Pytanie mam takie, ktoś rozbierał taki siłownik? Mój zamek ma pustą obudowę na siłownik, z czego dolna część jest przytwierdzona na stałe do zamka - jeden odlew z tego co widziałem. Mam też siłownik zamka ze stilo, jako osobny element. Liczyłem na podmiankę, a jednak wychodzi na to że będę musiał przekładać bebechy. Obudowa ma wiele zatrzasków, próbowałem podważać ale coś czuje że ciężko to będzie rozebrać. Chyba że są jakieś patenty?
Bo mam zamek z obudową na siłownik, a jej dolna cześć jest stałym elementem reszty plastików zamka - jeden odlew Nie dało się jej odkręcić, czy zdemontować. Ale spoko, wszystko już przełożone
Cześć.
Budyń ma sprawny mikrostyk, sprawny siłownik, instalacja widzę że jest ORI, centralny zamek lecz bez pilota ( chyba, że był pilot lecz go nie otrzymałem ) Body N20.
Schemat znalazłem w mojej książce, tak jal tutaj pisane było
Zasilanie na siłownik leci z Body z kostki E ( brązowa podłużna ) pin drugi.
Brak u mnie jest 12VDC+ po naciśnięciu microstyku na tym pinie.
Co dalej sprawdzać ?
Wszystkie części do Pandy 1.2/1.1 ! (Sprzedaje na części cały samochód.)
Zapraszam na PW !
Mini Cooper 2003 1.6 PB OFF
Seat Leon 2007 1.9 TDI OFF
Fiat Panda 2006 1.2 PB + LPG ON
Fiat Panda 2007 1.1 PB + LPG. ON
Czy wcześniej działała klapa? Czy dokładałeś zamek z siłownikiem i przycisk?
Jeśli to drugie i nie działa to niestety przerabiałem ten sam temat przy body N20, sprawdź czy masa dochodzi na pewno na styk body od microswitcha, lub otwórz bagażnik przez FES/MES, jeśli żaden przekaźnik nie wyda dźwięku z body, to niestety nie zadziała. U mnie brakowało przekaźnika w body, pomimo jego wlutowania dalej nic. Wygląda na to, że obsługa klapy niestety jest też wycięta softowo.
NIestety masa do body dochodzi w miejscu, w którym powinna być. Widocznie ktoś dołożył elektroklamkę oraz zamek z siłownikiem, bo body N20 nie chce z tym działać.
Więc zrobię to obok body aby działało jak natura chciała.
Wszystkie części do Pandy 1.2/1.1 ! (Sprzedaje na części cały samochód.)
Zapraszam na PW !
Mini Cooper 2003 1.6 PB OFF
Seat Leon 2007 1.9 TDI OFF
Fiat Panda 2006 1.2 PB + LPG ON
Fiat Panda 2007 1.1 PB + LPG. ON
No dobra. To tak: szansa, że body N20 obsłuży klamkę elektryczną jest jak trafienie 50 razy pod rząd w totka. Bo, w sumie, po co komu elektryczna klamka, jak nie ma pilota (N20 nie ma radia)?
Prosty test MES'em da Ci odpowiedź - zrób test klamki i jak cyknie przekaźnik to jesteś w domu. Jak nie - sorry, ale nie powinieneś kupować losów na lotto...
Mam ,,Golca"
Postanowiłem dorobić elektryczne otwieranie.
Wszystko wiem co mam zrobić .
Nie posiadam przewodów do mikrostyku i do siłownika centralnego.
Chcę je dołozyć.
Ale jak przeciągnąć przewody z przelotki do samej klapy?
Ktoś to robił?
1.5 godziny męczarni różnymi drutami i poległem.
Jak instalacja była kładziona?
Najpierw instalacja a potem szyba klejona?
W Merivie wiązkę klapy wymieniłem w 10 minut.
Bez jaj że w Pandzie nie mogę przewlec w 1.5 godziny 4 przewodów 0,75.
Drugie pytanie to ktoś ma namiary na sklep gdzie można dostać te śmieszne ,,zębatkowo - listwowe " spinki tapicerki tylnego słupka?
Pytanie czy zwykła to jest na pewno klamka, a nie tylko uchwyt? Obstawiam, że musisz wymienić całą listwę na wersję z klamką i mikrostykiem. Poprawcie mnie jeśli piszę głupoty