Montaż gniazda zapalniczki
- Albercik
- Administrator
- Imię: Tomasz
- gadu: 8520501
- Kontakt:
Re: Montaż gniazda zapalniczki
Bezpiecznik od zapalniczki jest pod maską jbc.
to złącze to właśnie nieszczęsne złącze zwierające na terminalu 15, którego Fiat u mnie pożałował 
-
Lukasz125
- Świeżak
- Imię: Łukasz
- gadu: 0
Po oględzinach puszki z bezpiecznikami stwierdzam brak bezpiecznika od zapalniczki i tylko jeden konektor w gnieździe bezpiecznika od zapalniczki. A to złącze zwierające od terminalu 15 do czego służy?
- Albercik
- Administrator
- Imię: Tomasz
- gadu: 8520501
- Kontakt:
To jest tak zwany +12v po stacyjce 
-
Lukasz125
- Świeżak
- Imię: Łukasz
czyli z tej wtyczki mogę pociągnąć przewód do zapalniczki. czy ta wtyczka ma konkretną katalogowa nazwę ?
-
Konrad-K
- Świeżak
- Imię: Konrad
Witam. Niedawno montowałem długi tunel w moim Lamborghini Pandziarno oczywiście aktual. W moim przypadku po wycięciu poszycia podłogi ukazała mi się jedna kostka niestety była to kostka od sterowania lusterkami i nic więcej, no prócz wiązki przewodów, która przebiega od lewej do prawej strony. Po kilku dniach obkupiony w przewody, kostki i końcówki miałem zabrać się za robienie instalacji pod gniazdo zapalniczki.
Gdy odkręciłem tunel coś mnie tknęło aby obejrzeć wiązkę jeszcze raz, obmacałem ją, pooglądałem i dostrzegłem że trzy przewodziki nie są spięte z resztą wiązki i kawałek dalej, patrząc pod podłogę okazało się że całkowicie odchodzą w stronę fotela pasażera, gdzie na pierwszy rzut oka nie były w ogóle widoczne. Mocniej pociągnąłem raz i drugi i ku mojemu zaskoczeniu i zdziwieniu ukazała się wtyczka do gniazda zapalniczki.
Po podłączeniu wszystko działa i świeci.
Teraz mnie czeka podłączenie gniazda pod USB w miejsce gdzie miałem przełącznik od instalacji LPG - powyżej dźwigni zmiany biegów, której się jakiś czas temu pozbyłem, tylko jeszcze nie wiem czy poprowadzę nową wiązkę czy podłącze się pod obecną zapalniczkę.
Gdy odkręciłem tunel coś mnie tknęło aby obejrzeć wiązkę jeszcze raz, obmacałem ją, pooglądałem i dostrzegłem że trzy przewodziki nie są spięte z resztą wiązki i kawałek dalej, patrząc pod podłogę okazało się że całkowicie odchodzą w stronę fotela pasażera, gdzie na pierwszy rzut oka nie były w ogóle widoczne. Mocniej pociągnąłem raz i drugi i ku mojemu zaskoczeniu i zdziwieniu ukazała się wtyczka do gniazda zapalniczki.
Po podłączeniu wszystko działa i świeci.
Teraz mnie czeka podłączenie gniazda pod USB w miejsce gdzie miałem przełącznik od instalacji LPG - powyżej dźwigni zmiany biegów, której się jakiś czas temu pozbyłem, tylko jeszcze nie wiem czy poprowadzę nową wiązkę czy podłącze się pod obecną zapalniczkę.
- Bohdan
- Dundersztyc
- Imię: Bohdan
Zazwyczaj kostki są tak przy taśmowane do wiązki jak są nieużywane.
BTW u nie też szukałem kostki od centralki czujników parkowania i się znalazła
BTW u nie też szukałem kostki od centralki czujników parkowania i się znalazła
Wszystkie części do Pandy 1.2/1.1 !
(Sprzedaje na części cały samochód.)
Zapraszam na PW !
Mini Cooper 2003 1.6 PB OFF
Seat Leon 2007 1.9 TDI OFF
Fiat Panda 2006 1.2 PB + LPG ON
Fiat Panda 2007 1.1 PB + LPG. ON
(Sprzedaje na części cały samochód.)
Zapraszam na PW !
Mini Cooper 2003 1.6 PB OFF