Dzienne led
- JaceK
- Klubowicz
- Imię: Jacek
Dzienne led
Pytanie jak w temacie. Gdzie zamontować jak się ma ori halogeny? Lepsze philipsy daylight 4 czy osramy? Proszę o wklejanie swoich pand z dziennymi. Będziemy w jednym temacie widzieć jak to wygląda. 
-
Deacon
- Admin na emeryturze
- Imię: Michał
jak chcesz zostawic halo p-mgielne to bedzie ciezko z miejscem. masz Dynamica to mozesz w grillu ale wtedy nie bedzie zgodnie z przepisami (odleglosc miedzy nimi bedzie za mala).
chyba, ze znajdziesz takie male co by weszly kolo halogenow.
ale odpowiedz sobie na pytanie - jak czesto uzywasz p-mgielnych? 2-3x do roku? no. to wywalaj halo i montuj LED'y jak ja
ja mam jednak w miejscu halogenow bo i tak ich nie mialem
http://allegro.pl/swiatla-do-jazdy-dzie ... 84793.html
swiatla sa marki Keetec.
philipsy czy osramy? wg mnie ani te ani te bo placisz kupe kasy za firme.
chyba, ze znajdziesz takie male co by weszly kolo halogenow.
ale odpowiedz sobie na pytanie - jak czesto uzywasz p-mgielnych? 2-3x do roku? no. to wywalaj halo i montuj LED'y jak ja
ja mam jednak w miejscu halogenow bo i tak ich nie mialem
http://allegro.pl/swiatla-do-jazdy-dzie ... 84793.html
swiatla sa marki Keetec.
philipsy czy osramy? wg mnie ani te ani te bo placisz kupe kasy za firme.
Hej,
Mialem podobny dylemat jakis miesiac temu.
Wybor padl na Philips Daylight 4 i choc nie mam porownania do OSRAMow, to jestem zadowolony.
LEDy zamontowalem obok oryginalnych halogenow.
Nie jest moze zbyt pieknie ale obylo sie bez demontazu halogenow, ktorych w sumie czasem uzywam. Jest zgodnie z przepisami bo odleglosc jest zachowana, sa lekko pod katem a nie prosto i niestety nie chowaja sie w pelni ale jak dla mnie do przezycia.
Zdjecia robione w pelnym sloncu - zapewniam, ze LEDy sa naprawde mocne i daja konkretnie po oczach.
Na koniec mala ciekawostka - bylem w Fiacie po jakies filtry i zapytalem gdzie w nowych Pandach sa swiatla do jazdy dziennej, te produkowane od lutego powinny cos miec. Spodziewalem sie, ze fajnie wykorzystaja miejsce nad zarowka H4 w reflektorze i wrzuca tam jakies LEDy - wygladaloby super, ale.. Fiat poszedl po kosztach i montuja dodatkowy przekaznik. Po odpaleniu wlaczaja sie automatycznie swiatla mijania - WOW
Mialem podobny dylemat jakis miesiac temu.
Wybor padl na Philips Daylight 4 i choc nie mam porownania do OSRAMow, to jestem zadowolony.
LEDy zamontowalem obok oryginalnych halogenow.
Nie jest moze zbyt pieknie ale obylo sie bez demontazu halogenow, ktorych w sumie czasem uzywam. Jest zgodnie z przepisami bo odleglosc jest zachowana, sa lekko pod katem a nie prosto i niestety nie chowaja sie w pelni ale jak dla mnie do przezycia.
Zdjecia robione w pelnym sloncu - zapewniam, ze LEDy sa naprawde mocne i daja konkretnie po oczach.
Na koniec mala ciekawostka - bylem w Fiacie po jakies filtry i zapytalem gdzie w nowych Pandach sa swiatla do jazdy dziennej, te produkowane od lutego powinny cos miec. Spodziewalem sie, ze fajnie wykorzystaja miejsce nad zarowka H4 w reflektorze i wrzuca tam jakies LEDy - wygladaloby super, ale.. Fiat poszedl po kosztach i montuja dodatkowy przekaznik. Po odpaleniu wlaczaja sie automatycznie swiatla mijania - WOW
Pozdrawiam,
Filip
Filip
-
Deacon
- Admin na emeryturze
- Imię: Michał
natus08 pisze:@Deacon - jak je włączasz ? Dodatkowy przycisk masz, czy zmieniłeś przełącznik?
I jak je zamontowałeś ?:)
normalnie - przekrecam kluczyk na zaplon i sie zapalaja same
jak sa zamontowane to masz na fotkach w temacie o mojej pandzie. w moim podpisie masz odsylacz - kliknij
bunio14 - ooo czyli jednak sa takie male. to ja bym w twoim wypadku wycial dziury w ramkach i je bardziej wsunal, zeby mniej wystawaly. wtedy tez daly by sie je ustawic, zeby swiecily prosto.
Deacon pisze:to ja bym w twoim wypadku wycial dziury w ramkach i je bardziej wsunal, zeby mniej wystawaly. wtedy tez daly by sie je ustawic, zeby swiecily prosto.
Cierpie na chroniczny brak czasu, ale fakt - sprobuje cos podzialac.
Z tego co kojarze jak sie wytnie dziury w ramkach to lampy wpadna w pustke, tam od gory i od dolu nic nie ma. Chyba, ze ktos mnie uswiadomi i zdradzi jakis inny patent na montaz, wtedy, moze za miesiac albo dwa.. cos porobie
Pozdrawiam,
Filip
Filip
- JaceK
- Klubowicz
- Imię: Jacek
http://moto.allegro.pl/swiatla-dzienne- ... 59519.html
czy taki moduł jest czegoś warty? czy to ściema?
czy taki moduł jest czegoś warty? czy to ściema?