Witam! Mam następujący problem: -Silnik wpada w drgania. -Czuć je na podłodze od strony pasażera jak i kierowcy. -Da się również wyczuć na kierownicy. Jakieś pomysły co to może być? Poduszki? Świece?
Witam, po obejrzeniu filmu - stawiam na potrzebe regulacji zaworów - jesli sie nie myle, to strasznie juz stukaja ...w fiatach zawory w sumie powinno sie regulowac co 20 000 km (2 wymiany oleju) ... Warto tez sprawdzic -> 'w nocy' czy Kable Wysokiego Napiecia nie robią przebic - latajace iskry po przewodach ... no i swiece ...
tek7 pisze:Jaki przebieg ma auto? Ktory rok? - patrzac po silniku to chyba cos pomiedzy 2003-2006...? Czy kiedykolwiek byly regulowane zawory?
2003 Rok. Przebieg 89tys. Szczerze powiedziawszy nie wiem czy były regulowane zawory. Czy od nie wyregulowanych zaworów mogą pojawiać się takie drgania silnika?
Ale poduszki to.czujesz przy ruszaniu jak buda lata. I przy odpalaniu tak samo jak zimny tak jak na filmiku. U mnie napewno sa do wymiany poduszki, ale pytanie co.jeszcze, ze mi tak.telepie.silnikiem np gdy auto jest rozgrzane nierówne obroty
Mateusza filmu nie mogę otworzyć,ale u Dawida oprócz zaworów to i przepustnica do porządnego czyszczenia.Możesz popatrzeć czy gdzieś lewe powietrze nie idzie,parownik i węże od gazu to zmieniane kiedyś były?Bo szczerze jeśli na filmie chodzi na lpg to w ciemno wydałbym te ok.trzy stówki i miał spokój.
Bym musiał zobaczyć w książce od gazu i fakturach bo mam tego.stos od 1 szego właściciela, ale szczerze to nic mi nie mówił żeby cokolwiek było robione. Powiem tak, ważność gazu kończy mi sie w październiku także nowa butla pewnie a raczej napewno będzie. Pewnie reduktor i wężyki od razu też. Akurat nagrywalem jak chodzi na benzynie. Przepustnicy w sumie nie czyscilem. Jak będę czyścil od razu zmiana krokowca bo skacZe na obrotach i na luzie na skrzyzowaniach też czasami. Na lpg jak przelacze to syczy mega coś w sumie odgłos dochodzi zza obudowy filtra powietrza. Zawory tez jakos na czasie dam do regulacji bo klepie niemilosiernie. I teraz szukam świec typowo do lpg. Chciałem czeskie briski silver bo znajomi z lpg sobie chwalą. Jeden przejechał 28tysi na nich a ja w ciągu roku już drugi raz wy zmieniam miałem nkg padly po 8tk te co producent zal i teraz drugi zestaw 9tk.....
Iskry lpg tak? Bo np u mnie w rodzinie wuja mial briski lpg przejechał 30 tys. A kable jakie najlepsze ? Magnetti marelli czy jakie bo ngk raczej nie chce ...