Deacon pisze:jakie wymiary ma tlumik do pandy multijet?
Najlepiej to zanurkowac pod samochod i pomierzyc. W mojej 1.2 puszka ma dlugosc 30cm, RM ma 25cm wiec moze brakowac troche tych 5cm, nie chcialbym zeby byl za bardzo schowany i wdmuchiwal spaliny pod zderzak
25 cm nie robi problemu można kawałek rury nadstawić, tylko że tłumik z RM ma średnice dolotową 50cm a jak u siebie zmierzyłem to rura ma 40cm średnicy, trzeba byłoby jakąś redukcje wstawić...
Widziałem na zlocie że dużo osób ma tłumik końcowy ultera i dość pozytywne opinie o nich usłyszałem trochę się nakręciłem na taki czy ma ktoś może takiego ultera ale z końcówką 100mm ? z tego co widziałem to chyba większość ma 80mm ? Chyba że macie jakieś inne sprawdzone tłumiki do Pandy i możecie polecić ale co ważne to w miarę delikatnie brzmiące a nie wyjące
z tego co widze na stronie Ultera to nie maja do 100HP. chyba, ze jest taki sam jak do 1.1/1.2. zawsze mozesz do nich napisac i spytac o inna koncowke. mi tak dorabiali do Peugota jak jeszcze mialem.
a RM Motor nie chcesz? slyszales na zywo przeciez.
Dostałem odpowiedź że ulter do 100HP w firmie kadex kosztuje 360zł czyli całe 10zł droższy Chyba jednak zdecyduję się na ultera tylko zastanawiam się czy z końcówką 80 czy 100mm...
Deacon mamy podobny gust bo też nie podoba mi się z dziurkami ale myślałem nad taką końcówką 100mm jak w linku tylko muszę w wolnej chwili w tygodniu zadzwonić i dopytać się czy jest dostępna no i podjąć decyzję co do kupna
z Ulterem jest o tyle fajnie, ze mozna sie z nimi dogadac. dzwon/pisz i sie pytaj czy ci zrobia tlumik do Pandy z taka koncowka jaka chcesz. tylko do Ultere pisz a nie do Kadexa bo oni Ci chyba nie zrobia.
Sprawa wygląda ta: Kadex na zamówienie sprowadzi (380zł z wysyłką) a Ulter ma już od lat do 100HP, tak mi odpisali (398zł z wysyłką) teraz tylko pytanie czy pakować się w końcówkę 100mm czy brać 80mm... ? ? Vito ma 80mm i fajnie pasuje do tego zderzaka HP a tak na marginesie to nie chce marudzić i zastanawiać się pół roku bo to nie zakup na całe życie ale warto przecież poznać opinie kolegów z prawda ;>
P.S dla posiadających 100HP i przeglądających to forum: