Co dziś zrobiłeś(aś) dla swojego autka?
Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo
- air_22
- Bywalec
- Imię: Arek
- gadu: 1888497
Re: Co dziś zrobiłeś(aś) dla swojego autka?
Sam kupilem ta gume i zimer no i o-ring. Dodatkowo maja jakis patent na to. Powiedział że już nie bedzie ciekło...
Co ciekawe ta oryginalna guma była na stanie (w komputerze) w trzech serwisach w Polsce. Fizycznie tylko w jednym. Przysłali. Mialem to sam zrobić. Ale przy okazji wymiana zimera na wale dalem tez to do zrobienia. Za wybierak policzyli ok 40zl
Czytalem ze niektórzy zakładali jakieś inne gumowe osłony... Ale co oryginał to oryginal.
Sprzeglo valeo kupilem. Sa dwa valego tzw zielone i classic. Ja mam te drugie, tańsze o okolo 30-40zl.
Amory kayaba, gumową osłonę i uszczelnienia wybieraka kupiłem już dawno.
Co ciekawe ta oryginalna guma była na stanie (w komputerze) w trzech serwisach w Polsce. Fizycznie tylko w jednym. Przysłali. Mialem to sam zrobić. Ale przy okazji wymiana zimera na wale dalem tez to do zrobienia. Za wybierak policzyli ok 40zl
Czytalem ze niektórzy zakładali jakieś inne gumowe osłony... Ale co oryginał to oryginal.
Sprzeglo valeo kupilem. Sa dwa valego tzw zielone i classic. Ja mam te drugie, tańsze o okolo 30-40zl.
Amory kayaba, gumową osłonę i uszczelnienia wybieraka kupiłem już dawno.
- sabciu1
- Bywalec
- Imię: Sebastian
- gadu: 0
A w moim Pandziku dzis zawitalo pare nowych komponentów.
Nowa tylna belka od Fiata 500 Abarth bo chcialem mieć tarcze na tyle i tym samym prawdziwy hamulec pomocniczy- ręczny i generalnie poprawic skuteczność hamulców.
Nowy komplet....tarcze + klocki na przód.
Czy sie poprawila skuteczność...ciężko ocenić docieram -ukladam klocki i tarcze. Ale reczny to teraz poezja....zaciągnięty tak trzyma, że....ba....blokuje koła rownież w czasie jazdy gdy sie zaciągnie hamulec....
. Dobra inwestycja!!!!
Nowa tylna belka od Fiata 500 Abarth bo chcialem mieć tarcze na tyle i tym samym prawdziwy hamulec pomocniczy- ręczny i generalnie poprawic skuteczność hamulców.
Nowy komplet....tarcze + klocki na przód.
Czy sie poprawila skuteczność...ciężko ocenić docieram -ukladam klocki i tarcze. Ale reczny to teraz poezja....zaciągnięty tak trzyma, że....ba....blokuje koła rownież w czasie jazdy gdy sie zaciągnie hamulec....
- AdaMs
- Moderator
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
Wleciał grill lakierowany z wąsami 
- Albercik
- Administrator
- Imię: Tomasz
- gadu: 8520501
- Kontakt:
Żona urwała gałkę zmiany biegów 
- Dreamcatcher
- Klubowicz
- Imię: ...
Ale jakim cudem?
- AdaMs
- Moderator
- Kontakt:
Bo jak pociągniesz do góry, to zostaje w ręce?Dreamcatcher pisze:Ale jakim cudem?
- Albercik
- Administrator
- Kontakt:
Nooo, chciała gwałtownie zmienić z 3 na 4 i gałka została w ręku. Co gorsza - źle ja założyła na wieloklin, ścinając plastikowe ząbki w gałce, więc teraz gała się kręci w kółko
Muszę poszukać jakiejś fajnej gały z pierścieniem od innego Fiaciora (najlepiej w skórze
).
- AdaMs
- Moderator
- Kontakt:
Jak znajdziesz, daj znaćAlbercik pisze:Nooo, chciała gwałtownie zmienić z 3 na 4 i gałka została w ręku. Co gorsza - źle ja założyła na wieloklin, ścinając plastikowe ząbki w gałce, więc teraz gała się kręci w kółkoMuszę poszukać jakiejś fajnej gały z pierścieniem od innego Fiaciora (najlepiej w skórze
).
- Albercik
- Administrator
- Kontakt:
Myślałem o takiej: http://allegro.pl/fiat-grande-punto-gal ... 65407.html" onclick="window.open(this.href);return false; tylko po 1. nie wiem czy średnica pierścienia będzie dobra i po 2. nie wiem czy da się ją bezproblemowo zamontować bo w GP gałka jest wkręcana, a nie wciskana.
- JargoV
- Administrator
- Imię: Jarek
Dzisiaj wymieniony olej na Mobila 2000 wraz z filtrem Filtrona, spokój na kolejne tysiące. 
Odwiedziny mechanika.. termin umówiony
wymiana filtrów, oleju, rozrządu kompletnego.... i niestety okazało się że łożysko sprzegła już dogorywa.. więc wymiana całego sprzegła przy jednej robocie....
wymiana filtrów, oleju, rozrządu kompletnego.... i niestety okazało się że łożysko sprzegła już dogorywa.. więc wymiana całego sprzegła przy jednej robocie....
- morpheus1581
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Marcin
Wymiana filtra paliwa
Moja Panda
http://forum.pandaclubpolska.org/viewto ... =45&t=9722" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.pandaclubpolska.org/viewto ... =45&t=9722" onclick="window.open(this.href);return false;
- Albercik
- Administrator
- Kontakt:
przygotowałem wiązkę do el. lusterka prawego (lewe już mam) i zaraz idę montować 
- Albercik
- Administrator
- Kontakt:
Passeratti dostał nowy zestaw głośnomówiący z obsługą BT-Audio, a Panda dostała bąbelki z drapankiem, czyli mycie i sprzątanie wnętrza oraz... obcierkę od jakiegoś ^&$&%*!! na parkingu po pod sklepem...
-
Machno
- Aktywny
- Imię: Adrian
Wymiana żarówek stopu, nie spodziewałem się, że to pójdzie tak łatwo