falujące obroty
Zwierzak pisze:I jak tam Zbynek falowanie? coś się zmieniło?
dzisiaj się do tego zabrałem,
filtr par można wykluczyć, wszystko jest szczelne, sprawdziłem całą instalacje od kompa do wtryskiwaczy i czujników na silniku tez wszystko ok
zauważyłem ze na wolnych obrotach po puszczeniu hamulca obroty zaczynają się zmniejszać i z powrotem wracają do normy, tak jest za każdym razem po puszczeniu hamulca
sprawdziłem przewód od kolektora do serwa ( jest szczelny )
przy serwie jest zawór zwrotny i mam nadzieje ze to winowajca, kupie nowy i będzie wiadomo
znając moje szczęście to pewnie serwo będzie do wymiany
Zwierzak pisze:Jak sprawdzisz serwo to daj znać co wyszło bo ciekawy przypadek masz
właśnie ciekawy przypadek mam, wymieniłem zawór zwrotny i to samo , rano kilka km lub minut pochodzi i zaczyna falować (bardzo gwałtownie ) gdy wskaźnik temperatury dojdzie do 90 stopni to falowanie znika
błędów żadnych nie ma, mechanik wykluczył serwo,
zareklamowałem przepustnice, zobaczymy co mi odpowiedzą
już nie wiem co mam robić, sprawdzać
chyba przyjdzie mi się do tego przyzwyczaić lub kupić nowa pandę
za radą kolegi z autokącika dorobiłem dodatkową masę od aku do budy i silnika
i podłożyłem podkładki gumowe pod śruby mocujące filtr (teraz sztywno siedzi na przepustnicy )
i problem znikł już drugi tydzień pomykam i silnik od początku ma równe obroty
koszt naprawy jakies 10 zł
czekam tylko na zwrot przepustnicy i wystawiam na allegro
i podłożyłem podkładki gumowe pod śruby mocujące filtr (teraz sztywno siedzi na przepustnicy )
i problem znikł już drugi tydzień pomykam i silnik od początku ma równe obroty
koszt naprawy jakies 10 zł
czekam tylko na zwrot przepustnicy i wystawiam na allegro
- Vito
- Admin na emeryturze
- Imię: Witek
- Kontakt:
To masz pomoc jak to zrobić http://forum.pandaclubpolska.org/viewtopic.php?f=52&t=443
Ostatnio zmieniony ndz 18:56, 13 wrz 2015 przez Romix13, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiono link.
Powód: Poprawiono link.