Witam,
Mam problem z panda , która miała niewielką kolizje ... Na gazie jest okej na benzynie nie pracuje brak zasilania na pompie paliwa , czujnik uderzeniowy sprawdzony i bez różnicy , czy wciśnięty , czy nie ... Bezpieczniki okej , a co do przekaźników z jednym jest problem , bo mocno się grzeje.
Sam nie wiem co może być już przyczyną , czy może uwalony sterownik silnika , czy też moduł BSI.
Sprawdź czy przekaźnik cyka podczas załączenia zapłonu. Można spróbować zdjąć obudowę, często się udaje i wtedy będziesz widział. Może nie zaciąga kotwicy. Wyłącznik uderzeniowy odcina masę.
arnold pisze:Sprawdź czy przekaźnik cyka podczas załączenia zapłonu. Można spróbować zdjąć obudowę, często się udaje i wtedy będziesz widział. Może nie zaciąga kotwicy. Wyłącznik uderzeniowy odcina masę.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Niby te cyknięcie słychać , ale tylko raz podczas gdy go z powrotem wciskam do skrzynki nic po za tym nie się zmienia czy wyjęty , czy po prostu na swoim miejscu ... Może właśnie gdzieś ta masa jest już słaba... Muszę dalej szukać
Sorry , ale nie obraziłem tu kogoś jakimś wulgaryzmem itp. wyraziłem swoje zdanie , bo myślałem, że ktoś pokieruje gdzie szukać przyczyny i tylko jeden z forumowiczów (za co dzięki) dał odpowiedź choć to nie było to , ale przynajmniej się starał , a reszta wchodząc i tak miała w tyłku... Skoro jest od tego forum i już jak ktoś widzi ten wątek ,a miał coś podobnego lub mniej więcej wie to chyba dobrze by było jak by odpowiedział nawet jeśli to tylko domysły.
A z tym, że daleko nie zajdę to kieruj takie słowa do innych osób nie do mnie , bo tak czy siak rzadko kiedy chcę się doradzić jakiś innych osób w sprawie różnych usterek ponieważ sam wykonuje te naprawy.
I tak wgl. przyczyną w moim przypadku była instalacja elektryczna w której to namieszał jakiś Janusz robiąc odcięcie pompy , które z czasem przestało działać i stąd problem z zasilaniem na niej i warto też zajrzeć pod plastiki przy progu i od strony rączki otwierania maski, a także czasem warto też skontrolować czujnik uderzeniowy , bo lubi się przycinać i nie chce się wcisnąć.
Ale chociaż mógł ktoś nakierować z tym co to był za przekaźnik , a się okazało że od dmuchawy , a tak wgl. nikt nie ma dostępu do aut osób , które mają problem z jakąś tam usterką , ale mimo to ktoś próbuje nakierować tu i tam oraz wskazuje możliwe przyczyny.... Temat do zamknięcia.
Przyszło Ci do głowy że może nikt nie miał styczności z takim problemem wcześniej? Nie każdy z nas jest alfą i omegą, a swoją roszczeniową postawą zrażasz do siebie ludzi. Zastanów się nad tym zanim napiszesz kolejne pytanie, bo może właśnie z tego powodu nikt poza Arnoldem Ci nie odpowiedział
I poza tym nikt poza Arnoldem nie odpowiedział , a czy ja do cholery napisałem podle to pytanie , że mam problem z tym i z tym ??? Chyba dopiero później wyraziłem swoje zdanie na ten temat , więc skończ drążyć temat , bo ja swoje , a ty dalej swoje ...
Nie każdy musiał mieć taki problem jak Ty. Więc nie oczekuj że nagle dostaniesz kilka odpowiedzi na swoje pytanie.
Niestety ale fora samochodowe upadają na rzecz FB . Parę lat temu może i byś dostał więcej odpowiedzi teraz niestety ale co raz mniej ludzi zagląda na forum.
Tematów nie zamykamy bo możliwe, że ktoś kiedyś skorzysta z tego co napisałeś.