Światła mijania słabo świecą

Brak prądu, nie świeci lampa, potrzebny schemat...

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

ziolekt
Świeżak
gadu: 5947537

Światła mijania słabo świecą

Post autor: ziolekt »

Witam.
Mam pytanie odnośnie świateł mijania, mianowicie jakie żarówki polecacie? Ostatnio jadąc nocą miałem wrażenie, że więcej bym widział świecąc sobie latarką :?
Zastanawiałem się na Osram'ami Night Breaker Plus, posiada ktoś takie? Jeżeli tak to jak je oceniacie?
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
antidotum
Aktywny
gadu: 0

Re: Światła mijania słabo świecą

Post autor: antidotum »

Ja mam Osram, ale nie wiem czy dokładnie te co o nie pytasz. Mijania są dobre minus, długie bdb.
6l /100km
Deacon
Admin na emeryturze
Imię: Michał

Post autor: Deacon »

ja mam Night Breakery i roznica jest duza.
Awatar użytkownika
Huczas
Klubowicz na emeryturze
Kontakt:

Post autor: Huczas »

Deacon pisze:ja mam Night Breakery i roznica jest duza.

potwierdzam! jeździłem na zwykłych z Orlenu za 3,50. Jak padało i było mokro to już całkiem nic nie widziałem, radziłem sobie doświetlaniem halogenami ale to nie to... Założyłem Night Breakery i poczułem że faktycznie mam światła :D
Awatar użytkownika
bunio14
Stały bywalec
Imię: Filip

Post autor: bunio14 »

ziolekt pisze:Zastanawiałem się na Osram'ami Night Breaker Plus, posiada ktoś takie? Jeżeli tak to jak je oceniacie?
Pozdrawiam.

Posiadam od okolo roku i sa super, co pierwsze rzucilo mi sie w oczy to znaki sa oswietlone z o wiele wiekszej odleglosci.
Trzeba sie spodziewac, ze zywotnosc bedzie pewnie krotsza ale cos za cos. U mnie w polaczeniu z LEDami do jazdy dziennej spodziewam sie, ze dluuugo poswieca.

Ogolnie z czystym sumieniem polecam!
Pozdrawiam,
Filip
Awatar użytkownika
enka
Aktywny
Imię: Łukasz

Post autor: enka »

ja od siebie polecę opcję troszeczkę budżetową - Tungsram SportLight BLUIsh . jezdzilem na nich jakis czas w lanosie ale stwierdzilem ze mi to nie wystarcza i przelozylem do Pandy i sie zdziwilem jak to genialnie swieci na trasie :) w miescie moze byc. świecą porównywalnie do Philips Blue Vision, nawet trochę lepiej bym powiedzial.
jednak osobiście czekam na przypływ gotówki i zakupie do pandziochy NARVA Range Power White - to świeci jeszcze bielej i nieco mocniej.
I am not lazy, I just rest before I get tired .
Deacon
Admin na emeryturze
Imię: Michał

Post autor: Deacon »

enka pisze:ja od siebie polecę opcję troszeczkę budżetową - Tungsram SportLight BLUIsh.

tez mialem i tez moge smialo polecic.
dziadek
Aktywny
gadu: 0

Post autor: dziadek »

hej. Najpierw sprawdź ile masz prądu na żarówkach, bo jak styki będą wypalone, lub przewody to będzie słabo nawet na najlepszej żarówce. Polecam philips premium, uśredniona żarówka, dobra w każdej kategorii (oświetlenie drogi, oślepianie innych, długość życia, cena) Sprawdzona u wielu klientów i naprawdę bardzo chwalona.