Klamka zewnętrzna drzwi kierowcy.

Coś stuka, coś puka - zajrzyj tutaj

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Awatar użytkownika
Worczynski
Klubowicz na emeryturze
Imię: Paweł
gadu: 0

Klamka zewnętrzna drzwi kierowcy.

Post autor: Worczynski »

Witam Kolegów!
Mam problem, pewnego dnia zerwałem sobie chyba jakieś cięgno klamki drzwi kierowcy i niestety nie da się ich z zewnątrz otworzyć :/ I stąd pytanie, czy da się to jakoś łatać, czy trzeba kupić nowy element? I drugie pytanie, jak wyciągnąć samą klamkę i ewentualnie wkład zamka? Proszę o odpowiedzi, bo się nie da tak żyć...
12pawel
Bywalec
Imię: Paweł

Post autor: 12pawel »

Jak pękło to już raczej nic nie zrobisz. Mi jak pękło kupiłem nową klamkę na allegro (koszt ok 25zł) Wkładasz do tej klamki swoją wkładkę i wszystko śmiga. Jedynie powiem szczerze że wymiana takiej klamki to droga przez mękę, bo miejsca mało i te wszystkie dźwigienki powkładać to masakra, ale wszystko jest dla ludzi i da radę zrobić samemu.
Awatar użytkownika
Pipper
Świeżak

Re: Klamka zewnętrzna drzwi kierowcy.

Post autor: Pipper »

Zdemontuj boczek drzwi, obejrzyj dokładnie mechanizm, może spadło jakieś cięgno lub coś się zatarło. Przeczyścić, przesmarować i używać :wink:
Awatar użytkownika
w5minut_pl
Bywalec
Imię: Andrzej
gadu: 5113832
Kontakt:

Post autor: w5minut_pl »

Może nie masakra ale miejsca dużo nie ma. Trzeba też sporo zdemontować bo sama klamka z zamkiem osłonięte sa specjaną pokrywą zabezpieczajacą przed kradzieza.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Lukasz
Przyjaciel klubu
Imię: Łukasz
gadu: 8896262

Re: Klamka zewnętrzna drzwi kierowcy.

Post autor: Lukasz »

Mi pękło mocowanie cięgna klamki, osobiscie zawiozłem takową klamke do goscia co spawa platki ( pospawał mi to za 10zł ) załozyłem i działa :)
ODPOWIEDZ