Buziak pisze:jak wy to robicie ze wam spala nawet ponizej 5l i to z kims wiecej niz tylko korowca? mi ponizej 7 za nic nie chce zejsc nawet jak jade sam ;/
Mam tak samo, coś niewiarygodnego wprost że schodzą tak ze spalaniem
ja robiłem swego czasu 420km na baku z tym, że nigdy nie schodziłem do rezerwy... ale jak to liczyłem to wychodziło 7l/100 jak nic i to jeździłem sam
Ostatnio zmieniony czw 21:50, 16 lut 2012 przez bombel, łącznie zmieniany 1 raz.
Dorzucę coś od siebie. Spalanie sprawdzone w zeszłym roku od początku marca do końca czerwca, 18 tankowań. Wynik - 7,34l/100km. Trasy głównie krótkie, cykl miejski (średniomiasteczkowy ściślej mówiąc). PS. Jak widzę, że w marcu 2011 tankowałem E95 po 4,89 to żal d... ściska.
U mnie spalanie: viewtopic.php?p=30438#p30438 Z tym ,że na LPG. A raz na rok robię próbę i 1 bak na samej E95 wychodzi średnio około 6,5l. (75% drogi to trasa.)
Ostatnio zmieniony ndz 18:37, 13 wrz 2015 przez Romix13, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:Poprawiono link.
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu ==► Mój PANDOLOT ◄== Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW
ja robilem kilka razy testy na PB po resecie tripa i na krotkich odcinkach np 10 km trasa - stala predkosc 80-90 zawsze wychodzilo wg. komputera ok 4.7-5,1 ale kurna to byla czysta trasa ze stała predkoscia (!), ktora jest nie realana przez np. 400 km po polskich drogach. Normalna jazda w trasie na PB to komp pokazuje ok 5.6-5.8. A srednia wychodzi ok 7,2-7,6 jak jezdzilem na PB po miescie i trasie. Na LPG od ok. 6.5 do maks 9 w miescie, wiec kurcze ten kto mowi, ze pali mu srednio np 5.3 PB to chyba powinnien wrocic do szkoly i nauczyc sie liczyc
Ostatnio zmieniony śr 13:50, 10 paź 2012 przez Zwierzak, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:Naruszenie punktu 11. regulaminu forum
Ja Pandą raz leciałem na trasie na benzynie to mi spaliła 6,2 l / 100 km. W mieście nie wiem, ale moja dziewczyna ma seicento z takim samym silnikiem i jej w mieście przy spokojnej jeździe pali 7,7 l / 100 km. Trzeba obiektywnie przyznać, że silniki fiatowskie nie należą do super ekonomicznych
Agent pisze:Ja Pandą raz leciałem na trasie na benzynie to mi spaliła 6,2 l / 100 km. W mieście nie wiem, ale moja dziewczyna ma seicento z takim samym silnikiem i jej w mieście przy spokojnej jeździe pali 7,7 l / 100 km.
Zależy co dla kogo jest spokojną jazdą Ja nad morze spaliłem 4,5l /100 a w mieście wychodzi mi 5,5 do 6,0l i to nie jest jazda full ekonomiczna i na chama zszedłbym niżej.
Oferuje konsultacje : treningowe, żywieniowe i suplementacyjne Podłączenie pod Fes-a, Mes-a, Osiowanie, kasowanie błędów itd
Troche nie chce mi sie wierzyć że komuś panda 1.1 spala poniżej 6l w mieście. Żonka robi 2x6km codziennie do pracy, samo miasto, jak wraca to troche w korkach ale bez przesady,nie jest to centrum warszawy. I spalanie wychodzi koło 8-8.5l, w trasie jak jezdziłem sporadycznie to coś około 6. Czy w takich warunkach pali wam panda mniej? Chodzi mi o krótkie trasy po mieście, zero trasy, max 60-70km/h. Żonka na pewno nie ma ciężkiej nogi. Mamy druga pandę w rodzinie i siostra ma bardzo podobne spalanie więc sam już nie wiem.
Kiki pisze:Troche nie chce mi sie wierzyć że komuś panda 1.1 spala poniżej 6l w mieście. Żonka robi 2x6km codziennie do pracy, samo miasto, jak wraca to troche w korkach ale bez przesady,nie jest to centrum warszawy. I spalanie wychodzi koło 8-8.5l, w trasie jak jezdziłem sporadycznie to coś około 6.
Kiki nie ma się co dziwić przy 6km w jedna strone silnik nawet nie zdarzy sie konkretnie rozgrzac, wiec spala nieco wiecej. Wszystko zalezy rowniez od zmiany biegu bo mozna jechac lagodnie ale trzymac na 1 do 5tysi i spali sporo...
Za kierownicą Pandy życie staje sie piekniejsze:-) Niebiesko-biały znikający punkt... Spokojnie to tylko ja i moja Pandzia:-) http://www.facebook.com/PandapoBydgosku Zapraszam
MES, ELM, KKL i wiedza zawsze pod ręką jesteś w Bdg kontaktuj się
No to tak od stylu jazdy i od opon dużo zależy były czasy że miałem 5,5litra na 100 ale latem zmienilem opony i ok 6 teraz się buja a zimą to 7 musi być ;/