Dokładnie, w Pandzie nie ma żadnego zaworu tylko jest to sterowane klapami... U mnie one jak najbardziej prawidłowo działają.Albercik pisze:Marcin, jaki, kurde, zawór??? Tam nie ma żadnego zaworu. To nie 126p...
Tomek, a ile czasu zajmuje Ci nagrzanie auta do połowy skali? Może masz termos na dużym obiegu cały czas?
Od totalnie zimnego silnika rano jak jadę do pracy. Po dokładnie 1,8 km wskazówka ożywa i dochodzi do połowy skali przy 4.0km
Dokładnie tak jest. Dodatkowo jak ostro przepałuje gazem na postoju to ciut cieplejsze leci przez chwilęAlbercik pisze: Tomek, a zrób taki manewr - jak będziesz miał zimne auto - odpal, ale z wyłączonym całkowicie nawiewem. Jak się rozgrzeje solidnie - dopiero włącz nawiew (ciepłe na maksa i wiatrak na '3'). Zobacz co się stanie. Jeśli nasze teorie są słuszne to najpierw powinno polecieć Ci gorące powietrze (przez chwilę) i się powinno zacząć wychładzać. Po jakiejś chwili już powinno znowu lecieć zimne. Jeśli tak - nagrzewnica do wymiany.
Dodatkowo ubrałem dzisiaj płyn w strzykawkę i znów jest brązowy jak g... Wyczyścili mi układ nie ma co. Wyleje ten płyn wezmę demineralizowaną 5L + Radiator Flush K2 zaleje tym przejadę się 100 km wyleję g.... odepnę węże nagrzewnicy i przepuszczę przez nie ciśnienie z Kerchera. Tyle że już chyba na wiosnę bo nie mam siły na ten mój statek już.