Subwoofer aktywny buczy przy wyłączonym radiu.
- Forsaken
- Klubowicz
- Imię: Piotrek
Subwoofer aktywny buczy przy wyłączonym radiu.
Posiadam subwoofer aktywny blaupunkta.
Jeżdżę z nim już jakiś czas i zaczęło mi dokuczać buczenie przy odpalonym silniku i wyłączonym radiu.
Nie jest to bardzo głośne buczenie, ale je słychać. Zasilanie mam bezpośrednio z aku plus masa z budy w bagażniku. Sygnał idzie z RCA(zwykły kabel nieekranowany).
Podejrzewam że to wina RCA bo jest nieekranowany tyle, że jak odpalę radio nie ma żadnych zakłóceń.
Zamontowałem filtr na zasilanie i zniknęły pyknięcia od centralki itd ale buczenie pozostało. Czy zamontowanie filtra RCA pomoże czy muszę wymienić kabel na jakiś porządny?
Jeżdżę z nim już jakiś czas i zaczęło mi dokuczać buczenie przy odpalonym silniku i wyłączonym radiu.
Nie jest to bardzo głośne buczenie, ale je słychać. Zasilanie mam bezpośrednio z aku plus masa z budy w bagażniku. Sygnał idzie z RCA(zwykły kabel nieekranowany).
Podejrzewam że to wina RCA bo jest nieekranowany tyle, że jak odpalę radio nie ma żadnych zakłóceń.
Zamontowałem filtr na zasilanie i zniknęły pyknięcia od centralki itd ale buczenie pozostało. Czy zamontowanie filtra RCA pomoże czy muszę wymienić kabel na jakiś porządny?
- Opal81
- Świeżak
- Imię: Łukasz
- gadu: 0
Re: Subwoofer aktywny buczy przy wyłączonym radiu.
Buczy bo jest na prądzie z aku. Masz tam wejście na kabel REMOTE sygnałowy kabelek (od radia sterowanie anteny niebieski).
- Forsaken
- Klubowicz
Dla potomnych: Pomogła wymiana kabli RCA na potrójnie ekranowane.
- Albercik
- Administrator
- Imię: Tomasz
- gadu: 8520501
- Kontakt:
A czemu nie masz kabla wzbudzenia przeciągniętego od radia do wzmaka? Przecież to bez sensu, żeby wzmak chodził bez radia...
- Forsaken
- Klubowicz
Bo wzmacniacz nie ma osobnego wejścia na wzbudzanie.
Kabel RCA, który mam ma taką żyłę ale nie ma go do czego wpiąć. Teoretycznie sub powinien być wzbudzany przez radio i z czasem sam się wyłączać. Tak mówiła instrukcja.
Kabel RCA, który mam ma taką żyłę ale nie ma go do czego wpiąć. Teoretycznie sub powinien być wzbudzany przez radio i z czasem sam się wyłączać. Tak mówiła instrukcja.
- Albercik
- Administrator
- Imię: Tomasz
- gadu: 8520501
- Kontakt:
Co to za wzmak jest? W sensie - jaki model dokładnie?