacyjny ALEX. Dają fajne upusty nie tylko na liczniki :D a przy dużym zamówieniu wysyłka gratis. Ja kupiłem tam wiele rzeczy, łącznie z tak podstawowymi jak cały rozrząd , olej, czy filtry i klocki :)

Z Darcynem na forum też warto się dogadać jeśli zależy Ci na jakiś oryginałach, czy rzadko spotykanych elementach ;)

Radzę natomiast mocno się zastanowić przed zakupami u kolesia o nicku auto-polx7 czy jakoś tak. W 90% jest bardzo drogi i nieprzyjemny.
Deacon
Admin na emeryturze
Imię: Michał
Panda: Ford Fiesta Mk7 1.6 Motorsport

Post autor: Deacon »

macie :)
http://forum.pandaclubpolska.org/viewto ... 181#p23181" onclick="window.open(this.href);return false;
Figaro
Świeżak
Panda: biała

Post autor: Figaro »

Ja kupiłem części do swojego samochodu na stronie eurojapancars.pl - mają bardzo dobre ceny i warto się rozejrzeć. Ostatnio mieli promocję na oleje. Polecam!
Awatar użytkownika
elitspro
Fanatyk na emeryturze
gadu: 4928172
Panda: 1.1 Blue FL

Post autor: elitspro »

Ja najpierw sprawdzam ceny w inter-carsie i w innych hurtowniach w ktorych mam znizki. Olej silnikowy w innym sklepie bo nie oplaca sie z allegro, a akcesoria do samochodu w sklepie znajomego. Jezeli ktos jest z Bialegostoku lub okolic to z przyjemnoscia na PW podam adresy tych sklepow :-)
Obrazek
Awatar użytkownika
menesz1974
Wymiatacz
Imię: Andrzej
gadu: 10169253
Panda: 1,1 srebna strzala

Post autor: menesz1974 »

Deacon dobry pomysl
menesz1974 PCP
Potrzebujesz pomocy a jesteś w mojej okolicy, pomogę:
holowanie, kawa,herbata,internet
Nie doradzam bo się nie znam, jedynie opisuję co mi się przydarzyło.
Awatar użytkownika
bartus2737
Wymiatacz
Panda: 1.1 2008 rok Błękitna :)

Post autor: bartus2737 »

polecam Kolegę Darcyna ! No złego słowa nie można powiedzieć . Dzięki niemy Panda ma oryginalne części .
ODPOWIEDZ