Licznik "Emotion" - uwagi i spostrzeżenia

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

Awatar użytkownika
gregory1979
Klubowicz
Imię: Grzegorz
Panda: Fiat Tipo 1.4 LPG BRC
była 0.9 TwinAir Turbo 2012 r. LPG BRC oraz 1.1 Actual 2003 r. LPG BRC

Licznik "Emotion" - uwagi i spostrzeżenia

Post autor: gregory1979 »

Licznik "Emotion" ma wiele różnych funkcji. Jedną z nich jest informowanie kierowcy o przepalonej żarówce. W instrukcjach czytałem że kontrolka zapala się w sytuacji gdy nie świeci jedna z żarówek od kierunkowskazów, świateł pozycyjnych tylnych, oświetlenia tablicy rejestracyjnej, światła przeciwmgielnego tylnego czy światła stopu.
Okazuje się że u mnie pojawia się sygnalizacja tylko w przypadku awari żarówki kierunkowskazu, przy czym nie bierze pod uwagę kierunkowskazów bocznych. Ciekawe czy to przez to że mam body w wersji "bida" :?: Licznik jest w wersji z nowym softem.
Drugie moje spostrzeżenie to funkcja limitu predkości. Przy włączeniu tej funkcji wg. instrukcji powinien pojawić się sygnał dźwiękowy z wyświetleniem komunikatu na wyświetlaczu o przekroczonej prędkości oraz kontrolka (żółty trójkąt z wykrzyknikiem). Tutaj z kolei owa kontrolka nie zapala się.
Awatar użytkownika
Zwierzak
Maniak
gadu: 3771951
Panda: Actual 1,1 2007

Re: Licznik "Emotion" - uwagi i spostrzeżenia

Post autor: Zwierzak »

Z moich spostrzeżeń to instrukcję trzeba dobrać zarówno do roku modelowego samochodu jak i licznika, bo trochę się rzeczy zmieniało w trakcie produkcji.
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły
Awatar użytkownika
Pawell82
Księżycowy Jimm
Imię: Paweł
gadu: 1416221
Panda: PANDA 1.2 8V Classic My Life rok 2011

Post autor: Pawell82 »

gregory1979 pisze:Licznik "Emotion" ma wiele różnych funkcji. Jedną z nich jest informowanie kierowcy o przepalonej żarówce. W instrukcjach czytałem że kontrolka zapala się w sytuacji gdy nie świeci jedna z żarówek od kierunkowskazów, świateł pozycyjnych tylnych, oświetlenia tablicy rejestracyjnej, światła przeciwmgielnego tylnego czy światła stopu.
Okazuje się że u mnie pojawia się sygnalizacja tylko w przypadku awari żarówki kierunkowskazu, przy czym nie bierze pod uwagę kierunkowskazów bocznych. Ciekawe czy to przez to że mam body w wersji "bida" :?: Licznik jest w wersji z nowym softem.
Drugie moje spostrzeżenie to funkcja limitu predkości. Przy włączeniu tej funkcji wg. instrukcji powinien pojawić się sygnał dźwiękowy z wyświetleniem komunikatu na wyświetlaczu o przekroczonej prędkości oraz kontrolka (żółty trójkąt z wykrzyknikiem). Tutaj z kolei owa kontrolka nie zapala się.
Kierunków bocznych nigdy nie będzie brał pod uwagę ze jest spalona ! musisz sobie zawsze sprawdzać wizualnie . A co do przekroczeniu limitu prędkości wyskakuje tylko sygnał dźwiękowy i na wyświetlaczu pojawia się informacja nie miga żadna kontrolka tylko wersji z ESP miga .
PCP
Podłączenie pod FiatECUScan , Kasowanie błędów . Procedura Proxi (osiowanie)

Moja Panda : http://www.pandaclubpolska.pl/forum/vie ... =45&t=2851" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Romix13
Wesoły Tramdriver
Imię: Romek
Panda: Misiek 1.1 2003 / od 2004 LPG II gen.

Post autor: Romix13 »

A ja w sobotę przed myciem autka zrobiłem małe oględziny i gdyby nie to , nie wiedziałbym do tej pory, że jedna z żarówek tylnego podświetlenia mi się spaliła :( a licznik mi nic nie pokazuje, że spalona :( Mało tego jeszcze jak wyciągnąłem ją , okazało się ,że jedna z blaszek które trzymają żarówkę jest tak przeżarta rudą ,że się odgina zamiast dociskać :(
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW :)
Awatar użytkownika
gregory1979
Klubowicz
Imię: Grzegorz
Panda: Fiat Tipo 1.4 LPG BRC
była 0.9 TwinAir Turbo 2012 r. LPG BRC oraz 1.1 Actual 2003 r. LPG BRC

Post autor: gregory1979 »

Ciekawostka dotycząca wskazania zasięgu na Pb. Przy spadku zasiegu do 50 km pojawia się komunikat "Konieczne uzupełnienie paliwa". Gdy zasięg spadnie poniżej 50 km to pojawia się komunikat, a na wskaźniku pojawiają się kreseczki "---" zamiast kilometrów :hmm:
Awatar użytkownika
Zwierzak
Maniak
gadu: 3771951
Panda: Actual 1,1 2007

Post autor: Zwierzak »

Zawsze mówię, że najpierw warto przecztać instrukcję rzeczy, które się użytkuje. Co prawda wtedy życie staje się mniej zaskakujące i ciekawe :D
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły
Awatar użytkownika
ma16
Klubowicz na emeryturze
Imię: Marek
gadu: 6657256
Panda: 1,1 2003 - SOLD :(

Post autor: ma16 »

Co do przekroczenia prędkości to pojawia się kontrolka trójkąt z wykrzyknikiem jeśli się przekroczy prędkość którą się zadało...
Prawdziwy zdrajca włoskiej marki Powraca !

Pełny MES. Osiowanie, błędy itp. Kontakt PW.
Awatar użytkownika
Jarecki8810
Profesjonalista

Post autor: Jarecki8810 »

Ale tylko w niektórych licznikach.
- Najlepszym przyjacielem faceta jest pies !
- A kobieta ?
- Walczy o dziewiąte miejsce z lodówką ...
Awatar użytkownika
wojtassslg
Klubowicz
gadu: 0

Post autor: wojtassslg »

ten trójkąt z wykrzyknikiem pojawił się tylko 1 raz u mnie, to dnia dzisiejszego tylko i wyłącznie słychać buczek i komunikat na wyświetlaczu.
TO wam namieszałem
ODPOWIEDZ