Klocki i tarcze
Klocki i tarcze
Witam,
Chcę wymienić klocki i tarcze, co polecacie? Widziałem na forum, że te FERODO TARCZE + BOSCH KLOCKI http://allegro.pl/ferodo-tarcze-bosch-k ... 22319.html, a może ATE lub coś innego?
Chcę wymienić klocki i tarcze, co polecacie? Widziałem na forum, że te FERODO TARCZE + BOSCH KLOCKI http://allegro.pl/ferodo-tarcze-bosch-k ... 22319.html, a może ATE lub coś innego?
- Lukasz
- Przyjaciel klubu
- Imię: Łukasz
- gadu: 8896262
Re: Klocki i tarcze
Ja mam klocki i tarcze BREMBO, polecam bo sa w przystepnej cenie i bardzo dobrej jakosci 
- marco80
- Specjalista
- Imię: marek
- gadu: 0
Rówiie dobre są nacinane Brembo ale szybko zjada klocek,cały komplet TRW do zwykłej jazdy też wystarczy ,w dzisiejszych czasach trudno jest kupić coś orginalnego (dużo jest podróbek,klocki,tarcze oleje)i dlatego ludzie narzekają nawet na markowe firmy
- JaceK
- Klubowicz
- Imię: Jacek
Z moich TRW odkleiła się ta blaszko - guma, która ma uniemożliwić drganie klocka a zarazem zniwelować piszczenie. Od tego czasu klocki zdzierały się nierównomiernie. Póżniej w ASO założyli mi Steinchoffy i też piszczały ( blaszkę od razu usunęli przy montażu )
Następnie samemu kupiłem Tommexy i też ta guma się odkleiła. Teraz założyłem Magneti Marelli i o dziwo są bez tej blaszko-gumki, Zobaczymy jak będą hamować.
Następnie samemu kupiłem Tommexy i też ta guma się odkleiła. Teraz założyłem Magneti Marelli i o dziwo są bez tej blaszko-gumki, Zobaczymy jak będą hamować.
- Zwierzak
- Maniak
- gadu: 3771951
Tarcze i klocki Textar w wersji ECO
EBC tarcze + green stuff w wersji na BOGATO
EBC tarcze + green stuff w wersji na BOGATO
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły
Deacon pisze:tarcze Mikoda GT + klocki TRW
Tak jest potwierdzam
Panda ABARTH Bordo Limited Edition
- bombel
- Maniak
- Imię: Sebastian
- gadu: 1320359
- Kontakt:
Czemu po wymianie nowe tarcze mi piszcza
nie jest to zawsze ale jak autko chwile postoi to potem piszczy piszczy pare razy mocniej depne po hamplu i się uspokaja, a potem zaś
tarcze były wymieniane no nowe, a przy starych nic nie piszczało, nie jest to bardzo uciążliwe ale trochę mnie irytuje z uwagi na sam fakt piszczenia i fakt wymiany ... na pewno nie są starte
-
Szopek
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Kamil
- gadu: 1137174
bombel pisze:Czemu po wymianie nowe tarcze mi piszcza![]()
![]()
![]()
![]()
Jaka firma, może są kiepskiej jakości? Wymieniałeś komplet?
- bombel
- Maniak
- Imię: Sebastian
- gadu: 1320359
- Kontakt:
Szopek pisze:bombel pisze:Czemu po wymianie nowe tarcze mi piszcza![]()
![]()
![]()
![]()
Jaka firma, może są kiepskiej jakości? Wymieniałeś komplet?
wymieniony komplet a firma
- Zwierzak
- Maniak
- gadu: 3771951
Może klocki masz z "betonu" i dlatego piszczą?
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły
Też tak miałem, po 3 tys. km nie dotarły się, zdemontuj klocki, przetrzyj papierem ściernym i to powinno pomóc na jakiś czas. Jak piski znowu się pojawią powtórz czynność. U mnie zadziałało.
- MDMA66
- Bywalec
- Imię: Michał
- gadu: 277713
Witam
Własnie zamontowałem klocki firmy TRW Lukas. Zdecydowałem się na nie po przeczytaniu "ciepłych" postów w waszym wykonaniu na tą firmę.
Po zainstalowaniu zrobiłem małą rundkę i mogę już stwierdzić żadnych pisków ani podobnych. Zobaczymy na ile km wytrzymaja...
pozdrawiam i dzięki za opinie...coś czuję że znajdę tu nie jedna bardzo cenną wskazówkę i poradę...
Własnie zamontowałem klocki firmy TRW Lukas. Zdecydowałem się na nie po przeczytaniu "ciepłych" postów w waszym wykonaniu na tą firmę.
Po zainstalowaniu zrobiłem małą rundkę i mogę już stwierdzić żadnych pisków ani podobnych. Zobaczymy na ile km wytrzymaja...
pozdrawiam i dzięki za opinie...coś czuję że znajdę tu nie jedna bardzo cenną wskazówkę i poradę...
Ostatnio zmieniony śr 17:42, 02 maja 2012 przez MDMA66, łącznie zmieniany 1 raz.
- bobofrut
- Admin na emeryturze
- Imię: Patryk
- gadu: 2476555
Ja po kupnie Pandy zakupiłem klocki Textar'a i jestem zadowolony. Dopiero po 7 tyś jakies piski się zaczęły i nie zawsze slychac, "jak im odbije" ;P a hamuje dobrze.
Wszystkich zainteresowanych kontaktem do mnie proszę kierować tylko na PW.

- Romix13
- Wesoły Tramdriver
- Imię: Romek
MDMA66 pisze:Witam
Ja również posiadam klocki Lukas-a i nie narzekam , nie piszczą i nie są zbyt twarde ,bo kiedyś je nawet przeszlifowałem delikatnie papierem ściernym bez problemu do równa po zmianie tarcz na nowe, jeszcze mnie nie zawiodły, narazie 50tys.na nich mam zrobione i jeszcze służą
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW