Olej silnikowy do Pandy

Coś stuka, coś puka - zajrzyj tutaj

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Awatar użytkownika
marco80
Specjalista
Imię: marek
gadu: 0

Re: olej silnikowy

Post autor: marco80 »

W znanym mi miejscu pewny Mobil 10w/40 za 4 L to wydatek 85 w konfekcji luzem pewnie jeszcze taniej :D
Awatar użytkownika
Kamillo
Instruktor
Imię: Kamil

Post autor: Kamillo »

z moich obserwacji wynika, że w Wawie i okolicach nie da się kupić za mniej 95 zł. a allegro jak taniej, to znowu koszt przesyłki dochodzi... a z beczki nie kupuję.
http://www.pandaclubpolska.pl/forum/vie ... =45&t=1848" onclick="window.open(this.href);return false; - Niebieska Strzała
Awatar użytkownika
Worczynski
Klubowicz na emeryturze
Imię: Paweł

Post autor: Worczynski »

Czemu nie kupujesz z beczki? Moim zdaniem to jest dokładnie to samo, tylko taniej, bo odchodzą koszty plastikowych opakowań i producent oleju ma mniejszą marżę :) A różnicy nie widać:)
Awatar użytkownika
Kamillo
Instruktor

jakoś nie mam zaufania do sprzedawców - kto mi zagwarantuje, że jakiś nieuczciwy dupek nie robi 50/50 z "no name" Tesco 15W/40, który wychodzi po 10 zł za litr?
http://www.pandaclubpolska.pl/forum/vie ... =45&t=1848" onclick="window.open(this.href);return false; - Niebieska Strzała
Awatar użytkownika
Huczas
Klubowicz na emeryturze
Kontakt:

Post autor: Huczas »

ja u mojego mechanika biorę zawsze z beczki, znam go na tyle że nie mam wątpliwości co do jego uczciwości.

Poza tym, naprawdę uważacie że mechanikowi chciało by się kombinować z przelewaniem oleju dla niedużego zarobku ryzykując renomą? Ja wątpię w to, bo są czasy jakie są i mechanikowi zależy by klient do niego wracał a nie uciekał...
Awatar użytkownika
Kamillo
Instruktor

OK, w przypadku zaufanego mechanika zgadzam się. ja takowego póki co w Wawie-Pruszkowie nie mam. mój zaufany został na Śląsku:(
Awatar użytkownika
Bubcio
Bywalec
Imię: Michał
gadu: 6554170

Post autor: Bubcio »

10 w 40 Selena
Na rozstaju dróg - redukcja i BUT - Moc wskaże mi droge! :)
Moja Panda - http://www.pandaclubpolska.pl/forum/vie ... =45&t=2207" onclick="window.open(this.href);return false; Zapraszam :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Huczas
Klubowicz na emeryturze
Kontakt:

Post autor: Huczas »

Kamillo pisze:OK, w przypadku zaufanego mechanika zgadzam się. ja takowego póki co w Wawie-Pruszkowie nie mam. mój zaufany został na Śląsku:(

w mazowieckim dodałem do polecanych warsztat mój - śmiało tam auto możesz zostawiać,
Awatar użytkownika
MDMA66
Bywalec
Imię: Michał
gadu: 277713

Post autor: MDMA66 »

myślicie że ten Mobil jest dobry...właśnie nastawiam się na wymianę i się zastanawiam za Selene dam 40zł za litr(ok 5zł+/-) a za mobil 70zł 4 litry...
jak sądzicie warto?
Awatar użytkownika
Pjotrek
Świeżak
gadu: 8144829

Post autor: Pjotrek »

MDMA66 pisze:za Selene dam 40zł za litr(ok 5zł+/-)

W necie 5l Seleni 20K 10W40 jest dostępne za 102 zł (+wysyłka) w jednym ze sklepów oferujących ori części.
darcyn
Bywalec

Post autor: darcyn »

powiem jedno, nie da sie w petronasie zamówić bańki 5l 20k. mało tego, ceny "na allegro" są niższe niż u producenta....
we fiacie pracuje tylko dwa lata. śmie twierdzić że ten 5l 20k to jakiś stary olej
Awatar użytkownika
Pjotrek
Świeżak
gadu: 8144829

Post autor: Pjotrek »

darcyn pisze: nie da sie w petronasie zamówić bańki 5l 20k.

Czyli dobrze mi się wydawało...
Tego czy olej jest stary niestety nie potrafię przewidzieć ani stwierdzić aczkolwiek sklep nie wygląda na firmę krzak z allegro, dla pewności wysłałem maila do sprzedawcy.
Awatar użytkownika
johnydeep
Aktywny

Post autor: johnydeep »

wczesniej lalem shell helix 10W40, pozniej mobila 1 10w40, teraz mam castrola magnatec 10w40 i zadnej roznicy nie widze, ani nie udywa ani nie przybywa teraz mam zmieniac za 3- 4 tys km to wleje mobila 1 znowu 10w40 bo najtaszy 60 zl banka 4 litry w sklepie :) a z beczki chyba nie wezme nigdy bo mam hurtownie kolo siebie i znam ludzi co tam robia :) cudaaaaa jedyn slowem a mechanikow przy zmianie trzeba pilnowac bo potrafia wlac do "TDI" zamiast 5 w 50 potrafia wlac Alande 15w40 :) kazdy chce zarobic jak szef nie placi za duzo :D
darcyn
Bywalec

Post autor: darcyn »

taaa, i jeśli chodzi o pieniądze to nie ma się przyjaciół.
jeśli twój brat nie jest mechanikiem to nie masz "znajomego" mechanika ;) po prostu owinął cię wokół swojego palca. hihihaha a i tak prowadzi swoją politykę. ehh za długo siedze w branży
ARIZONA666
Świeżak

Post autor: ARIZONA666 »

Ja śmigam swoją pandą na castrol edge 0w/30 fully synthetic od czterech lat i nie narzekam. Olej wymieniam co 10.000 tys km.Zero problemów lato czy zima.
ODPOWIEDZ