problemy z akumulatorem
- Albercik
- Administrator
- Imię: Tomasz
- gadu: 0
- Kontakt:
Re: problemy z akumulatorem
Za flaszkę to można od sąsiada kosiarkę pożyczyć, a nie dłubać w elektryce auta 
Mój passat na motostat.pl:
Informacje, porady, części: 666-013-348
Zabawy z CAN'em: http://canbusfreaks.ovh/blog/" onclick="window.open(this.href);return false;
Zabawy z CAN'em: http://canbusfreaks.ovh/blog/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
misieq_1989
- Świeżak
- Imię: Michał
Kosiarka - rzecz święta, tego sie nie pożycza 
- Albercik
- Administrator
- Imię: Tomasz
- Kontakt:
No to żonę, czy inny młotek 
Mój passat na motostat.pl:
-
misieq_1989
- Świeżak
Akumulator wymieniony na nowy 
Póki co działa tydzień - tamten tez działał na początku.
Podjechałem do elektryka - sprawdził pobór prądu i jest ok - mówię do niego ze może gdzieś zwarcie jest to mi kazał sprawdzić lampki w schowkach
Się uśmiałem i mówię - Panie, to podstawowa wersja jest wiec nie ma lampek (schowków praktycznie tez)
to powiedział ze jak nic nie śmierdzi w środku spalenizną, to to żadne zwarcie i ze będzie jeździć. Jak rok 2004 to nie warto nawet instalacji ruszać -.-
Wiec poczekam
Dzięki za zainteresowanie i pomoc.
Póki co działa tydzień - tamten tez działał na początku.
Podjechałem do elektryka - sprawdził pobór prądu i jest ok - mówię do niego ze może gdzieś zwarcie jest to mi kazał sprawdzić lampki w schowkach
Się uśmiałem i mówię - Panie, to podstawowa wersja jest wiec nie ma lampek (schowków praktycznie tez)
Wiec poczekam
- olo 1
- Maniak
- Imię: Olek
A z ciekawości obejrzyj dobrze alternator czy nie jest popękany, i jak wyglądają połączenia elektryczne.
-
misieq_1989
- Świeżak
Cześć, nie chce zaśmiecać forum, a podobno nie jedna osoba ma z tym problemy to moze ktoś od razu bedzie wiedział. W poprzednim temacie sie udało- kupiłem nowy akumulator, problem z wycieraczkami to faktycznie masa tylnej lampy jak juz ktoś napisał wcześniej...
Mam problem z kostka wiązka i lewa lampa... styk w kostce sie wypalił (juz nie pierwszy raz), wymieniłem wiec cała kostkę i wszystko zaizolowane... wytrzymało miesiąc... kupiłem juz kolejna kostkę przy okazji wpadając na pomysł, żeby moze od razu wymienić body computer.
Dowiedziałem sie, ze lampa która była założona po naprawie prawdopodobnie jest nieoryginalna...
Czy to ona moze to powodować? Wcześniej stie nie wypalała... teraz juz ze 3 razy w ciągu pół roku.
Miał ktoś takie problemy i sobie poradził na dłużej?
Mam problem z kostka wiązka i lewa lampa... styk w kostce sie wypalił (juz nie pierwszy raz), wymieniłem wiec cała kostkę i wszystko zaizolowane... wytrzymało miesiąc... kupiłem juz kolejna kostkę przy okazji wpadając na pomysł, żeby moze od razu wymienić body computer.
Dowiedziałem sie, ze lampa która była założona po naprawie prawdopodobnie jest nieoryginalna...
Czy to ona moze to powodować? Wcześniej stie nie wypalała... teraz juz ze 3 razy w ciągu pół roku.
Miał ktoś takie problemy i sobie poradził na dłużej?
-
arnold
- Wymiatacz
- Imię: Arnold
Światła należy zrobić przez przekaźnik, jeden lub dwa. Wtedy odciążysz styki w body i wtyczkę. Wielokrotnie było to opisywane. No i czy nie masz jakiś extra mocnych żarówek pomontowanych.
-
misieq_1989
- Świeżak
zarówki standardowe..
Jestes w stanie wrzucic mi tutaj link, z instrukcja jak to zrobic skoro bylo? nie moge znalezc
moze wtedy nie bede wymieniał body skoro to nie ma sensu... myslalem ze to moze byc wina tej lampy...
Dziękuje za pomoc
Jestes w stanie wrzucic mi tutaj link, z instrukcja jak to zrobic skoro bylo? nie moge znalezc
moze wtedy nie bede wymieniał body skoro to nie ma sensu... myslalem ze to moze byc wina tej lampy...
Dziękuje za pomoc
-
misieq_1989
- Świeżak
viewtopic.php?p=97847#p97847 - udało mi się znaleźć coś takiego...
Czy macie jakiegoś manuala ze zdjęciami?
Czy to rozwiązuje problem zupełnie ?
Czy macie jakiegoś manuala ze zdjęciami?
Czy to rozwiązuje problem zupełnie ?
-
arnold
- Wymiatacz
Jest to tak opisane i czytając trochę o przekaźnikach sam to zastosujesz. Zawsze można zlecić to elektrykowi ze względu na ryzyko wywołania pożaru.
-
misieq_1989
- Świeżak
Dla mnie to nie takie proste
Czytałem jeszcze na necie, że można jakoś przylutować bezpośrednio do płytki body tylko że ja tam za bardzo miejsca nie widzę, a zdjęc nigdzie nie ma...
Czy ktoś z was tak robił?
Widzę, że słabe zainteresowanie, może założe temat z odpowiednią nazwą zeby uzyskać poomc ?
Czytałem jeszcze na necie, że można jakoś przylutować bezpośrednio do płytki body tylko że ja tam za bardzo miejsca nie widzę, a zdjęc nigdzie nie ma...
Czy ktoś z was tak robił?
Widzę, że słabe zainteresowanie, może założe temat z odpowiednią nazwą zeby uzyskać poomc ?
-
arnold
- Wymiatacz
Bo poruszasz wątek nie na temat, a porobienie dokumentacji fotograficznej dawno zrobionej roboty trwa dłużej niż sama praca, ze względu na to, że trzeba wszystko odsłonić. Polecam Ci zlecenie tej pracy fachowcowi.
Tym lutowanie do płytki nie sugeruj się.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Tym lutowanie do płytki nie sugeruj się.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
-
misieq_1989
- Świeżak
Nie robiłem nowego wątku, żeby nie śmiecić dodatkowym wpisem...
Jeżeli chodzi o manual - nie zmuszam nikogo do robienia zdjęć po fakcie, tylko pytam czy nie mają zdjęć z któregoś manuala wstawionego dawno na forum (Osoboa ktora go wstawila nie odpisuje na PW).
Zlecić fachowcowi? dlaczego skoro mogę zrobić to sam jesli miał bym zdjęcia.
Jeżeli chodzi o manual - nie zmuszam nikogo do robienia zdjęć po fakcie, tylko pytam czy nie mają zdjęć z któregoś manuala wstawionego dawno na forum (Osoboa ktora go wstawila nie odpisuje na PW).
Zlecić fachowcowi? dlaczego skoro mogę zrobić to sam jesli miał bym zdjęcia.
- marcink52
- Aktywny
- Imię: Marcin
Ja tak przy okazji spytam - w które dziurki mam włożyć kabelki i na co ustawić żeby zmierzyć pobór prądu(volty umiem sprawdzić :D )?
Ostatnio zmieniony wt 18:58, 20 gru 2016 przez AdaMs, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Usunąłem zdjęcie, bo nie działało. Podeślij mi nowe, to dodam :ok:
Powód: Usunąłem zdjęcie, bo nie działało. Podeślij mi nowe, to dodam :ok:
Kobiety nie można zmienić. Można zmienić kobietę, ale to niczego nie zmienia.
- marcink52
- Aktywny
- Imię: Marcin
Kobiety nie można zmienić. Można zmienić kobietę, ale to niczego nie zmienia.