Od jakiegoś czasu w moim furgonie w przestrzeni bagażowej po przekroczeniu 60km/h... wieje wiatr Szyby tylne są stałe i raczej szczelne (sprawdziłem na myjni) Uszczelki drzwi też wyglądają OK. Gdzie szukać dziury? Klapa bagażnika? Może jakiś wywietrznik kufra? Panowie pomocy bo ja nic nie widzę, a nie ma mnie kto przewieźć w bagażniku, by szukać źródła tego huraganu na żywo. Przy około 100km/h tak gwiżdże, że przeszkadza to w rozmowie i chciałbym tego się jak najszybciej pozbyć...
Z góry dzięki za pomoc!
- Najlepszym przyjacielem faceta jest pies !
- A kobieta ?
- Walczy o dziewiąte miejsce z lodówką ...
No właśnie jak to jest z tymi antenami? Z tyłu mam na środku dachu zaślepkę a antenę z przodu. Tak ma być, czy ktoś, kto robił instalację pod radio wyrzeźbił takiego cudaka?
- A kobieta ?
Jarecki8810 pisze:No właśnie jak to jest z tymi antenami? Z tyłu mam na środku dachu zaślepkę a antenę z przodu. Tak ma być, czy ktoś, kto robił instalację pod radio wyrzeźbił takiego cudaka?
oszczędził na kablu antenowym i zrobił Ci cudaka... nie chcę komentować takich praktyk bo brzydkie słowa mi się cisną... oby było to zabezpieczone i nie zaczęło Ci kapać na głowę :/
Generalnie wygląda jak fabryka. Ma to swój plus, bo z tyłu w fabrycznej dziurze antenę od CB sobie przykręcę. Jak odkręcę lampkę (ściemniacz robię) to psiknę jakimś barankiem, mam nadzieję, że już tam nie zaczęło gnić.
- A kobieta ?
no tego nie zrobisz :] jak lampkę zdejmiesz to zobaczysz obudowę lampy musiałbyś całą podsufitkę zdejmować by się do blachy dostać
pisz się na ten spot warszawski to obadamy z tym wianiem z tyłu bo sam się zaciekawiłem co to może być... aha no i daj znać czy po odkręceniu antenki nie gwizda...?
No ja miałem taki przypadek, że gdy antena była ostro w pionie to strasznie huczało, a gdy zrobiłem ją na leżąco to cisza (antena nie oryginalna). Teraz jeżdżę bez bata anteny bo odpadła któregoś razu. Radio odbiera, więc problemu nie mam, tylko brzydko wygląda bez bata.
mam ten sam problem. w sobotę (25 lutego) będzie zjazd Pand w moim mieście i sprawdzę moje podejrzenia (skonsultuję z bardziej doświadczonymi) jak coś to dam znać w czym rzecz. Pozdrowienia właścicielka Pandusi
sprawdź pod butlą, od spodu podłogi czy komin który z niej wychodzi (musi być szczelnie zamocowany w koło podłogi) Sprawdź też dekiel od butli Według mnie przyczyny trzeba szukać, tam gdzie były największe ingerencje w nadwozie. Antenę bym sobie na razie darował. pozdrawiam