Witam, spryskiwacze na przedniej szybie leją po cały aucie, w dodatku nie da się ich normalnie wyregulować w związku z tym mam do Was pytanie. Chciał bym kupić nowe dysze ale nie koniecznie do pandy. Interesuje mnie montaż dysz, które wytwarzają mgiełkę tak jak np. w punto 2 FL. Czy moze orientujecie się czy od jakiegoś innego auta będzie mozna dorobic takie dysze? Wiem, ze pasują te od punta ale ciezko strasznie je dorwac a jak juz są to za prawie 100 zł komplet. Ktoś już ten temat zna? Może ktoś ma dojście do tych od punciaka? Dzięki
Niestety przy normalnej jeździe po mieście nie osiągam takiej prędkości . Najbliższą autostrade mam ponad 120 km ode mnie Tak więc szukam dysz, które wytworzą mgiełkę nawet na postoju.
ja również doświadczam oblewania całego dachu... dysze faktycznie są lipne i nie da się ich chyba poprawnie wyregulować... chyba że ktoś może z Was ma na to sposób magiczny?
Mgiełka w pandzie nie zdaje egzaminu. Kolega Ryba miał u siebie zamontowane i mówił ze lipa . Mocowania w pandzie sa bardzo blisko wycieraczek wiec jak na postoju je włączasz jest ok ale jak jedziesz to wali pod wycieraczkę a co za tym idzie pierwsze włączenie spryskiwacza i wycieraczka idzie na sucho
sabath21 pisze:Vito to co proponujesz? wymienic spryski na nowe? nie da sie wyregulowac dokladnie oryginalnych.
Ja mierzyłem od ojca z Tourana i powinny podejść. Odległość zbliżona tylko nigdy nie pytałem o cenę dysz. Mgiełka tam sprawdza się pięknie. Dzięki za przypomnienie. http://www.transjack.pl/zdjecia/jez325.jpg Tu jest dysza z podgrzewaniem.
Ja wiem ale nie jestem w stanie tego poprawnie wyregulować bo albo wali w gore albo w dol szyby. Być może dysze są uszkodzone ale wiele osób ma z tym problem.
Polecam wziąć szpilkę - wsadzamy w jeden z otworów i delikatnie regulujemy. Wcześniej też walczyłem ze śrubokrętem, ale igła pozwala na precyzyjniejsze nastawienie. Fakt faktem - trochę cierpliwości jest niezbędne. Pozdrawiam.