Klamka elektryczna bagażnika.
- AdaMs
- Moderator
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
Re: Klamka elektryczna bagażnika.
Skoro klamka podobno jest dobra, a z pilota też nie działa... Stawiałbym na zamek 
- przetwornica
- Profesjonalista
- Imię: Marek
Kolego deeps, odkręcasz klapkę po lewo od kolumny kierownicy.
Za nią masz między innymi centralkę "BODY COMPUTER" - czarna skrzynka, do której dochodzą przewody całego nadwozia.
Po prawej stronie rzeczonej centralki, druga od góry, jest brązowa, 10'cio pinowa kostka.
W niej pierwszy od prawej jest gruby, brązowy z białym paskiem, przewód - ogrzewanie tylnej szyby.
Drugi od prawej, biały, cieńszy, zasila motoreduktor zamka tylnej klapy.
Sprawdź, czy na tym przewodzie, po zasterowaniu tylnej klapy, pojawia się na sekundę +12V?
Jeśli tak, to może być uszkodzony silnik zamka, może też być gdzieś po drodze ułamany/ugnity powyższy biały przewód.
To samo sprawdzasz w klapie, po zdjęciu tapicerki, na białym przewodzie powinno być +12V na moment.
Za nią masz między innymi centralkę "BODY COMPUTER" - czarna skrzynka, do której dochodzą przewody całego nadwozia.
Po prawej stronie rzeczonej centralki, druga od góry, jest brązowa, 10'cio pinowa kostka.
W niej pierwszy od prawej jest gruby, brązowy z białym paskiem, przewód - ogrzewanie tylnej szyby.
Sprawdź, czy na tym przewodzie, po zasterowaniu tylnej klapy, pojawia się na sekundę +12V?
Jeśli tak, to może być uszkodzony silnik zamka, może też być gdzieś po drodze ułamany/ugnity powyższy biały przewód.
To samo sprawdzasz w klapie, po zdjęciu tapicerki, na białym przewodzie powinno być +12V na moment.
Koledzy czy może mi ktoś powiedzieć w którą wtyczkę i które piny w body wchodzą przewody z klamki elektrycznej? albo na który pin w której wtyczce dać przycisk aby to body sterowało otwieraniem klapy bagażnika?
Z góry dzięki za info.
Z góry dzięki za info.
Forsaken pisze:Post wyżej masz napisane...
To poproszę o wskazanie fragmentu dot. klamki elektrycznej, bo jakoś czytałem parokrotnie i nie mogę tego odnaleźć.
Z góry oczywiście dziękuję.
przetwornica pisze:Po prawej stronie rzeczonej centralki, druga od góry, jest brązowa, 10'cio pinowa kostka.
DieselJTD pisze:przetwornica pisze:Po prawej stronie rzeczonej centralki, druga od góry, jest brązowa, 10'cio pinowa kostka.
Ponowie pytanie gdzie w tym fragmencie jest cokolwiek o klamce ?
Mowa jest o kasecie. A mi chodzi o klamkę która uruchamia tę kasetę. W którym ona miejscu daje sygnał do otwarcia w body ? a nie w którym sygnał do otwarcia wychodzi.
-
michal.ol1
- Specjalista
- Imię: Michał
- gadu: 0
W dziale: Manuale jest wszystko opisane na przykładzie zmontowanej samemu klamki. Jeśli pytasz o taką oryginalną listwę z klamką, to poszukaj opisu w necie - są 
Tylko gdzie kupić taki zamek?
Kiedyś kupiłem za 38zł do Pandy taty, ale jak kumplowi chcę założyć to bez 150zł nie podchodź 
Mam do sprzedania zamek, listwę z klameczką i jakieś tam okablowanie. Zamek chyba jest nawet nowy. Listwa z klameczką jest używana.
- AdaMs
- Moderator
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
Ja u siebie ostatnio próbowałem przetestować okablowanie klamki elektrycznej, przy body nic mi sie wisi i wszystkie wtyczki mam w klapie.
Wtyczka od zamka, jest taka sama jak od lampki bagaznika. Więc wpiąłem lampkę od wtyczki zamka (która miała zasymulować zamek). Przycisk w klamce jest po plusie czy minusie ? Próbowałem zasymulować naciśnięcie klamki, ale lampka ani razu nie zaświeciła.
Jak sprawdzałem miernikiem, to na wtyczce od zamka 0, ale pewnie 12V idzie tylko gdy naciśnie się klamkę. Za to na wolnym pinie we wtyczce od klamki było napięcie
Robiłem coś źle, czy jednak body nie ogarnia?
Wtyczka od zamka, jest taka sama jak od lampki bagaznika. Więc wpiąłem lampkę od wtyczki zamka (która miała zasymulować zamek). Przycisk w klamce jest po plusie czy minusie ? Próbowałem zasymulować naciśnięcie klamki, ale lampka ani razu nie zaświeciła.
Jak sprawdzałem miernikiem, to na wtyczce od zamka 0, ale pewnie 12V idzie tylko gdy naciśnie się klamkę. Za to na wolnym pinie we wtyczce od klamki było napięcie
Robiłem coś źle, czy jednak body nie ogarnia?
-
Vossák
- Świeżak
- Imię: Mira
Witam
Mam pande 4x4 z wyposażeniem "semi-bida" = fabryczny centralek tylko na klucz,szyby w elektryce,bez swiatelka bagaźnika,tylna klapa tylko na klucz...
Będę dzialać mi z moim body computerem orig.zamek elektryczny tylnej klapy?
Co wszystko muszę dostać aby dzialalo?Wystarczy mi tylko orig. zamek elektryczny+oryginalną listwę z klamką,,połączyć do istniejącego przygotowania-okablowania(jeśli będzie).Będzie działać równocześnie z centralkiem i z kluczem?Czy juź tylko klamka?
Musi sie następnie coś osiować FESem?
Dziękuję bardzo
Mam pande 4x4 z wyposażeniem "semi-bida" = fabryczny centralek tylko na klucz,szyby w elektryce,bez swiatelka bagaźnika,tylna klapa tylko na klucz...
Będę dzialać mi z moim body computerem orig.zamek elektryczny tylnej klapy?
Co wszystko muszę dostać aby dzialalo?Wystarczy mi tylko orig. zamek elektryczny+oryginalną listwę z klamką,,połączyć do istniejącego przygotowania-okablowania(jeśli będzie).Będzie działać równocześnie z centralkiem i z kluczem?Czy juź tylko klamka?
Musi sie następnie coś osiować FESem?
Dziękuję bardzo
- Albercik
- Administrator
- Imię: Tomasz
- Kontakt:
zastanów się czy warto. czy nie lepiej dołożyć silniczek do drzwi kierowcy, centralkę na pilota i dodać siłownik sterowany pilotem?
czy body obsłuży? to jest jak wróżenie z fusów. co fiat to inaczej.
czy body obsłuży? to jest jak wróżenie z fusów. co fiat to inaczej.
Mój passat na motostat.pl:
Informacje, porady, części: 666-013-348
Zabawy z CAN'em: http://canbusfreaks.ovh/blog/" onclick="window.open(this.href);return false;
Zabawy z CAN'em: http://canbusfreaks.ovh/blog/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Vossák
- Świeżak
- Imię: Mira
Mogl byś dać link do rzeczy,co będzie konkretne potrzebować?Moj samochod ma centralke na klucz i tak body nie musi obsluzyc?
- Albercik
- Administrator
- Imię: Tomasz
- Kontakt:
http://allegro.pl/silniczek-silownik-ce ... 01646.html
http://allegro.pl/sterownik-zamka-centr ... 72499.html
Body nie musi obsługiwać
http://allegro.pl/sterownik-zamka-centr ... 72499.html
Body nie musi obsługiwać
Mój passat na motostat.pl: