Wymiana chłodnicy - krok po kroku..
- Artur_kubica
- Bywalec
- Imię: Artur
- gadu: 0
Re: Wymiana chłodnicy - krok po kroku..
Zderzak to zdejme bez problemu, kombinuję tylko nad tym czy bez rozszczelnienia klimy dam radę i bez ruszania pasa przedniego.
Samochody z całej Europy, pełna dokumentacja i fajne ceny.
Chcesz pewną pandę napisz na PW poszukam wg zamówienia.
Nie posiadam części, tylko całe samochody nie wraki.
Chcesz pewną pandę napisz na PW poszukam wg zamówienia.
Nie posiadam części, tylko całe samochody nie wraki.
-
Vossák
- Świeżak
- Imię: Mira
Ja kupiłem NISSENS i miał mniejszy kołnierze wążow gumowych,valila woda,musiałem zmienić i dwa o-ringi w kołnierzach wazow i byl pokoj
Również nie bylo możno napelno zamknąć pokrywy,musiałem to naprawić,że ciśnienie w układzie
Nie jestem bardzo zadowolony z NISSENSEM
Również nie bylo możno napelno zamknąć pokrywy,musiałem to naprawić,że ciśnienie w układzie
Nie jestem bardzo zadowolony z NISSENSEM
- Albercik
- Administrator
- Imię: Tomasz
- gadu: 8520501
- Kontakt:
Mira, jeśli dobrze zrozumiałem Twój polski - kupiłeś chłodnicę inną, niż miałeś. W pierwszych Pandach były węże wciskane takie plastikowe złączki. Potem Fiat z tego zrezygnował i zastosował węże zaciskane na cybanty. Stąd jest różnica.
-
Vossák
- Świeżak
- Imię: Mira
nie tak
Kupiłem chłodnicę wymiarowo zgodne z tym, co było oryginalne
Oryginalny właśnie Valeo i kupiłem NISSENS
Ale NISSENS kołnierze mialy około 1 mm mniejszą średnicę niż na tym Valeo,plastikowe złączki (klampy) pasowaly doskonale.
Jednak przez originalne O-ryngi w nich walila woda,byłem zmuszony zakupić O-ryngi o 0,5mm szersza i był pokój
Dalej oryginalna czapka nie moźno bylo zakręcić do końca,oraz w systemie nie bylo ciśnienie jake ma być,O-ring czapki nie zatkać otworu
plastik chlodnicy byl zle formowany w gwincie czapki,musialem czapku dostosować plikiem
Tyle moje doświadczenie s chlodnikiem NISSENS
p.s:Srry za mój Polski,walcze z translatorem co do pisania,ale poprostu zrozumiem dobrze itd
Kupiłem chłodnicę wymiarowo zgodne z tym, co było oryginalne
Oryginalny właśnie Valeo i kupiłem NISSENS
Ale NISSENS kołnierze mialy około 1 mm mniejszą średnicę niż na tym Valeo,plastikowe złączki (klampy) pasowaly doskonale.
Jednak przez originalne O-ryngi w nich walila woda,byłem zmuszony zakupić O-ryngi o 0,5mm szersza i był pokój
Dalej oryginalna czapka nie moźno bylo zakręcić do końca,oraz w systemie nie bylo ciśnienie jake ma być,O-ring czapki nie zatkać otworu
plastik chlodnicy byl zle formowany w gwincie czapki,musialem czapku dostosować plikiem
Tyle moje doświadczenie s chlodnikiem NISSENS
p.s:Srry za mój Polski,walcze z translatorem co do pisania,ale poprostu zrozumiem dobrze itd