Czy zamontowanie filtru stożkowego albo grzybka da jakaś różnice od zwykłego filtra ?
Obudowa filtra powietrza.
- KusyZT
- Świeżak
- gadu: 0
- Kontakt:
Obudowa filtra powietrza.
Więc moim problemem jest obudowa filtra powietrza, która wypada ciągle z biednej przepustnicy, co zrobić albo jak to naprawić ?
Czy zamontowanie filtru stożkowego albo grzybka da jakaś różnice od zwykłego filtra ?
Ostatnio zmieniony sob 18:33, 25 sie 2012 przez Zwierzak, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Naruszenie punktu 11. regulaminu forum
Powód: Naruszenie punktu 11. regulaminu forum
- Pawell82
- Księżycowy Jimm
- Imię: Paweł
- gadu: 1416221
Re: Obudowa filtru powietrza.
Wymień uszczelnienie na tym dużym otworze co nachodzi na przepustnice na nową, a powiedź mi czy ty masz go przykręconego czy on sobie lata ten filtr ?? Bo jeśli nie masz go przykręconego to go przykręć dwoma śrubkami i zamontuj sprężynkę z przodu filtra .
Podłączenie pod FiatECUScan , Kasowanie błędów . Procedura Proxi (osiowanie)
Moja Panda : http://www.pandaclubpolska.pl/forum/vie ... =45&t=2851" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozwólcie, że się podłącze pod temat bo też mam problem z tą obudową. Przekreciła mi sie śruba mocująca z lewej strony, można to jakoś naprawić bo teraz mam to przymocowane tylko opaska i zdarza się że łapie lewe powietrze. A ta sprężynkę to skąd można wziąć ? Powinna tam być seryjnie i mi gdzieś zginęła czy dorobić ?
ale przekrecil gwint? czy ten taki dybelek wypadl co sie wkreca? bo jak to to mocowanie to potraktuj poxipolem i wcisnij i bedzie trzymac i trzymac, mam nadzieje ze sie zrozumielismy jak nie to mow to zdjecie wrzuce o co mi chodzi:)
- KusyZT
- Świeżak
- gadu: 0
- Kontakt:
Znalazłem przyczynę wypadania obudowy a mianowicie: brak jakiegoś mocowania w przedniej części obudowy i urwana śruba (w takiej złotawej obudowie) z lewej strony.
Śrubę potraktować "Poxipolem" i wcisnąć i będzie dobrze trzymać ?
Skąd wziąć mocowanie do przedniej części filtru ?
Śrubę potraktować "Poxipolem" i wcisnąć i będzie dobrze trzymać ?
Skąd wziąć mocowanie do przedniej części filtru ?
- Pawell82
- Księżycowy Jimm
Re: Obudowa filtra powietrza.
Tak ustawić na kleju i po sprawie a dolne mocowanie kupić w sklepie z częściami do Fiata
Moja Panda : http://www.pandaclubpolska.pl/forum/vie ... =45&t=2851" onclick="window.open(this.href);return false;
nie srube, bo ty mowisz o tym tylnym mocowaniu w plastiku, nie wiem w kolektorze bodajrze chyba tak? jak sie myle niech mnie ktos poprawi:P, potraktowac poxipolem to cos co wkrecasz w to srube:) i wcisnac w mocowanie to:)
Ok zalapałem z tym poxipolem, dokładnie o to mi chodziło
jutro będę działał. A z ta sprężyną to jak ogarnąć bo ja tego wogóle nie mam u siebie 
jak masz obudowe filtra powietrza to pod pokrywa zaworow jest taki dybelek metalowy w bloku czy glowicy, jak patrzysz na obudowe to lewy rog i na dole, ta sprezynke musisz kupic jak nie masz:)
- Romix13
- Wesoły Tramdriver
- Imię: Romek
Pawell82 pisze:Tak ustawić na kleju i po sprawie a dolne mocowanie kupić w sklepie z częściami do Fiata
Nom z tym mocowaniem filtra to wogóle jakiś niewypał fiat zrobił, u mnie za to te szpilki na korpusie co filtr się do nich przykręca
to całe pogięte są
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW
==► Mój PANDOLOT ◄==
mogę prosić o fotkę jak to draństwo wygląda zamontowane ? Bo przejrzałem już sporo ogłoszeń pand na allegro i na fotkach silnika tego nie widze. Chyba latwo zgubic tą sprężynkę 
- Romix13
- Wesoły Tramdriver
- Imię: Romek
1.

2.

3.

4.

Fotka 1 to mocowania na szpilce po lewej filtra,a na dole widać sprężynkę.
Fotka 2 to szpilka nad cewkami po prawej filtra
Fotka 3 i 4 to sprężynka tuż przy wlewie płynu chłodniczego

2.

3.

4.

Fotka 1 to mocowania na szpilce po lewej filtra,a na dole widać sprężynkę.
Fotka 2 to szpilka nad cewkami po prawej filtra
Fotka 3 i 4 to sprężynka tuż przy wlewie płynu chłodniczego
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
==► Mój PANDOLOT ◄==
ooo dzieki wielkie
podjade jutro do sklepu z czesciami do fiatow, mam nadzieje ze bedą mieli taka sprężynkę. To mocowanie z lewej strony juz ogarnałem, zalałem poxipolem i gra gitara
- Pawell82
- Księżycowy Jimm
A ta sprężyna nie jest org. jest z takim mocowaniem plastikowym , bo tu ci Romek zrobił zdjęcie jak on ma zrobione .