Albercik pisze:Akurat wersja wyposażenia nie ma tu znaczenia - abs był w standardzie od 2004. roku.
Dokładnie. To był już wymóg tak jak wspomaganie od 2006 bodajże
Bzdura. ABS zaczął "obowiązywać" w autach wyprodukowanych po 1 lipca 2006. Wymóg montowania wspomagania od 2006 to też ciekawa teoria. W takim razie oszukali mnie bo mam auto z 2008 a wspomagania nie było.
Halski pisze:Bzdura. ABS zaczął "obowiązywać" w autach wyprodukowanych po 1 lipca 2006. Wymóg montowania wspomagania od 2006 to też ciekawa teoria. W takim razie oszukali mnie bo mam auto z 2008 a wspomagania nie było.
Co do ABS to też byłem zdania ze od 2006 ale z Tomkiem nie chciałem się kłócić A wspomaganie tak mi się kiedyś obilo o uszy ale teraz to już jest chyba wymóg
Nie wiem skąd ty bierzesz te swoje teorie,ale widzę,że twoje zawsze musi być na wierzchu. Jestem w stanie pokazać ci pandę z 2005 którą standard ominął chyba bo nie ma ABS.
U nas na krajowym rynku ABS stal sie obowiazkowym wyposazeniem samochodu od 1 lipca 2006. A w krajach uni obowiazkowym wyposazeniem ABS byl juz od lipca 2004. I tyle w temacie....a nie stwierdzenie... byl od chwili uruchomienia produkcji vana
reasumując - wymiana korektora? Da się to samemu zrobić? Wymienić jeden i sprawdzić jak hamuje czy od razu oba? No i gdzie kupić w dobrej cenie dla mnie (może ktoś coś poleci).