Rdza na mocowaniu fotela.
Rdza na mocowaniu fotela.
Dzień dobry,
Mam pytanie do forumowiczów dotyczące nalotu rdzy na tylnym mocowaniu fotela pasażera,od strony tunelu.Na moim widać korozję,co prawda niezbyt dużą ale wkurzającą.Byłbym wdzięczny,gdybyście mogli u siebie tam spojrzeć.Nie wiem czy ten typ tak ma i czy warto się tym przejmować.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Mam pytanie do forumowiczów dotyczące nalotu rdzy na tylnym mocowaniu fotela pasażera,od strony tunelu.Na moim widać korozję,co prawda niezbyt dużą ale wkurzającą.Byłbym wdzięczny,gdybyście mogli u siebie tam spojrzeć.Nie wiem czy ten typ tak ma i czy warto się tym przejmować.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
- kupusso
- Specjalista
- Imię: Paweł
- gadu: 0
Re: Rdza na mocowaniu fotela.
Jak zamieniałem stronami siedziska, to na konstrukcji fotela też miałem rudą.
Samochód mam na gwarancji i mógłbym się pokusić żeby tą rdzę usunęłi,ale obawiam się że zrobią to niechlujnie i będzie jeszcze gorzej.W końcu fotel trzyma się na czterech śrubach i można go będzie wyjąć i na spokojnie,dobrymi środkami zabezpieczyć.Z jednej strony wkurza mnie to, a z drugiej nie do końca ufam ASO (lakiernictwo).
- gumis
- StickerLover
- Imię: Tomek
jak zrobią źle, to znowu oddasz 
Ostatnio zmieniony czw 11:58, 02 sie 2012 przez Zwierzak, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Naruszenie punktu 11. regulaminu forum
Makaron z serem wiruje, wiruje, wiruje... to mnie kręci!
W zasadzie można tak zrobić.Ale zdecydowanie można lepiej spędzić czas niż na ewentualnym użeraniu się z ASO,a na marginesie - rzuć okiem u siebie jeśli możesz 
- gumis
- StickerLover
- Imię: Tomek
nie ma co się nastawiać, że od razu coś sknocą. Skoro samochód masz na gwarancji to ja bym im dziurę w brzuchu wiercił tak długo, aż by to zrobili. Skoro ruda tak szybko się tam pojawiła, to może jest coś nie tak?
Później podskoczę do samochodu to dam ci znać, co i jak.
Później podskoczę do samochodu to dam ci znać, co i jak.
Ostatnio zmieniony czw 12:00, 02 sie 2012 przez Zwierzak, łącznie zmieniany 1 raz.
Makaron z serem wiruje, wiruje, wiruje... to mnie kręci!
ja mam ale tylko od strony kierowcy ... nie wiem może bardziej się pocę 
PROFESJONALNE ZDJĘCIA TWOJEGO SAMOCHODU ? ZAPRASZAM NA PRIV
- wojtassslg
- Klubowicz
prawda, jest nieskończona ilość rzeczy ciekawych do roboty
Dzięki koledzy,aleście mnie rozbawili
.Chyba powinienem się sam siebie zapytać : Co ja pacze 
- wojtassslg
- Klubowicz
nie no wiesz, jak Ci uwłacza to jasne męcz aso. Ja się przyzwyczaiłem do takich akcji w mojej pandzie, jest to żenujące no ale... niektóre rzeczy się nie zmieniają hahaha
- gregory1979
- Klubowicz
- Imię: Grzegorz
Deacon pisze:TTTM - mam na obu
Potwierdzam
- moszczu
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Michał
- gadu: 5748023
Ruda wychodzi lekko i u mnie na mocowaniach
IMO pojawia się ona z takiej przyczyny, że np. gdy pada deszcz lub zimą gdy jest śnieg to trochę wykładzina wilgoci złapie a potem jak wysycha to się pojawia ta nieszczęsna ruda 
Kardan a może nie masz lub zgubiłeś kapsel pod podłogą ? sprawdzałeś czy wykładzinę masz suchą, bo może się woda dostawać do wewnątrz...
Kardan a może nie masz lub zgubiłeś kapsel pod podłogą ? sprawdzałeś czy wykładzinę masz suchą, bo może się woda dostawać do wewnątrz...
- Forsaken
- Klubowicz
- Imię: Piotrek
ja bym się tutaj nie doszukiwał wielkich przecieków. jest przytwierdzona do podłogi a zatem ma prawo z czasem skorodować. Ja je oczyściłem i pomalowałem. Nie jechał bym z tym do serwisu bo było by mi wstyd.
- mija
- Profesjonalista
- Imię: Michał
Panda nie Panda
mam tak w Corolli, Szwagier w Golfie, znajoma w Clio, kolega w Oplu - nie mam tylko tak w CRV ale tam jest większa wysokość garbu do którego kręcone są szyny fotela to mniejsze działanie wilgoci zimą.
W Pandzie zrobiłem wyjazd fotela kierowcy druciak na wiertarce szyny przetarte odrdzewiacz - 2h później odtłuszczacz podkład czarna farba - na razie się trzyma
Polecam
mam tak w Corolli, Szwagier w Golfie, znajoma w Clio, kolega w Oplu - nie mam tylko tak w CRV ale tam jest większa wysokość garbu do którego kręcone są szyny fotela to mniejsze działanie wilgoci zimą.
W Pandzie zrobiłem wyjazd fotela kierowcy druciak na wiertarce szyny przetarte odrdzewiacz - 2h później odtłuszczacz podkład czarna farba - na razie się trzyma
Polecam