Witam serdecznie!
Dzisiaj rano miałem dziwny przypadek. Przekręcam kluczyk, kręci, kręci, nic. Za drugim od strzała zapalił. Pojawiła się marchewa. Czym prędzej podłączyłem FES-a i błąd: - P0335 "Czujnik A położenia wału korbowego - usterka"(błąd obrotów silnika). Moje pytanie jest następujące. Błąd pojawił się dlatego, że kręciłem za pierwszym razem i nie chciał zaskoczyć czy może przypadkowo padło na czujnik? Kiedyś parę razy również po dłuższym kręceniu wywaliło ten sam błąd. Proszę o opinię. Pozdrawiam przemekbial
Błąd P0335
- przemekbial
- Bywalec
- Imię: Przemek
- gadu: 2507254
- Panda: 1.1 Active, 2006 r.
- Generacja: ...
- Paliwo: inne
-
12pawel
- Bywalec
- Imię: Paweł
- gadu: 0
- Panda: już była, Civic vi
Re: Błąd P0335
Ten czujnik często w pandach brudzi się od pyłu i saczącego się koło filtra oleju oleju. Moze wystarczy przeczyścić i bedzie dobrze.
- Vito
- Admin na emeryturze
- Imię: Witek
- Panda: była - jest pug 508
- Kontakt:
skasować błąd i obserwować czy znowu się nie pojawi 
- przemekbial
- Bywalec
Zajrzałem do tego czujnika i ku mojemu zdziwieniu - on jest jakimś klejem przytwierdzony.... :s więc może warto byłoby wyrzucić stary. Nowy to chyba koszt 80zł. Poszarpywanie na jałowym, szarpanie delikatne podczas przyśpieszania, no i błąd FES, pojawiło się również dłuższe kręcenie z rana i odpala dopiero za drugim razem. Może faktycznie objawy wskazują na czujnik wału. A co najlepsze objawy raz są, innym razem nie ma
/ bądź tu mądry człowieku. pozdrawiam przemekbial
- przemekbial
- Bywalec
Dzisiaj zaglądając pod Miśka ujrzałem: http://imageshack.us/photo/my-images/696/imag0043eg.jpg
Objawy mogę być spowodowane takim wyglądem czujnika położenia wału? Nachodzi mnie pytanie, skąd ten klej?
Objawy mogę być spowodowane takim wyglądem czujnika położenia wału? Nachodzi mnie pytanie, skąd ten klej?
- Zwierzak
- Maniak
- gadu: 3771951
- Panda: Actual 1,1 2007
Mi to wygląda na wyłamane mocowanie w pompie olejowej i obklejony przez jakiegoś partacza. Zobacz na ciepło czy czujnik się nie rusza, bo to może być przyczyna twoich problemów jeśli zmienia się położenie
Ja bym się bał z takim czymś jeździć
Ja bym się bał z takim czymś jeździć
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły