Hey,
Przed zmianą opon na zimowe, byłem 2x na zbieżności po wymianie wahacza i amorków (raz poprawiali bo krzywo kiera była). Kierownicę udało się ustawić względnie na wprost.
Ciekawi i zastanawia mnie fakt, że po zmianie opon na zimowe (na tych samych felgach), kierownica lekko uciekła i znowu nie jest na prosto.
Auta nie ściąga, jedzie prosto.
Zbieżność, a zmiana opon na zimowe
-
Dominik234
- Klubowicz
- Imię: Dominik
- gadu: 0
- Panda: Panda Active 2012, 1.2, 69KM
- Generacja: Panda 2 (2003-2012)
- Paliwo: Benzyna
Re: Zbieżność, a zmiana opon na zimowe
Po tylu latach drugiego kompletu felg się nie dorobiłeś?
Mnie udało się ze dwa tygodnie temu dla znajomej kupić komplet stalówek po Punto z oponami zimowymi na bieżniku 6-7 mm za 50 zł (12,50 zł za sztukę).
Mnie udało się ze dwa tygodnie temu dla znajomej kupić komplet stalówek po Punto z oponami zimowymi na bieżniku 6-7 mm za 50 zł (12,50 zł za sztukę).
- AdaMs
- Moderator
- Imię: Mateusz
- Panda: Zuza 1.2 69KM (PIII)
- Generacja: ...
- Paliwo: inne
- Kontakt:
Miałem stalówki 14 z punto (teraz Pols je ma) przez kilka lat na zimę, w tym roku naszedł czas zmian i letnie alusy stały się zimowymiDominik234 pisze:Po tylu latach drugiego kompletu felg się nie dorobiłeś?
-
Dominik234
- Klubowicz
- Imię: Dominik
- gadu: 0
- Panda: Panda Active 2012, 1.2, 69KM
- Generacja: Panda 2 (2003-2012)
- Paliwo: Benzyna
Bo ludzie boją się ogłoszeń na OLX w takiej cenie. Wisiało to od czerwca, dzwonili, pytali, ale nikt nie przyjechał obejrzeć. Myślałem żeby dla siebie zostawić, ale dwie były czarne, dwie srebrne to zrezygnowałem
Mam komplet swoich czarnych.
A jakby tak zamienić opony miejscami/stronami i sprawdzić jak kiera leży? Może to coś z oponami jednak?
A jakby tak zamienić opony miejscami/stronami i sprawdzić jak kiera leży? Może to coś z oponami jednak?
- AdaMs
- Moderator
- Imię: Mateusz
- Panda: Zuza 1.2 69KM (PIII)
- Generacja: ...
- Paliwo: inne
- Kontakt:
Zamieniłem koła stronami i pomogło
Więc albo koła były źle złożone, albo faktycznie opony krzywe

Dzięki za rady!

Dzięki za rady!