Odprowadzanie wody z uszczelek drzwi
- marian1981.02
- Bywalec
- Imię: Mariusz
- gadu: 0
Odprowadzanie wody z uszczelek drzwi
Witam
Pisałem w innym temacie ale zero odp.
Czy w Pandzie II jest jakiś błąd konstrukcyjny jeśli chodzi o odprowadzanie wody przy uszczelka w wszystkich drzwiach, oprócz klapy bagażnika? Coraz bardziej zaczyna mnie wkurzać przymarzanie uszczelek do drzwi i nie wiem co z tym zrobić. Oczywiście smarowałem wazeliną techniczną uszczelki przed zimą i nic to nie daje.
Widać jak zbiera się tam woda i lud potem to przymarza, zaznaczam, że przy klapie bagażnika jest ok. Jak temu zaradzić?
Pisałem w innym temacie ale zero odp.
Czy w Pandzie II jest jakiś błąd konstrukcyjny jeśli chodzi o odprowadzanie wody przy uszczelka w wszystkich drzwiach, oprócz klapy bagażnika? Coraz bardziej zaczyna mnie wkurzać przymarzanie uszczelek do drzwi i nie wiem co z tym zrobić. Oczywiście smarowałem wazeliną techniczną uszczelki przed zimą i nic to nie daje.
Widać jak zbiera się tam woda i lud potem to przymarza, zaznaczam, że przy klapie bagażnika jest ok. Jak temu zaradzić?
-
dream7000
- Świeżak
- Imię: Peter
Re: Odprowadzanie wody z uszczelek drzwi
napsykaj to mocno silikon spray
- Albercik
- Administrator
- Imię: Tomasz
- gadu: 8520501
- Kontakt:
Po 1. Lód, a nie lud. Lud to się zbiera pod sejmem.
Po 2. Nie ma tam żadnych błędów. U mnie nic nie przymarza.
Po 2. Nie ma tam żadnych błędów. U mnie nic nie przymarza.
-
plchemik
- Świeżak
- Imię: Mateusz
Odradzam wazelinę techniczną do uszczelek. W ubiegłym roku przed sezonem zimowym posmarowałem każdą uszczelkę przy drzwiach, a później tego żałowałem... Nie dość że drzwi nie można było otworzyć to jeszcze odzież była pobrudzona tłustą czarną mazią. Musiałem usunąć pozostałości wazeliny z uszczelek i od tamtego momentu stosuję silikon w spray'u. Polecam. Nie brudzi, a efekt jest.
-
zibi63
- Stały bywalec
- Imię: Zbyszek
Wygląda na to, że przesadziłeś z ilością tej wazeliny.Trzeba rozprowadzać szmatką cieniutką warstwą i dokładnie wetrzeć. Stosowałem przez lata, żadnych problemów.
- Majkel_B
- Moderator
- Imię: Michał
Swoje uszczelki potraktowałem jesienią marketowym środkiem autolandu. Wiadomo że leci po nich jak śnieg czy szron topnieje, ale nie mam problemu z przymarzaniem.
- olo 1
- Maniak
- Imię: Olek
Po opadach mokrego śniegu,wietrze i mrozie pow.10 at.zdarzało mi się przymarzanie górnego kawałka uszczelki.Występowało pomimo smarowania/spryskania uszczelki.Generalnie nie ma w Pandzie problemu.Stosuję spray do uszczelek(też Autoland),a kiedyś i czernidłem do opon popsikałem i po wytarciu było ok.
- marian1981.02
- Bywalec
- Imię: Mariusz
Może faktycznie coś w tym jest. Ale w innym samochodzie smarowałem też wazeliną kiedyś i było ok.plchemik pisze:Odradzam wazelinę techniczną do uszczelek. W ubiegłym roku przed sezonem zimowym posmarowałem każdą uszczelkę przy drzwiach, a później tego żałowałem... Nie dość że drzwi nie można było otworzyć to jeszcze odzież była pobrudzona tłustą czarną mazią. Musiałem usunąć pozostałości wazeliny z uszczelek i od tamtego momentu stosuję silikon w spray'u. Polecam. Nie brudzi, a efekt jest.