Olej silnikowy do Pandy
- marco80
- Specjalista
- Imię: marek
- gadu: 0
Re: olej silnikowy
W znanym mi miejscu pewny Mobil 10w/40 za 4 L to wydatek 85 w konfekcji luzem pewnie jeszcze taniej 
- Kamillo
- Instruktor
- Imię: Kamil
z moich obserwacji wynika, że w Wawie i okolicach nie da się kupić za mniej 95 zł. a allegro jak taniej, to znowu koszt przesyłki dochodzi... a z beczki nie kupuję.
http://www.pandaclubpolska.pl/forum/vie ... =45&t=1848" onclick="window.open(this.href);return false; - Niebieska Strzała
- Worczynski
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Paweł
Czemu nie kupujesz z beczki? Moim zdaniem to jest dokładnie to samo, tylko taniej, bo odchodzą koszty plastikowych opakowań i producent oleju ma mniejszą marżę
A różnicy nie widać:)
- Kamillo
- Instruktor
jakoś nie mam zaufania do sprzedawców - kto mi zagwarantuje, że jakiś nieuczciwy dupek nie robi 50/50 z "no name" Tesco 15W/40, który wychodzi po 10 zł za litr?
http://www.pandaclubpolska.pl/forum/vie ... =45&t=1848" onclick="window.open(this.href);return false; - Niebieska Strzała
- Huczas
- Kontakt:
ja u mojego mechanika biorę zawsze z beczki, znam go na tyle że nie mam wątpliwości co do jego uczciwości.
Poza tym, naprawdę uważacie że mechanikowi chciało by się kombinować z przelewaniem oleju dla niedużego zarobku ryzykując renomą? Ja wątpię w to, bo są czasy jakie są i mechanikowi zależy by klient do niego wracał a nie uciekał...
Poza tym, naprawdę uważacie że mechanikowi chciało by się kombinować z przelewaniem oleju dla niedużego zarobku ryzykując renomą? Ja wątpię w to, bo są czasy jakie są i mechanikowi zależy by klient do niego wracał a nie uciekał...
- Kamillo
- Instruktor
OK, w przypadku zaufanego mechanika zgadzam się. ja takowego póki co w Wawie-Pruszkowie nie mam. mój zaufany został na Śląsku:(
- Bubcio
- Bywalec
- Imię: Michał
- gadu: 6554170
10 w 40 Selena
Na rozstaju dróg - redukcja i BUT - Moc wskaże mi droge! 
Moja Panda - http://www.pandaclubpolska.pl/forum/vie ... =45&t=2207" onclick="window.open(this.href);return false; Zapraszam

Moja Panda - http://www.pandaclubpolska.pl/forum/vie ... =45&t=2207" onclick="window.open(this.href);return false; Zapraszam
- Huczas
- Kontakt:
Kamillo pisze:OK, w przypadku zaufanego mechanika zgadzam się. ja takowego póki co w Wawie-Pruszkowie nie mam. mój zaufany został na Śląsku:(
w mazowieckim dodałem do polecanych warsztat mój - śmiało tam auto możesz zostawiać,
- MDMA66
- Bywalec
- Imię: Michał
- gadu: 277713
myślicie że ten Mobil jest dobry...właśnie nastawiam się na wymianę i się zastanawiam za Selene dam 40zł za litr(ok 5zł+/-) a za mobil 70zł 4 litry...
jak sądzicie warto?
jak sądzicie warto?
- Pjotrek
- Świeżak
- gadu: 8144829
MDMA66 pisze:za Selene dam 40zł za litr(ok 5zł+/-)
W necie 5l Seleni 20K 10W40 jest dostępne za 102 zł (+wysyłka) w jednym ze sklepów oferujących ori części.
powiem jedno, nie da sie w petronasie zamówić bańki 5l 20k. mało tego, ceny "na allegro" są niższe niż u producenta....
we fiacie pracuje tylko dwa lata. śmie twierdzić że ten 5l 20k to jakiś stary olej
we fiacie pracuje tylko dwa lata. śmie twierdzić że ten 5l 20k to jakiś stary olej
- Pjotrek
- Świeżak
- gadu: 8144829
darcyn pisze: nie da sie w petronasie zamówić bańki 5l 20k.
Czyli dobrze mi się wydawało...
Tego czy olej jest stary niestety nie potrafię przewidzieć ani stwierdzić aczkolwiek sklep nie wygląda na firmę krzak z allegro, dla pewności wysłałem maila do sprzedawcy.
wczesniej lalem shell helix 10W40, pozniej mobila 1 10w40, teraz mam castrola magnatec 10w40 i zadnej roznicy nie widze, ani nie udywa ani nie przybywa teraz mam zmieniac za 3- 4 tys km to wleje mobila 1 znowu 10w40 bo najtaszy 60 zl banka 4 litry w sklepie
a z beczki chyba nie wezme nigdy bo mam hurtownie kolo siebie i znam ludzi co tam robia
cudaaaaa jedyn slowem a mechanikow przy zmianie trzeba pilnowac bo potrafia wlac do "TDI" zamiast 5 w 50 potrafia wlac Alande 15w40
kazdy chce zarobic jak szef nie placi za duzo 
taaa, i jeśli chodzi o pieniądze to nie ma się przyjaciół.
jeśli twój brat nie jest mechanikiem to nie masz "znajomego" mechanika
po prostu owinął cię wokół swojego palca. hihihaha a i tak prowadzi swoją politykę. ehh za długo siedze w branży
jeśli twój brat nie jest mechanikiem to nie masz "znajomego" mechanika
-
ARIZONA666
- Świeżak
Ja śmigam swoją pandą na castrol edge 0w/30 fully synthetic od czterech lat i nie narzekam. Olej wymieniam co 10.000 tys km.Zero problemów lato czy zima.