Ile Panda Wam pali LPG? i jak jeździcie?

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

Awatar użytkownika
bombel
Maniak
Imię: Sebastian
gadu: 1320359
Kontakt:

Re: Ile Panda Wam pali LPG? i jak jeździcie?

Post autor: bombel »

skubie pisze:pawel.plock i bombel macie butle cylindryczne?

chyba w koło tyle nie wchodzi :D

Nie wiem jak kolega pawel.plock ale ja mam butle w kole :)
Awatar użytkownika
skubie
Bywalec
gadu: 0

Post autor: skubie »

mi w koło dali zbiornik na 34l, ale zawór zawsze ogranicza napełnienie do 80%, więc wejdzie jakieś 27l :D
Obrazek
Awatar użytkownika
bombel
Maniak
Kontakt:

zgadza się :D

moja butla to podobno 40l wiec 80% napełnienia to 32l także wszystko matematycznie pasuje 8)
Awatar użytkownika
Kamillo
Instruktor
Imię: Kamil

Post autor: Kamillo »

bombel pisze:zgadza się :D

moja butla to podobno 40l wiec 80% napełnienia to 32l także wszystko matematycznie pasuje 8)

40-stkę tro ja w Punto II FL miałem. to w Padzie musi chyba znacznie wystawać :?: u mnie ta 34 l powoduje już lekkie wybrzuszenie...
http://www.pandaclubpolska.pl/forum/vie ... =45&t=1848" onclick="window.open(this.href);return false; - Niebieska Strzała
Awatar użytkownika
bombel
Maniak
Kontakt:

Kamillo pisze:
bombel pisze:zgadza się :D

40-stkę tro ja w Punto II FL miałem. to w Padzie musi chyba znacznie wystawać :?: u mnie ta 34 l powoduje już lekkie wybrzuszenie...

Taki mi zamontowali w serwisie - widocznie takie montują :D , nikt się nie pytał czy chcę większy or mniejszy
lekkie wybrzuszenie jest ... ale co do wystawania to stanowczo NIE :!:
street_angel
Miss
Imię: xxx

Post autor: street_angel »

mam butle w kole i ma 34l, albo 36l, coś w ten deseń :wink:

co do spalania normalnie obojętnie czy jest lato, zima, wiosna, jesień to ok 8-8,2l/10km (przy bardzo ostrej jeździe :roll: ), raz miałam przypadek że przez miesiąc paliła mi 7,2l/100km :zakrecony:

PS. czasami mam wrażenie że im bardziej staram się jeździć ekonomicznie tym więcej pali, a jak przeciągam na biegach (bardziej niż zwykle) to mniej :hahaha:
Awatar użytkownika
bombel
Maniak
Kontakt:

street_angel pisze:mam butle w kole i ma 34l, albo 36l, coś w ten deseń :wink:

co do spalania normalnie obojętnie czy jest lato, zima, wiosna, jesień to ok 8-8,2l/10km (przy bardzo ostrej jeździe :roll: ), raz miałam przypadek że przez miesiąc paliła mi 7,2l/100km :zakrecony:

PS. czasami mam wrażenie że im bardziej staram się jeździć ekonomicznie tym więcej pali, a jak przeciągam na biegach (bardziej niż zwykle) to mniej :hahaha:

no coś w tym jest :mrgreen: możliwe że misiek sie przyzwyczaja do pewnych nawyków kierowcy :mrgreen:
Awatar użytkownika
Agent
Wymiatacz
Imię: Emil
gadu: 6553887
Kontakt:

Post autor: Agent »

Mi teraz bierze 10.5 litra gazu w placku, no ale w sumie się nie dziwię, jak co ciekawsze winkle na łapie biorę :lol:
Life is 2 short 2b slow...
Awatar użytkownika
seba222
Aktywny
Imię: Seba

Post autor: seba222 »

Heh.. moje aktualne spalanie gazu jest w podpisie. Co prawda dopiero 3 raz do pełna zalałem, ale daje to już jakieś wyobrażenie. U mnie spalanie zależy w dużej mierze, na jakiej stacji tankuję i waha się jak do tej pory od 6,5 do 9,2 l. W piątek będę znowu tankował, to się zaktualizuje spalanie.
Liczę że po około 2 miesiącach jazdy będę mógł powiedzieć, ile tak naprawdę pali mi średnio gazu, a ile do tego jeszcze benzyny.
Trasy codziennie robię: ~50 km miasto (Kraków), ~50 km trasa.
Seba222
-----------------------------
pawel.plock
Master Of Flamaster
Imię: Paweł

Post autor: pawel.plock »

Seba ... 6,5 z jakiej stacji?:P Mi mówię 9.8-10 L pali jak nic;/ Może regulacja gazu?
--------------------------------------------------------
Bardzo prosze o LAJKI!
BOSSKO.pl
Awatar użytkownika
seba222
Aktywny

pawel.plock pisze:Seba ... 6,5 z jakiej stacji?:P Mi mówię 9.8-10 L pali jak nic;/ Może regulacja gazu?

Jest taka mała stacja gazu na drodze Olkusz <-> Kraków w Jerzmanowicach. Po zatankowaniu na niej spalił mi 6,5 l, ale wtedy większość, bo jakieś 70% to była trasa. Zobaczymy jutro, bo muszę zatankować, a tankowałem ostatnio właśnie na niej. Już niestety widzę, że tak dobrze to nie będzie niestety. A najwięcej mi gazu spalił po tankowaniu na .... Orlenie :(
Seba222
Awatar użytkownika
bombel
Maniak
Kontakt:

seba222 pisze:Heh.. moje aktualne spalanie gazu jest w podpisie. Co prawda dopiero 3 raz do pełna zalałem, ale daje to już jakieś wyobrażenie. U mnie spalanie zależy w dużej mierze, na jakiej stacji tankuję i waha się jak do tej pory od 6,5 do 9,2 l. W piątek będę znowu tankował, to się zaktualizuje spalanie.
Liczę że po około 2 miesiącach jazdy będę mógł powiedzieć, ile tak naprawdę pali mi średnio gazu, a ile do tego jeszcze benzyny.
Trasy codziennie robię: ~50 km miasto (Kraków), ~50 km trasa.

No to ladny wynik chyba :mrgreen: mam niewiele gorszy :ok:
Awatar użytkownika
seba222
Aktywny

I dzisiaj kolejne tankowanie i wynik 8,00 l/100 km. Wydaje mi się, ze jest nieźle, zwłaszcza, że nogę potrafię mieć ciężką - nieraz pierwszy ze świateł jestem :P
Mam nadzieje, że jak wiosna przyjdzie i lepsze temperatury oraz warunki jazdy, to zejdę do 7-7,5. Wtedy to się będę cieszył bardzo.

Oczywiście do powyższych muszę doliczyć benzynę, ale że ja w większości po uruchomieniu robię ~50 km, to tej nie za wiele schodzi :)
Seba222
Awatar użytkownika
bombel
Maniak
Kontakt:

seba222 pisze:I dzisiaj kolejne tankowanie i wynik 8,00 l/100 km. Wydaje mi się, ze jest nieźle, zwłaszcza, że nogę potrafię mieć ciężką - nieraz pierwszy ze świateł jestem :P
Mam nadzieje, że jak wiosna przyjdzie i lepsze temperatury oraz warunki jazdy, to zejdę do 7-7,5. Wtedy to się będę cieszył bardzo.

Oczywiście do powyższych muszę doliczyć benzynę, ale że ja w większości po uruchomieniu robię ~50 km, to tej nie za wiele schodzi :)

Dobrze jest wiadomo że w zime tak czy siak więcej pali :ok:
Awatar użytkownika
Agent
Wymiatacz
Imię: Emil
gadu: 6553887
Kontakt:

Post autor: Agent »

A dzisiaj mi wyszło spalanie 10,3 czyli mniej niż ostatnio, a jeździłem bardziej nieekonomicznie, wlatując bokiem w każdy możliwy winkiel :hahaha:
Life is 2 short 2b slow...
ODPOWIEDZ