Abarth 500 EsseEsse 160KM by Lukasz - czarny kartofel :)

Dział dla osób bez Pandy

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

Awatar użytkownika
Lukasz
Przyjaciel klubu
Imię: Łukasz
gadu: 8896262

Abarth 500 EsseEsse 160KM by Lukasz - czarny kartofel :)

Post autor: Lukasz »

No więc nadeszła chwila i mam czas pomęczyć się z tematem i zdjęciami :D W skrócie, nabyłem tego małego potwora jakiś czas temu :) Jest on z 2010r wyjechał z salonu CarSerwis w Warszawie jak był nowy z fabrycznym pakietem esseesse (dołożony w salonie - wbite w książkę oraz w kartę pojazdu podniesienie mocy) był serwisowany cały czas w aso co 30.000km natomiast olej właściciel robil co 10.000km :) I ja postanowiłem to kontynuować. Na ten moment samochód ma 110.000km i lata jak przecinak :) Postanowiłem przy okazji lakierowania tylnych błotników (były porysowane) zmienić kolorystykę z czarno białej na czarno szarą :) więc obudowy lusterek, oraz felgi poszły na lakierowanie i pasy zostały także zmienione w kolor :) Zimowe alusy zostawiłem białe bo to w końcu zima :P Z wyposażenia w sumie to co auto powinno mieć, a na pewno tutaj dodatkowo znajdziemy xenon, climatronic, system TTC (dohamowywuje wewnętrzne koła przy zakręcie aby go zacieśnić), zawieszenie koni z pakietu SS, kute letnie felgi z pakietu SS, gałka zmiany biegów - szczotkowane aluminium z pakietu SS, filtr powietrza oraz wkładkę BMC z pakietu SS, zwiększona moc z 135KM na 160KM, nawiercane oraz nacinane tarcze i klocki z pakietu SS :swinka: Poprzedni właściciel dołożył jeszcze wzmacniacz pod siedzeniem kierowcy oraz wygłuszenie matami STP :)

Na ten moment w samochodzie zrobiłem: Rozrząd kompletny, amortyzatory tył, oleje silnik oraz skrzynia biegów, świece, przegląd w ASO Abarth, lakierowanie felg letnich, wyciąganie wszelakich wgniotek na samochodzie (parkingowe obicia), polakierowałem dwa błotniki tył oraz zderzaki bo mi się nie podobały :), założyłem rajdowe chlapacze na razie na oś przednia - niedługo dojdą do tyłu (szkoda lakieru aby był obijany przez kamienie), została wykonana korekta lakieru na 3 kroki oraz pranie całego pojazdu w środku, wymieniłem rurkę odmy na nową... i to chyba wszystko :) Innych detali nie chciało mi się już pisać :) Ogólnie auto jest doinwestowane na maksa włącznie z nowymi półosiami jeszcze na gwarancji które były robione w aso, akumulatorem, aktywatorami climatronica itd ;)

Poniżej kilka zdjęć Jak samochód wyglądał (ostatnie zdjęcie) i wygląda (reszta zdjęć) :)

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Majkel_B
Moderator
Imię: Michał
gadu: 0

Re: Abarth 500 EsseEsse 160KM by Lukasz - czarny kartofel :)

Post autor: Majkel_B »

Konkret autko i od razu konkretnie podziałane :D Musi nieźle pocinać z taką mocą :)
>>>>> Zapraszam do tematu z moją Bianką <<<<<

Moja Bianka na Motostat:
Obrazek
Awatar użytkownika
Lukasz
Przyjaciel klubu

Jest ostro :P Powiem Ci ze po zakretach idzie jak po szynach :)
Deacon
Admin na emeryturze
Imię: Michał

Post autor: Deacon »

Piękny :ok: Mimo to dalej mam mieszane uczucia czy to auto bardziej damskie czy nie. Ale nie pogardziłbym taką wersją :)
Awatar użytkownika
Albercik
Administrator
Imię: Tomasz
gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Albercik »

Michał, to takie rozważanie na zasadzie "czy mydelniczka jest bardziej damska czy męska". Mydelniczka to mydelniczka - najważniejsze, że nie jest wszystko uwalone mydłem :mrgreen:
Mój passat na motostat.pl:Obrazek

Informacje, porady, części: 666-013-348

Zabawy z CAN'em: http://canbusfreaks.ovh/blog/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Pawell82
Księżycowy Jimm
Imię: Paweł
gadu: 1416221

Post autor: Pawell82 »

Ten tłumik dławi tego abartha bo oryginalny Abarth 500 EsseEsse 160KM ma inny tłumik
PCP
Podłączenie pod FiatECUScan , Kasowanie błędów . Procedura Proxi (osiowanie)

Moja Panda : viewtopic.php?f=45&t=2851
Awatar użytkownika
Lukasz
Przyjaciel klubu

To jest oryginalny abarth 500 esseesse... jest wbite w książkę gwarancyjną dołożenie pakietu. Pakiety EsseEsse były różne. Tłumiki każdy mial takie same i sa one akcesoryjne np. record monza. jeśli ktoś domówił. Ja jedyne co w nim zmieniłem to to że "wewnętrzne" rurki pomalowałem na czarny mat :)
Awatar użytkownika
Lukasz
Przyjaciel klubu

Wczoraj postanowiłem zmienić koła na letnie :D Są świeżo po renowacji :) Teraz w całej okazałości widać koncepcje kolorystyczną którą wymyśliłem :) A wygląda to tak:
ObrazekObrazekObrazekObrazek
ODPOWIEDZ