Witam wszystkich.
Jako że moja panda jest zupełnym golasem próbuje doposażyć ją trochę i na celowniku jest to co mi brakuje czyli jak w temacie stabilizatorów. I tutaj pojawia się pytanie czy dołożenie ich jest P2P czy raczej ciężkie do zrobienia. Widziałem gotowe zestawy na allegro tylko czy właśnie będą pasować i czy samemu uda mi się je założyć ?
fiat panda actual bez wspomagania do któregoś roku nie miała seryjnie montowanych stabilizatorow wyjątkiem były Vany oraz wszystkie pandy ze wspomaganiem. Moja panda jest z 2003r.
Jeżeli dobrze pamiętam, to stabilizatory montowano w wersjach ze wspomaganiem i we wszystkich vanach. Mam Pandę 1.1 (bez wspomagania) z końca 2007 roku i też nie mam stabilizatorów.
Z tego co sie orientuje to stab powinien bez problemu podejść. Otwory w sankach powinny być. Pytanie czy masz mocowania do łączników w amorkach ? Jak nie to dolicz sobie do tego interesu jeszcze koszt nowych amorków
Vito z tego co pamietam ojciec wymienial amortyzatory na takie ktore posiadaja mocowania na drazki. Jutro znajde czas to zajrze troche pod spod autka czy wszystkie mocowania sa jak tak to kupuje i montuje. Ma ktos moze porownanie miedzy panda ze stabem a bez?
Zadaniem stabilizatorów jest zmniejszenie bocznych przechyłów nadwozia na zakręcie oraz wpływanie na kierowalność, czyli na zwiększenie bezpieczeństwa jazdy U mnie też nie ma stabilizatorów Panda z 2003r