Ma coś wspólnego z instalacją do haka? W książce naprawczej p. Zembowicza jest teoretycznie bezpiecznik "skrzynka haka holowniczego" ale fizycznie nie widzę tego bezpiecznika.
niczym. Możesz je schować w peszel nacinany tak, żeby woda mogła swobodnie z niego wyciekać.
Problem tych przewodów polega na tym, że zawsze w nich będzie woda. czego byś nie robił. okręcenie ich izolacją tylko pogorszy sprawę, bo cały czas będzie tam wilgoć i będą Ci gniły kable. Najlepiej dać w peszel, tylko końce okręcić taśmą parcianą, żeby nie spadał i tyle
dętka parcieje z czasem więc pomysł słaby. lepiej dać zwykły peszel za 1,50 zł za metr i mieć spokój do końca życia Pandy. Jak na wiosnę będę wymieniał silnik wycieraczek i dokładał przewód do sterowania sprężarką to też zrobię to porządnie, tylko u mnie jeszcze będzie rozpruwana wiązka wpierw i czyszczona dokładnie pomiędzy przewodami (tam jest najwięcej syfu).
Zakładając peszel należy tylko zwrócić uwagę, żeby nacięcie było bezwzględnie na dole, bo inaczej zrobi się akwedukt, a nie zabezpieczenie
Dzięki powalczę z tymi kablami jak się zrobi pogoda dętka o tym nie pomyślałem ,ale chyba wyczyszczę i pokombinuję z tą dętką bo syf tam taki że aż żal na to patrzyć.
Witam A ja mam pytanie odnośnie wspomnianej wtyczki, piszecie,że jest od czujników parkowania. A żeby ją wykorzystać,to co trzeba dokupić, aby wszystko działało, czy trzeba zakupić ori czujniki, czy np.można zakupić na alledrogo gotowy zestaw i podpiąć je pod tą kostkę ?
Ostatnio zmieniony śr 0:38, 23 sie 2017 przez AdaMs, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:Polecam używać spację!
Potrzebujesz ori czujniki (ale zamienniki też są), do tego centralkę, głośniczek, czarną listwę i wiązkę zderzaka. Jeden czujnik od opla corsa (nowy zamiennik) to koszt 40 zł. Centralka to biały kruk i bywa cenach 40-120 zł. Głośniczek od 10 zł. Listwa zderzaka 100 zł w ASO. Wiązka zderzaka od Corsy 30 zł. Wtyczka, którą trzeba zmienić na wiązce od Corsy: 5 zł.
Zależy co chcesz osiągnąć. Jeśli chcesz wykorzystać fabryczną instalację to nie ma gotowych zestawów. Sygnał biegu wstecznego i zasilanie masz doprowadzone do żółtej wtyczki pod fotelem kierowcy.