Zamknięty/otwarty obieg powietrza
- sfist
- Aktywny
- gadu: 2314775
- Panda: 2004 1.1 Active
- Generacja: ...
- Paliwo: inne
Zamknięty/otwarty obieg powietrza
Witam, mam wrażenie, że urwała mi się linka do przełączania pomiedzy otwartym, a zamkniętym obiegiem powietrza. Zawsze ten przełącznik stawiał pewien opór, a od wczoraj nagle zaczął działać jakby nie był do niczego podłączony i nie ma żadnej różnicy gdy zmienie jego położenie. Stąd moje pytanie: jak sie dostać do tego mechanizmu, który otwiera/zamyka obieg powietrza ? Jak to naprawić samodzielnie ?
- Romix13
- Wesoły Tramdriver
- Imię: Romek
- Panda: Misiek 1.1 2003 / od 2004 LPG II gen.
Re: Zamknięty/otwarty obieg powietrza
Musisz rozkręcić konsole z lewarkiem , czyli podważasz mieszek który jest zatrzaśnięty bodajże z tego co pamiętam na 3 ząbkach 
Potem odwijasz go do góry i masz dostęp do śrub imbusowych , odkręcasz i ściągasz górną nakładkę konsoli pod lewarkiem , a potem odkręcasz po jednej śrubce po bokach z lewej str. przy nodze i z prawej str. przy nodze wtedy schodzą Ci boczki i cała konsole masz na wierzchu
a pokrętła nawiewów dodatkowo można wyciągnąć podważając je delikatnie śrubokrętem płaskim 
Potem odwijasz go do góry i masz dostęp do śrub imbusowych , odkręcasz i ściągasz górną nakładkę konsoli pod lewarkiem , a potem odkręcasz po jednej śrubce po bokach z lewej str. przy nodze i z prawej str. przy nodze wtedy schodzą Ci boczki i cała konsole masz na wierzchu
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW
-
Szopek
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Kamil
- gadu: 1137174
- Panda: 1.3 M-jet (Black&Yellow edition)
Re: Zamknięty/otwarty obieg powietrza
Sprawdź najpierw pokrętło, złap je mocno i pociągnij, zejdzie bez problemów.Możliwe, że pękł tylko plastik przy pokrętle