Wypalające się piny we wtyczce bodykompa - brak świateł
- Zwierzak
- Maniak
- gadu: 3771951
Re: Wypalające się piny we wtyczce bodykompa - brak świateł
Wylutuj piny z body i wlutuj kable na stałe i połącz to jakąś kostką hermetyczną np. coś takiego http://www.drypa.pl/produkt1738_KONEKTORY_-_Wtyki_-__-_Wtyk_Superseal_3SSA02FB_Z_(zenski).html
Światła w body są na przekaźniku, więc to kwestia złego rodzaju połączenia
Światła w body są na przekaźniku, więc to kwestia złego rodzaju połączenia
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły
- Dziurek5
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Paweł
- gadu: 3049796
- Kontakt:
Nie mam zielonego pojęcia jak wyjąć body żeby to porządnie polutować. Jakieś wskazówki ?
http://www.MegaRelax.pl" onclick="window.open(this.href);return false; - Luksusowe wakacje w Bułgarii 
- Zwierzak
- Maniak
body się prosto wyjmuje. 3 śrubki z przodu + kostki z przodu i z tyłu i wyciągasz dołem. Obudowe też się rozbiera prosto tzn. odpina zatrzaski i rozsuwa obie części.
Dziurek5 pisze:Znów mi padają te światła. Dzisiaj 2 krotnie, narazie wystarcza poruszanie kablami....
To na pewno kwestia body?
Ja mialem kiedys akcje, ze swiatla przerywaly i bylo slychac cykanie przekaznikow
Okazalo sie, ze winny jest przelacznik zespolony, po wymianie wszystko OK
Pozdrawiam,
Filip
Filip
- Dziurek5
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Paweł
- gadu: 3049796
- Kontakt:
wypala się wtyczka, więc to niestety wina body i pinów. Nie słychać cykania przekaźników. W każdym razie dzięki za informacje, warto to sprawdzić.
http://www.MegaRelax.pl" onclick="window.open(this.href);return false; - Luksusowe wakacje w Bułgarii 
Witam
od jakiegoś czasu również mam problem z body (wypalone piny), mam dostęp do innego body z Pandy 1.2 ja mam 1.1 ( ale z takim samym wyposażeniem: elektr. szyby, central i wspomaganie) mam pytanko czy można podmienić takie body i będzie to działało czy trzeba nowe body jakoś programować?
od jakiegoś czasu również mam problem z body (wypalone piny), mam dostęp do innego body z Pandy 1.2 ja mam 1.1 ( ale z takim samym wyposażeniem: elektr. szyby, central i wspomaganie) mam pytanko czy można podmienić takie body i będzie to działało czy trzeba nowe body jakoś programować?
- w5minut_pl
- Bywalec
- Imię: Andrzej
- gadu: 5113832
- Kontakt:
marcioo29 pisze:mam pytanko czy można podmienić takie body i będzie to działało
nie będzie
-
natus08
- Specjalista
- gadu: 4665555
Witam,
miałem to samo. Wszystko się topiło, ale na allegro całkiem tanio kupiłem nową kostkę, rach ciach podłączyłem i od roku problemu nie ma. Ale elektryk powiedział mi że ponoć body jest padnięte i prędzej czy później znów będzie coś nie tak z światełkami.
marcioo29 jak możesz to prześlij mi fote tego body 1.2 i opisz jakie tam masz wyposażenie prócz tego co napisałeś
Może bym kupił.
miałem to samo. Wszystko się topiło, ale na allegro całkiem tanio kupiłem nową kostkę, rach ciach podłączyłem i od roku problemu nie ma. Ale elektryk powiedział mi że ponoć body jest padnięte i prędzej czy później znów będzie coś nie tak z światełkami.
marcioo29 jak możesz to prześlij mi fote tego body 1.2 i opisz jakie tam masz wyposażenie prócz tego co napisałeś
- Zwierzak
- Maniak
marcioo29 pisze:Witam
mam pytanko czy można podmienić takie body i będzie to działało czy trzeba nowe body jakoś programować?
Nie można podmienić ponieważ masz w body zaprogramowane kluczyki i sterownik silnika.
Zwierzak pisze:marcioo29 pisze:Witam
mam pytanko czy można podmienić takie body i będzie to działało czy trzeba nowe body jakoś programować?
Nie można podmienić ponieważ masz w body zaprogramowane kluczyki i sterownik silnika.
czy jest możliwość zaprogramować kluczyki i sterownik silnika do innego body i czy ta robota jest warta zachodu
- Zwierzak
- Maniak
Jest możliwość, ale koszta duże. Pytaj np. w firmie ko-car
- Lukasz
- Przyjaciel klubu
- Imię: Łukasz
- gadu: 8896262
Powiem wprost, przedłużyłem kabelek ( akurat mi nie świeciła prawa ) wepchalem go od strony zewnetrznej w spalone miejsce wtyczki, zakleilem guma do zucia i wsadzilem, dziala bez zarzutu.
dobry znajomy elektryk kumaty:) i zrobi jak talala:)
- victor89
- Klubowicz
- Imię: Wiktor
- gadu: 2338614
A mnie sie wypalila wtyczka od tylnej prawej lampy 
Hamowanie powodowalo swiecenie kierunkowskazu, zalaczanie sie tylnej wycieraczki i szybsze mruganie kierunkowskazu ^^,
Mam foty jezeli kogos interesuje jak i w ktorym miejscu sie spitolilo
Hamowanie powodowalo swiecenie kierunkowskazu, zalaczanie sie tylnej wycieraczki i szybsze mruganie kierunkowskazu ^^,
Mam foty jezeli kogos interesuje jak i w ktorym miejscu sie spitolilo
- w5minut_pl
- Bywalec
- Imię: Andrzej
- gadu: 5113832
- Kontakt:
victor89 pisze:A mnie sie wypalila wtyczka od tylnej prawej lampy..... Mam foty jezeli kogos interesuje jak i w ktorym miejscu sie spitolilo
Myslę że wszyscy chętnie zerkną.
Wiem że w niektórych autkach trzeba z lamp poprowadzić dodatkową masę i to załatwia sprawę. Ale czy to się w pandzie sprawdzi to nie wiem.
Wiem natomiast że moje bolidy (a w zasadzie nie moje) lada moment otrzymają przekażniki do swiateł mijania. Tak po prawdzie to już by były ale zapomniałem kupić odpowiedni przewód i puki co jest tak jak poniżej. Znaczy przekażniki są ale brak pozostałej instalacji.