Montaż centralny zamek oraz elektryczne szyby
Montaż centralny zamek oraz elektryczne szyby
Witam jestem świeżym posiadaczem Pandziory
moje pierwsze autko niestety golasek. Chciałbym zamontować centralny zamek oraz elektryczne szyby. Moje pytanie brzmi czy ktoś z was już się w to bawił ?? Nie wiem czy sam sie do tego zabierać czy lepiej zostawić auto profesjonalistą. Może ktoś z was orientuje się gdzie można na pomorzu ( okolice trójmiasta ) znaleźć kogoś kto pomógł by mi w tej przeróbce. Do tego planuje za jednym zamachem dodać instalacje pod radio bo takowej również brak( tzn. jest ale wygląda mniej więcej tak 2 kable głośnikowe plus masa i antena ) z góry dziękuje za pomoc Pozdrawiam Riczi 
- Vito
- Admin na emeryturze
- Imię: Witek
- Kontakt:
Re: Montaż centralny zamek oraz elektryczne szyby
W dziale MANUALE prezentujemy w pierwszy poście gotowe rozwiązania jak co zrobić a nie pytania o zrobienie czegoś, dlatego przeniosłem temat a tak nawiasem mówiąc na forum jest już kilka tematów o centralnym i elektrycznych szybach 
co do centralnego znalazłem coś na forum ale chodzi mi o dokładny opis gdzie przede wszystkim podłączyć wszystko. Co do elektrycznych szyb nie ma nic, a dla mnie jest ważne czy dam rade samemu to zamontować i podpiąć. Tak samo z instalacją radiową wiem jak pociągnąć kable od drzwi ale chodzi o zasilanie żeby wszystko miało ręce i nogi.
- Agent
- Wymiatacz
- Imię: Emil
- gadu: 6553887
- Kontakt:
Dzisiaj pojechałem do majstra żeby mi zainstalował sterownik do centralnego zamka na pilota.
No niestety operacja została przesunięta w czasie na nie wiadomo kiedy, ponieważ Fiat poskąpił w drzwiach kierowcy siłownika i silniczka
Myślicie, że podejdzie ten:
http://moto.allegro.pl/silownik-silnik- ... 83489.html
Ciekawe ile w ASO zaśpiewaliby, może na to samo wyjdzie, doliczając 2 dychy za przesyłkę
No niestety operacja została przesunięta w czasie na nie wiadomo kiedy, ponieważ Fiat poskąpił w drzwiach kierowcy siłownika i silniczka
Myślicie, że podejdzie ten:
http://moto.allegro.pl/silownik-silnik- ... 83489.html
Ciekawe ile w ASO zaśpiewaliby, może na to samo wyjdzie, doliczając 2 dychy za przesyłkę
Life is 2 short 2b slow...
- Amino
- Sysadmin
- Imię: Marcin
- gadu: 2306550
- Kontakt:
Wątpię abyś w ASO kupił sam silniczek. Nie udało mi się tego w Eperze odszukać. Podejżewam, że trzeba kupić całą kasetę. Lepiej kupić na allegro.
- Zwierzak
- Maniak
- gadu: 3771951
Ten silniczek z linka pasuje i jest to chyba najtańsza opcja 
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły
no ja w dziale manuale nie widzę tematu o centralnym zamku a jestem nim zainteresowany, może ktoś rozwinąć
- spacewalker
- Bywalec
- gadu: 0
A jak się ma org kluczyk Fiata - scyzoryk, do centralnego zamka? jest jakis moduł komfortu który mozna zaadoptowac do tego?
coś bym przerobił...ale co, jak juz nie ma co
- w5minut_pl
- Bywalec
- Imię: Andrzej
- gadu: 5113832
- Kontakt:
Agent pisze:Myślicie, że podejdzie ten:
Podejdzie. Na 100%.
W domu powinienem mieć fotki z operacji doposażania kasety.
- w5minut_pl
- Bywalec
- Imię: Andrzej
- gadu: 5113832
- Kontakt:
- spacewalker
- Bywalec
Co na to org kluczyki Fiata - te scyzoryki? Widziałem ze body ma na sobie oznaczenie 434Mhz wiec coś tam nadaje, na tej czestotliwości chodzą kluczyki VW więc trzeba by bylo tylko dogadac jedno z drugim. Oczywiscie mowa o kluczykach Fiata. Ktoś dokładał moze w org to ?
coś bym przerobił...ale co, jak juz nie ma co
-
budmiller
- Aktywny
- Imię: Piotr
Montaż centralnego na pilota w Pandzie w przypadku posiadania centralnego na kluczyk jest banalnie prosty,szybki i tani,cały opis znajduje się http://www.fiatpanda.org.pl/ w dziale plikownia.Za pomocą tego manuala założyłem centralny z pilota i elektryczne otwieranie klapy za jednym razem,tylko sterownik musi miec wyjście na sterowanie klapą i trzeba dokupić elektryczny zamek i przekaźnik ja zrobiłem otwieranie z pilota i zprzycisku w kabinie.Jak dobrze pamietam to koszt całkowity zamknął się w granicach 150zł.
witam
czy jak dokupię cały zestaw z tymi silniczkami na to wszystko będzie bez problemowo działać .
czy jest jakiś wyłącznik tych silniczków czy wyłączają się jak poczują opór ?
link do takiej aukcji
http://allegro.pl/zamek-centralny-dedyk ... 16117.html
pozdrawiam
czy jak dokupię cały zestaw z tymi silniczkami na to wszystko będzie bez problemowo działać .
czy jest jakiś wyłącznik tych silniczków czy wyłączają się jak poczują opór ?
link do takiej aukcji
http://allegro.pl/zamek-centralny-dedyk ... 16117.html
pozdrawiam
Procedura Proxi, podłączenie pod FES'a.Centralny zamek ,
- Pawell82
- Księżycowy Jimm
- Imię: Paweł
- gadu: 1416221
masz do tego centralkę to na pewno będzie działać jak oryginał ,a silniczki są takie same jak w oryginalnych kasetach zamka więc po wino dziać jak należy 
Podłączenie pod FiatECUScan , Kasowanie błędów . Procedura Proxi (osiowanie)
Moja Panda : http://www.pandaclubpolska.pl/forum/vie ... =45&t=2851" onclick="window.open(this.href);return false;
- bombel
- Maniak
- Imię: Sebastian
- gadu: 1320359
- Kontakt:
Panowie a orientuje się ktoś może czy idzie dokupić ten element który przekazuje sygnał np na kierunkowskazy w momencie zamkniecia i ew otwarcia centralnego i alarmu.
Pytam bo u mnie była sygnalizacja kierunkowskazami, ale niestety zaczęły w zeszłym roku wariować, a mianowicie po zamknieciu lub otwarciu (różnie to bywało) zostawały - tzn nie gasły tylko świeciły tzw światłem ciągłym - wtedy musiałem kilkakrotnie otwierać lub zamykać aż w końcu zgasły. Było to dość wkurzające
Byłem z tym u gościa który to montował
Diagnoza - podobno kleiły się przekaźniki czy coś takiego usłyszałem - jeśli coś przekręciłem to sorki, nie znam się na tym i że nic z tym się nie da zrobić jedynie co można to wyłączyć sygnalizację lub zaproponowano wymiane alarmu na nowy
Olałem taką propozycję i zostało bez tej sygnalizacji, niby jest oki,ale jak czasem włączy się alarm to wyje tylko syrena i nie wiem czy to mój czy inny, jest to niewygodne.
Nie dało by się według was tego jakoś rozwiązać
Pytam bo u mnie była sygnalizacja kierunkowskazami, ale niestety zaczęły w zeszłym roku wariować, a mianowicie po zamknieciu lub otwarciu (różnie to bywało) zostawały - tzn nie gasły tylko świeciły tzw światłem ciągłym - wtedy musiałem kilkakrotnie otwierać lub zamykać aż w końcu zgasły. Było to dość wkurzające
Byłem z tym u gościa który to montował
Diagnoza - podobno kleiły się przekaźniki czy coś takiego usłyszałem - jeśli coś przekręciłem to sorki, nie znam się na tym i że nic z tym się nie da zrobić jedynie co można to wyłączyć sygnalizację lub zaproponowano wymiane alarmu na nowy
Olałem taką propozycję i zostało bez tej sygnalizacji, niby jest oki,ale jak czasem włączy się alarm to wyje tylko syrena i nie wiem czy to mój czy inny, jest to niewygodne.
Nie dało by się według was tego jakoś rozwiązać