Dzienne led
Re: Dzienne led
rację masz ale w Trójmieście ciężko o luz na ulicy i do stania w korkach nie potrzeba nic specjalnego
a poza miastem i tak jeździć się powinno na światłach mijania bo z tymi dziennymi jest tak jak mówisz
a poza miastem i tak jeździć się powinno na światłach mijania bo z tymi dziennymi jest tak jak mówisz
PROFESJONALNE ZDJĘCIA TWOJEGO SAMOCHODU ? ZAPRASZAM NA PRIV
- JaceK
- Klubowicz
- Imię: Jacek
Moje dzienne świecą tak mocnym światłem, że nie muszę zapalać mijania jak jadę na spota z BIELSKA DO KATOWIC pod Ikeee
hehe nie no w to nie wątpię
tu na forum wszyscy kumaci
ale jak jadę czasem na kaszuby do Kościerzyny czy Kartuz (stolicy pomorskiego tuningu) to tam wszyscy walą na diodach. Na zderzakach, maskach i lusterkach i czasami przy wyprzedzaniu trzeba się sporo wysilać aby zobaczyć kremowego mercedesa "klina" z importu z niemieckiej taksówki na taśmie diodowej jako dzienne ;/
tu na forum wszyscy kumaci
ale jak jadę czasem na kaszuby do Kościerzyny czy Kartuz (stolicy pomorskiego tuningu) to tam wszyscy walą na diodach. Na zderzakach, maskach i lusterkach i czasami przy wyprzedzaniu trzeba się sporo wysilać aby zobaczyć kremowego mercedesa "klina" z importu z niemieckiej taksówki na taśmie diodowej jako dzienne ;/
PROFESJONALNE ZDJĘCIA TWOJEGO SAMOCHODU ? ZAPRASZAM NA PRIV
- elkurczakoo
- Aktywny
- gadu: 10734784
Moje dzienne zamontowałem w miejscu przeciwmgłowych. Tak to wygląda. Opis montażu zamieszczę na poście o mojej pandzie.

Długo się zastanawiałem gdzie je zamontować i jakie mają być(okrągłe czy pasek) wybrałem jak widać okrągłe. Uważam że jest to najlepszy wybór(położenie zgodne z przepisami również estetycznie wyglądają)
Powodzenia w wyborze.

Długo się zastanawiałem gdzie je zamontować i jakie mają być(okrągłe czy pasek) wybrałem jak widać okrągłe. Uważam że jest to najlepszy wybór(położenie zgodne z przepisami również estetycznie wyglądają)
Powodzenia w wyborze.
Fabbrica Italiana di Automobili Torino

- bombel
- Maniak
- Imię: Sebastian
- gadu: 1320359
- Kontakt:
gitara te post wyżej wyglądają spoko

- Dreamcatcher
- Klubowicz
- Imię: ...
- gadu: 0
tu się zgadzam na 100%.elkurczakoo pisze:wybrałem jak widać okrągłe. Uważam że jest to najlepszy wybór(położenie zgodne z przepisami również estetycznie wyglądają)
Powodzenia w wyborze.
ps. A ktos twierdził iż dzienne nie pasują do czarnego zderzaka
- marco80
- Specjalista
- Imię: marek
będą pasowały pod warunkiem żę zastosujesz org wkładki do halogenów które w tym zderzaku nie są wyciągane (jak w zderzakach malowanych)kolega najprawdopodobnie musiał wyciąć kawałek zderzaka w tym miejscu i zastosować wkładki więcej rzeźby ale efekt fajny
- elkurczakoo
- Aktywny
- gadu: 10734784
Hej zderzak był wycinany ale nowe atrapy wspawał mi fachowiec ze sprzętem bo wklejanie na własną rękę nie dało by trwałego efektu a tak atrapa stanowi integralną na stałe zamocowaną część(u fachowca dałem 40zł po 20zł na stronę)
Fabbrica Italiana di Automobili Torino

- gumis
- StickerLover
- Imię: Tomek
a co jak ktos jest technicznie słaby? Jest to trudne? Mozna samemu sie tym pobawic? I ile moga kosztowac ew. pomylki? 
Ostatnio zmieniony śr 10:20, 28 mar 2012 przez Huczas, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę uważać na słownictwo.
Powód: Proszę uważać na słownictwo.
Makaron z serem wiruje, wiruje, wiruje... to mnie kręci!
- tytusolk
- Klubowicz
- Imię: Sebastian
gumiś tak w temacie pewnych słów viewtopic.php?f=58&t=1772, a w temacie dziennych montaż Philips LED DRL4 jakieś 1,5 godzinki z wycinaniem dziur w kratkach, bez ściągania zderzaka. Montaż bajecznie prosty 
Ostatnio zmieniony ndz 20:18, 13 wrz 2015 przez Romix13, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiono link.
Powód: Poprawiono link.
Ja zainwestowałem światła firmy wesem, niby to nie led tylko zwykła żarówka ale świeci naprawdę ok, chociaż myślę że zastosowanie żarówki led powinno być lepszym rozwiązaniem.
-
Deacon
- Admin na emeryturze
- Imię: Michał
mialem Wesemy i wsadzalem do nich zarowki LED. niestety efekt byl gorszy niz na zwyklej zarowce. no ale teraz sa lepsze zarowki LED to moze cos to da.
- Vito
- Admin na emeryturze
- Imię: Witek
- Kontakt:
"lepsze" żarówki led kosztują niemało 
Dokładnie Lepsze ledy kosztują 40+, podczas kiedy żarówka P21 ok 2 zł.
odświeżę temat:) co myślicie o http://allegro.pl/swiatla-do-jazdy-dziennej-8-led-super-jasne-merc-i2368921711.html tego rodzaju światłach chodzi mi dokładnie nie o wygląd ale czy parametry są dobre bo są takie same jak u niektórych po 200zł
pytam z ciekawości