Ile Panda Wam pali LPG? i jak jeździcie?
Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo
Re: Ile Panda Wam pali LPG? i jak jeździcie?
zbiornik 35l, wystarczał na 500km po wymianie oleju przejeżdzam 560km
- bombel
- Maniak
- Imię: Sebastian
- gadu: 1320359
- Kontakt:
jupikx2x pisze:zbiornik 35l, wystarczał na 500km po wymianie oleju przejeżdzam 560km
No to wypas spalanie
- bombel
- Maniak
- Imię: Sebastian
- gadu: 1320359
- Kontakt:
Agent pisze:A dzisiaj mi wyszło spalanie 10,3 czyli mniej niż ostatnio, a jeździłem bardziej nieekonomicznie, wlatując bokiem w każdy możliwy winkiel
albo bokiem albo wcale...
jupikx2x pisze:zbiornik 35l, wystarczał na 500km po wymianie oleju przejeżdzam 560km
560km?? A ile wchodzi do zbiornika?
Bo jak pelne 35l (choc nie powinno) to jestem w stanie uwierzyc - wychodzi kolo 6,2l/100km
Jesli wchodzi ~27l to spalanie jest rzedu 4,8l a to juz dla mnie science-fiction troche
W moim poprzedniku CC Sporting 1.1 LPG, max zrobilem 520km i to w lecie, czyli prawie od razu jazda na gazie - ale buda lzejsza itd...
Pozdrawiam,
Filip
Filip
1.1 VAN z instalacją BRC, po wymianie parownika i przeglądzie układu, na 26l robi 280-300km w trasie - 9,3L/100km
Panda mojego brata (taki sam przebieg, taka sama wersja, tyle, że na starym parowniku i po planowaniu głowicy) robi 380km na 29-30l (zawór inaczej odbija niż u mnie) (ten sam kierowca), co daje 7,8L/100km.
Na koniec miesiąca jadę na regulację swojej pandy, bo na wolnych obrotach szarpie silnikiem na lpg.
Panda mojego brata (taki sam przebieg, taka sama wersja, tyle, że na starym parowniku i po planowaniu głowicy) robi 380km na 29-30l (zawór inaczej odbija niż u mnie) (ten sam kierowca), co daje 7,8L/100km.
Na koniec miesiąca jadę na regulację swojej pandy, bo na wolnych obrotach szarpie silnikiem na lpg.
- ma16
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Marek
- gadu: 6657256
tomasek czy przypadkiem nie szarpie ci w okolicach 1500 obrotów?
Prawdziwy zdrajca włoskiej marki Powraca !
Pełny MES. Osiowanie, błędy itp. Kontakt PW.
Pełny MES. Osiowanie, błędy itp. Kontakt PW.
ma16 pisze:tomasek czy przypadkiem nie szarpie ci w okolicach 1500 obrotów?
Co prawda nie mam obrotomierza, ale przy mniej więcej tych obrotach pojawia się dziwny dźwięk, jakby plastiki trzeszczały gdzieś
-
ar-g
- Aktywny
- Imię: Artur
- gadu: 0
Panda 1.1 Instalacja LPG sekwencja ESGI-II
Spalanie LPG w zimie
Przy jeżdzie codziemnnej do pracy miasto na dystansie 4 km - 8 l/100km
Przy jeżdzie na trasie dystans 700 km , trzy osoby i bagaż na pokładzie przy predkosci 110km/h - wyszło 7,2 l/100km
Spalanie LPG w zimie
Przy jeżdzie codziemnnej do pracy miasto na dystansie 4 km - 8 l/100km
Przy jeżdzie na trasie dystans 700 km , trzy osoby i bagaż na pokładzie przy predkosci 110km/h - wyszło 7,2 l/100km
Panda 1.2 po planowaniu głowicy, wymianie uszczelki pod nią, zaworów: trasa 300km plus jazda po mieście na zbiorniku 29l lpg zrobiła 450km (jazda po trasie bardzo nieekonomiczna, 2 osoby, załadowany, prędkości dochodzące do 160km/h.
Po mieście w bardzo nieekonomicznym stylu jazdy na zbiorniku 29l - 360km. Jak jeżdzę ekonomicznie koło 400-410km.
Instalacja mieszalnikowa BRC.
Po mieście w bardzo nieekonomicznym stylu jazdy na zbiorniku 29l - 360km. Jak jeżdzę ekonomicznie koło 400-410km.
Instalacja mieszalnikowa BRC.
-
pawel.plock
- Master Of Flamaster
- Imię: Paweł
Teraz po planowaniu głowicy spalanie spadło było 10w mieście - teraz jest 8 przy ciężkiej nodze po mieście:D
LovatoSmart, 27l gazu 370 km, 7,3l/100km cykl mieszany. Potrafi więcej przejechać kilometrów, ale to zależy od gazu. Minimum jakie osiągam przy wolnej jeździe to 7l/100km. Nie ma co przesadzać ze zmniejszaniem spalania, lepiej niech więcej pali i silnik i instalacja wtedy dobrze działa
.
- Agent
- Wymiatacz
- Imię: Emil
- gadu: 6553887
- Kontakt:
Na 15-kach spalanie spadło mi o 0,5 litra i wynosi w placku 9,1-9,2 l LPG/ 100km. Zatem obaliłem mit o wzroście spalania na dużej feldze, także bracia - nie lękajcie się, zakładajcie szerokie koła do swych rydwanów! 
Life is 2 short 2b slow...
ja dzisiaj tankowalem znow na 15 juz latam:D no i wyszlo mi (jazda tylko po miescie) 8,5-8,7/100 cos kolo tego, przy ekonomicznej jezdzie to ok 8, na trasie owszem bardzo ekonomiczna

- Worczynski
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Paweł
- gadu: 0
Pierwszy bak, bez przesadnego pieprzenia się z eco jazdą, czyli miło i przyjemnie, czasem czwórka na obrotomierzu i wynik 7,1l/100km LPG. Sam byłem zaskoczony faktem, bo spodziewałem się grubej 8, bo nawet nie gasiłem auta jak długo stałem, nie myślałem o hamowaniu silnikiem itp pierdoły.
-
street_angel
- Miss
- Imię: xxx
bo na gazie ecodriving można se w kieszeń wsadzić
jeżdżę jak chce, czy zimowe kapcie, czy letnie papucie - to na gazie u mnie nie robi żadnej różnicy zawsze jest 7,2 - 7,5
jeżdżę jak chce, czy zimowe kapcie, czy letnie papucie - to na gazie u mnie nie robi żadnej różnicy zawsze jest 7,2 - 7,5