Witam,
może nie do końca powiązane z tym tematem, ale:
zastanawiam się nad kluczykiem "scyzoryk" i pilotem do c.z. Grot mam typu VW. Znalazłem sterownik c.z. (fabryczny centralny bez pilota) i interesuje mnie co z immobiliserem: czy da radę z oryginalnego kluczyka wyjąć "kostkę"? Drugi kluczyk mam nieoryginalny. W upatrzonym kluczyku"scyzoryku jest miejsce na "kostkę" immobilisera. Jak sprawa wygląda w Pandzie?
Problem z pilotami autka.
- Zwierzak
- Maniak
- gadu: 3771951
- Panda: Actual 1,1 2007
- Generacja: ...
- Paliwo: inne
Re: Problem z pilotami autka.
Kluczyk można nożem rozciąć i wyciągnąć immo bez większego problemu. Jeśli masz fabryczny centralny bez pilota to musisz jeszcze dołożyć silniczek do centralnego w drzwiach kierowcy, bo prawdopodobnie nie masz.
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły
- Vito
- Admin na emeryturze
- Imię: Witek
- Panda: była - jest pug 508
- Kontakt:
http://pandomaniak.prv.pl/album/kluczyk/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
kilka fot ode mnie
kilka fot ode mnie
-
kniazuk
- Aktywny
- gadu: 0
- Panda: 1.2 Dynamic
Witam,
dzięki za info. O jaki silniczek chodzi? W Seicento podpiąłem się pod kabelki i smigało. Tu tak nie ma?
dzięki za info. O jaki silniczek chodzi? W Seicento podpiąłem się pod kabelki i smigało. Tu tak nie ma?
- Zwierzak
- Maniak
- gadu: 3771951
- Panda: Actual 1,1 2007
Chodzi o to że jak fabrycznie masz tylko na kluczyk to Fiat uznał za niepotrzebne wkładać silniczek centralnego zamka w drzwi kierowcy bo i tak wykonujesz to kluczem. Jak dokładasz sterowanie pilotem to trzeba taki dołożyć bo nie będą Ci się zamykały i otwierały drzwi kierowcy
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły