łożysko koła przednie - firma
łożysko koła przednie - firma
Witam,
Z jakiej firmy kupić łożysko do koła przód? czy oryginalny to SKF?
- zecer1971
- Zasłużony dla PCP
- Imię: Tomek
- gadu: 5336642
Re: łożysko koła przednie - firma
malec83 pisze:Witam,
Oryginalne łożyska to SKF i najlepiej takie kupić.
Jaki przebieg ???
- Agent
- Wymiatacz
- Imię: Emil
- gadu: 6553887
- Kontakt:
Ja w piątek byłem w warsztacie na wymianie łożyska. Kupiłem na Allegro najtańsze za 41 PLN firmy NTY, w mieście ceny zaczynają się od 140 PLN.
WAŻNE!Przy wymianie łożyska czeka Cię kolejny wydatek pt. "czujnik ABS". Tu niestety używek nie ma, a nowe kosztują w granicach stówy. Kolejny raz brawo dla genialnych konstruktorów Fiata
WAŻNE!Przy wymianie łożyska czeka Cię kolejny wydatek pt. "czujnik ABS". Tu niestety używek nie ma, a nowe kosztują w granicach stówy. Kolejny raz brawo dla genialnych konstruktorów Fiata
Life is 2 short 2b slow...
Przebieg 97000 a abs nie mam.dzięki za odpowiedzi
- OsiemKilo
- Maniak
- Imię: Sławek
- gadu: 0
Na allegro jest gościu co sprzedaje oryginalne czesci idące na pierwszy montaż. Widzialem, ze ma jakies lozyska na przod do pandy. Ceny sa atrakcyjne, użytkownik Kwant_2007.
https://driiive.com/8kilo/FiatPanda/" onclick="window.open(this.href);return false; <-- Zobacz moją pandę na Driiive.com
Dzięki, sprawdze to.
Agent pisze:WAŻNE!Przy wymianie łożyska czeka Cię kolejny wydatek pt. "czujnik ABS". Tu niestety używek nie ma, a nowe kosztują w granicach stówy. Kolejny raz brawo dla genialnych konstruktorów Fiata
Hej, a dlaczego należy wymienić również czujnik ABS? Wymieniałem jakiś czas temu łożysko w ASO Fiata ale nie policzyli mi za czujnik - tak z ciekawości pytam
Pozdrawiam,
Filip
Filip
Hej,
czy tą nakrętkę zabezpieczającą należy przykręcić z odpowiednia siła przy użyciu klucza dynamometrycznego?
Piotr
czy tą nakrętkę zabezpieczającą należy przykręcić z odpowiednia siła przy użyciu klucza dynamometrycznego?
Piotr
- OsiemKilo
- Maniak
- Imię: Sławek
Tak.
https://driiive.com/8kilo/FiatPanda/" onclick="window.open(this.href);return false; <-- Zobacz moją pandę na Driiive.com
a z jakim momentem?
czy ktoś może mi napisać po kolei jak się wymienia łożysko koła przedniego, chciałem się już przygotować do wymiany.
piotr
piotr
- Agent
- Wymiatacz
- Imię: Emil
- gadu: 6553887
- Kontakt:
Jak nie masz prasy to nie podchodź. Czujnika ABS nie da się zdemontować, bez jego zniszczenia, chyba, że w nowym aucie, ale przecież łożyska nie kończą żywota po 5 tys km tylko przynajmniej 150 kkm, tak więc jest problem. Drugi problem to cena czujników i ich znikoma dostępność.
Life is 2 short 2b slow...
ja mama wersje bez ABS-a, a z wprasowaniem łozyska sobie poradzę bo dostęp do prasy mam.
Agent pisze: Czujnika ABS nie da się zdemontować, bez jego zniszczenia
W takim razie miałem chyba szczęście bo najwyraźniej udało im się wymontować bez uszkodzenia przy przebiegu 120tys km.
Coś powoli słyszę, że druga strona zaczyna szumieć, mam nadzieję, że i tutaj dopisze szczęście
Pozdrawiam,
Filip
Filip
-
marcinmaja
- Świeżak
- Imię: Marcin
Czujnik ABS-u jak najbardziej można zdemontować i zamontować ponownie bez żadnego problemu i to wielokrotnie
Ktoś tu jakieś bzdury pisze
że się nie da
Ktoś tu jakieś bzdury pisze