No i chyba na Championach się skończy
kable wysokiego napięcia?
- zamberek
- Wymiatacz
- Imię: Maciek
- gadu: 8468647
Re: kable wysokiego napięcia?
Dużo przypadków z NGK hm...czyżby już się nie starali?
Tym bardziej porównując cenę beru do championów 
szczerze beru champion nie widze roznicy zobaczymy przy dluzszej eksploatacji jak beda sie sprawowaly:)
Romix13 pisze:Franek16i pisze:po paru kilometrach powiem tak zebardzo ladnie:) chodzi i sie zbiera:) bym powiedzial ze tak samo jak na championach:) ngk? bo 2 razy po 3 czy 4 tys wymienialem bo juz lipa byla:/ nie dawaly juz dobrej iskry, zmienilem i zero problemow na 10 tys, na jednych championkach to chyba i z 15 czy 18 zrobilem i nic:) nawet moj wujaszek byl zdziwiony:| nie wiem czemu nie wiem dlaczego i wlasnie dlatego nie kupie ngk juz, jedzilem na championach i gitarka teraz beru tez jest gitarka:) wiec jesli chodzi o swiece to tylko championki albo beru i tyle:)
Miałem tosamo z NGKkupiłem nowe zrobiłem 2tys.i zaczął przerywać , okazało się, że jedna już padła. Kupiłem drugi komplet NGK , zrobiłem 5tys. i znów to samo, ale na innym cylindrze, za trzecim razem z tych 2 kompletów zamieniłem tylko te walnięte na dobre i był spokój do zimy, potem znów tak gdzieś po 8tys. Wkurzyłem się kupiłem ISKRY i zrobiłem już 12tys
i narazie super, ale następne to już będą Championy
A w jakiej cenie kupowałeś Iskry, jak się sprawują, czy masz iskry do lpg? Jakie przewody, bo NGK raz miałem i dziękuję, zarówno świece jak i przewody, słabizna, tylko 15 tys. km wytrzymały.
- bambrys
- Specjalista
- Imię: Dawid
- gadu: 9709114
Świece NGK są bardzo dobre jak nie są podrabiane a właśnie NGK jest najwięcej podróbek ja na swoich świecach zrobiłem 40tyś na gazie i były ok z kolei kable kupiłem na allegro MM i po ok 100 km się po nadtapiała izolacja a napisy na kablach zmazywały się pod palcem tak więc była to chyba podróbka podróbki , kupiłem kable BOSCHA i zrobiłem na nich 40 tyle samo co na świecach i niestety się urwał kabel podczas ściągania kupiłem oryginalne w aso ale cena 180 niestety:(
To jeśli tak jest to z jakim oznaczeniem szukać świec i kabli ngk, podasz jakieś numery?
- bobofrut
- Admin na emeryturze
- Imię: Patryk
- gadu: 2476555
ja84 pisze:To jeśli tak jest to z jakim oznaczeniem szukać świec i kabli ngk, podasz jakieś numery?
Zależy jaki silnik. Ja brałem z pewnego źródła zamawiałem i na NGK też nie narzekam.
Wszystkich zainteresowanych kontaktem do mnie proszę kierować tylko na PW.

- bambrys
- Specjalista
do silnika 1,1 oraz 1,2 świece to NGK BKR5EZ a kable to już myślę że ci w sklepie dobiorą ale np jak zakładałem gaz dwa lata temu to gazownik mówił mi że świece tylko NGK tylko właśnie żeby na oryginalne trafić a kable polecał SENTECH i powiem tak kupiłem do corsy mojej żony i jak narazie taki zestaw nie stwarza problemów, a jeśli chcesz kable NGK to wejdź na ich stronę i dobierzesz tam odpowiednie kable, ewentualnie JANMORY FAS17 niedrogie 40zł komplet , Bosch kupisz za 60-70 ale myślę że nie ma co przepłacać bo to są Polskie firmy więc mogą być jakościowo dobre (sentech, janmor)
Ostatnio zmieniony śr 22:29, 23 sty 2013 przez bambrys, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Borys
- Leader Team
- Imię: Paweł
- gadu: 3278890
ja84 pisze:To jeśli tak jest to z jakim oznaczeniem szukać świec i kabli ngk, podasz jakieś numery?
Proponowałbym zobaczyć w instrukcje obsługi jeżeli taką posiadasz. Ja posiadam silnik 1,2 69km i mam całkiem inne oznaczenie świec. Dla pewności zapytaj również sprzedającego w sklepie.
Zawsze do gazowców zakładałem świece NGK i nigdy nie było problemów. Mój mechanik ( były pracownik ASO Fiata ) powiedział że Panda to tylko świece NGK i Magneti Marelli.
Mój żółty budyń http://www.pandaclubpolska.pl/forum/vie ... =45&t=2469" onclick="window.open(this.href);return false;
- bobofrut
- Admin na emeryturze
"do silnika 1,1 oraz 1,2 swiece to NGK BKR5EZ " oj nie zawsze...choc wolałbym takie miec(bo moje 2x droższe). Ja mam DCPR7E-N-10 (NGK)
Zamiast NGK BKR5EZ mozna też BKR6ES.
Co do kabli ja mam RC-FT601 (te krótsze), a u Pandarii występują te dłuższe. Czyli właściwie mamy 2x kombinacja kabli i 2x kombinacja świeczek.
Co do kabli ja mam RC-FT601 (te krótsze), a u Pandarii występują te dłuższe. Czyli właściwie mamy 2x kombinacja kabli i 2x kombinacja świeczek.

- bambrys
- Specjalista
Ale jak nie masz przekonania że trafisz na dobre NGK to kup Polskie Iskry są też wersje do gazu i napewno tańsze będą , widzę że kombinowali z tymi kablami , świecami dwa razy droższe i czemu to ma służyć to tak jak z rozrządem u Agenta 500stów zamiast 120 porażka
- mija
- Profesjonalista
- Imię: Michał
- gadu: 0
bobofrut pisze:"do silnika 1,1 oraz 1,2 swiece to NGK BKR5EZ " oj nie zawsze...choc wolałbym takie miec(bo moje 2x droższe). Ja mam DCPR7E-N-10 (NGK)
Bo masz nowszą Pandę od Dariowej ty masz 1,1? i Daria 1,1 ? Co oni tam zmienili bo w 1,2 nowszym 69KM są już te cieńsze dłuższe świece u mnie są takie same jak w 1,1 co kładli do Seicento choć w Pandzie mam 1,2. Zmiana w przypadku tego mocniejszego 1,2 jest zrozumiała przebudowali głowicę, choć ma to swoje wady silnik się zrobił kolizyjny
Tylko co pozmieniali w 1,1?
Ja jak odzyskałem Pandę (tzn. odkupiłem ją od siostry) to zabrałem się za wymianę rozrządu, filtry, olej, kable, świece - poprzednia zmiana świec była robiona jeszcze w ASO Fiata w LDZ i wyobraźcie sobie fiat założył do pandy to co miał pod ręką bo owszem były to świece z logiem fiata ale 3 elektrodowe o oznaczeniu na tym pierścieniu kompletnie nie zgodnym z tym co jest w książce do Pandy w sklepie jak to cudo pokazałem to mówią, że bardzo fajne taki szpanerskie ale nie do tego silnika
Mam je gdzieś jeszcze na pamiątkę
TAK dziła ASO Fiat
Ostatnio zmieniony czw 0:36, 24 sty 2013 przez mija, łącznie zmieniany 1 raz.
- bobofrut
- Admin na emeryturze
1,1 też jest kolizyjny po zmianie głowicy/przebudowie. Ja mam żółty korek Daria gumowy czarny, stąd te zmiany, nawet w 1.1 

- mija
- Profesjonalista
- Imię: Michał
- gadu: 0
Co zmienili w 1,1 mocowo się zmienił? Taki genialny silnik ruszyli po co ?
nadal nie poszukałem Ci zdjęć tapicerki do SC ale to dlatego, że walczyłem ze śniegiem postaram się jak najszybciej podesłać Ci zdjęcia.
Przepraszam
nadal nie poszukałem Ci zdjęć tapicerki do SC ale to dlatego, że walczyłem ze śniegiem postaram się jak najszybciej podesłać Ci zdjęcia.
Przepraszam
- bobofrut
- Admin na emeryturze
mija pisze:Co zmienili w 1,1 mocowo się zmienił? Taki genialny silnik ruszyli po co ?
Przepraszam
54 KM nadal niby.
Spoko Michał
Przydałby Ci się teraz Duster:P

- Romix13
- Wesoły Tramdriver
- Imię: Romek
ja84 pisze:A w jakiej cenie kupowałeś Iskry, jak się sprawują, czy masz iskry do lpg? Jakie przewody, bo NGK raz miałem i dziękuję, zarówno świece jak i przewody, słabizna, tylko 15 tys. km wytrzymały.
ISKRA SFE65PRS
Kable najpierw były SENTECH S1253 których Nie polecam!! bo po kilkuset km zaczęły przebijać i szarpać przy pierwszej wigoci.
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW