Endomondo - dla lubiacych ruch

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

Awatar użytkownika
gumis
StickerLover
Imię: Tomek
Panda: 1.2 DynamiT 2004

Endomondo - dla lubiacych ruch

Post autor: gumis »

Witam :)

Poniewaz pogoda zaczyna sie poprawiac, wiec czasem wypada sie poruszac :)

Ja lubie jezdzic na rowerze, ale z tym programem mozna robic wszystko. Od biegu, przez plywanie kajakiem, spacerek, jazde rowerem, itp. Wystarczy miec telefon z GPS-em i tyle. Sciagniecie programu na telefon jest bezplatne, uzytkowanie tez, potem trzeba tylko trase uploadowac na serwer, ale do tego wystarczy wifi.

Jestem ciekaw czy ktos z Was jeszcze go uzywa? Ja ostatnio pojawilem sie na spocie ze swoja kobieta, akurat bylismy na rowerkach. Wtedy przejechalismy traske 23km ale bylo baaardzo przyjemnie, szczegolnie jak jedzie sie pierwszy raz trasa, ktorej wczesniej nie widzimy na oczy. Wtedy jest najciekawiej, bo nie wiadomo co na nas czeka za kazdym kolejnym zakretem.

http://www.endomondo.com/home" onclick="window.open(this.href);return false; to jest strona programu, do sciagniecia, itp...trzeba sie zarejestrowac i mozna dzialac :) ustawiamy jaka dyscypline uprawiamy, odpalamy Endomondo w telefonie, on automatycznie namierza nas przez GPS i w droge. Potem wracamy do domciu, wrzucamy to na serwer i juz mamy cala nasza trase pokazana na mapie, wrac z predkoscia, roznica wzniesien, itp.

Bardzo fajna sprawa dla tych co lubia czasem wyjsc z domu.

http://www.endomondo.com/workouts/73734636" onclick="window.open(this.href);return false;

to jest moja ostatnia traska, moze macie jakies swoje :) Chcialbym wszystkich zachecic do uzywania tego. Jak dotad moja najdluzsza trasa rowerowa to 70km. Ale przymierzam sie do wycieczki do Zywca, a potem na Slowacje :D oczywiscie rowerem.
Makaron z serem wiruje, wiruje, wiruje... to mnie kręci!
Awatar użytkownika
gumis
StickerLover

Re: Endomondo - dla lubiacych ruch

czyli nikt tu nie jezdzi na rowerze, nie biega, nie uprawia jakiego kolwiek sportu? :shock:
Awatar użytkownika
bartus2737
Wymiatacz
gadu: 0
Panda: 1.1 2008 rok Błękitna :)

Post autor: bartus2737 »

Fajna rzecz :) rowerkiem do pracy śmigam ale trasę mam już dokładnie wyliczoną :D może kiedyś się wybiorę na coś dłuższego ;)
Awatar użytkownika
michal
Profesjonalista
Imię: Michał
Panda: II 1.1 Actual

Post autor: michal »

Nie zauważyłem tematu, często jeżdżę na rowerze (częściej niż pandą)
Ciekawy program tylko z powodu ograniczeń sprzętowych (tel.) nie dla mnie po za tym przyzwyczaiłem się już do map papierowych :D a po ostatnim błądzeniu na rowerze w okolicach Krakowa nawet się z nimi zaprzyjaźniłem. :)

Moja najdłuższa trasa to tylko około 60 km. Ale mam dwie stałe trasy, na które jeżdżę dość często jedna 30 - 40 km (w zależności od humoru) a druga około 25. ;)
Awatar użytkownika
Zwierzak
Maniak
gadu: 3771951
Panda: Actual 1,1 2007

Post autor: Zwierzak »

gumis pisze:czyli nikt tu nie jezdzi na rowerze, nie biega, nie uprawia jakiego kolwiek sportu? :shock:
Niektórzy mają telefony do dzwonienia, a nie do zabawy :P

Pomysł fajny :)
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły
Awatar użytkownika
gumis
StickerLover

ja wczoraj zrobilem 45km :)
Awatar użytkownika
mixer
Klubowicz
Imię: Sebastian
Panda: Panda1.1

Post autor: mixer »

Lubię jeździć na rowerze ostatnio z dzieciakami zrobiliśmy 50 km .Kiedyś jeździłem więcej ale byłem jeszcze wtedy sam teraz niestety mam dużo więcej obowiązków no i przez to mniej czasu.
Awatar użytkownika
Kordian
Użytkownik Zbanowany
Imię: PANICZ Kordian
Panda: Abarth Bordo Limited Edition

Post autor: Kordian »

Ja uwielbiam jazde na rowerze.
Tylko nie mam teraz czasu na jazde rowerem :(
To mój bolid:
Obrazek

Kross Hexagon v3 2011r nóweczka :D
Panda ABARTH Bordo Limited Edition
Awatar użytkownika
gumis
StickerLover

no pieknie, u mnie w zeszlym roku jak kupowalem cos nowego dla siebie, to v3 z 2010 byly za 350zl! ale marudzilem, marudzilem w koncu zdecydowalem sie na GT avalanche

istny offroadowy demon :) na asfalcie wymiekam, wrecz nienawidze.

Obrazek
Awatar użytkownika
michal
Profesjonalista
Imię: Michał
Panda: II 1.1 Actual

Post autor: michal »

Ja wręcz odwrotnie wolę asfalt i utwardzone drogi... ;) ale na chwilę obecną kolarka pozostaje w sferze marzeń, rowery mam dwa, żaden z nich nie jest renomowanej firmy, więc nie ma się czym chwalić. Ważne, że dają radę na dłuższych trasach. :D
Awatar użytkownika
gumis
StickerLover

ja wychodze z zalozenia, ze rower ma jezdzic...a to czy ma on 15, 20 czy 50 lat to juz mniejsza z tym. Jesli jedzie do przodu, hamulce dzialaja i biegi ladnie wchodza, jesli raz na jakis czas jest serwisowany to smialo mozna na nim jezdzic :) ja kupilem swoj, bo poprzedni mi ukradli z piwnicy :D teraz juz nauczony, wszystkie tego typu sprzety: rower, narty, itp. trzymam w domu. W domu latwiej tez wyregulowac cos gdyby sie stalo :)

Ale i tak kocham nasze stacje benzynowe i kompresory. Ostatnio podjechalem aby dopompowac powietrza. Przod na 4.0 dopompowalem, a z tylu powietrze mi calkowicie wyssalo :D na szczescie pompke mialem, no ale juz nie pierwszy raz przytrafia mi sie kompresor, ktory odziwo zabiera moje powietrze, jakby swojego mial za malo ;)
Awatar użytkownika
Huczas
Klubowicz na emeryturze
Panda: 1.2 Dynamic
Kontakt:

Post autor: Huczas »

ja również śmigam z endo, chyba po mailu można mnie tam znaleźć - witkowski[dot]007[at]gmail[dot]com
Awatar użytkownika
t-przemek
Specjalista
Imię: Przemek
Panda: 1.1

Post autor: t-przemek »

A ja mogę jeszcze polecić fajną stronę z trasami, wysokościami, zdjęciami, atrakcjami turystycznymi itp. nazwa może troszeczkę dwuznaczna :hahaha:ale sporo wartościowych informacji http://pedaluj.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ