Wymieniłem pasek pompy/alternatora. Okazało się ze to było przyczyną trzeszczenia i czasem dzwonienia w okolicach napinacza. Pasek był już tak wyciągnięty i poszarpany ze trzepalo wszystkim.
Po 8 latach wpadł nowy komplet wycieraczek, na razie tylko na przód, w sklepie nie było żadnych w rozmiarze 325mm Skusiłem się na "niemiecką" jakość W promocji wyszły taniej niż najtańsze noname'y.
Nowe bębny + malowanie na czarno. Ściągnąć stare to koszmar. Na szczęście byłem na to przygotowany. Taki kołnierz się zrobił że tylko siłowe rozwiązanie wchodziło w grę. Zabezpieczenia pozrywane. Na szczęście miałem nowe.
To zależy co chcesz robić. Ja wymienialem tylko bębny bo szczęki wymienialem niedawno. Same bebny kosztowały mnie 125 komplet (średnia półka ) + zabezpieczenia szczęk nowe 25zł. Jeśli dawno tam nie zagladałeś to proponuje wymienić też szczęki i na pewno kup sobie zestaw montażowy czyli sprezynki, zabezp. szczęk. No i cylinderki nie wiadomo jak się trzymają. Gdzieś ok 250 za wszystko powinieneś zapłacić i mówię tu o częściach średniej półki i kiedy sam to zrobisz.