Witam, mam problem z odpaleniem pandy tylko i wyłącznie po dłuższym postoju ale... jeśli przekręcę kluczyć 3x bez odpalania czyli pompa podpompuje paliwo to odpali bez problemu za pierwszym razem...
Panda posiada instalacje gazową wymienione wszystkie świece kable filtry itd.
Co jest odpowiedzialne za cofanie się paliwa?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
Paliwo się cofa?
-
Tetsuro
- Profesjonalista
- Imię: Dariusz
- gadu: 0
Re: Paliwo się cofa?
Myślę że nie cofa się tylko jest to skutek uboczny jazdy na gazie. Zalej pełny zbiornik benzyną lepszą np vervą 98 dolej stp do czyszczenia wtrysków wyjeździj do rezerwy i powinno pomóc. Przerabiałem to już kilka razy
Zawsze możesz sprawdzić na zaworku listwy czy ma ciśnienie.Taki jest jak w dętce , jak wciśniesz to tryśnie a jak ciśnienia nie ma to echo.
gaz tak ma.
-
Mich@ł
- Profesjonalista
- Imię: Michał
- Kontakt:
To u mnie jest na odwrót
Po dłuższym postoju pali "na dotyk", a jak przejadę kawałek na gazie i zgaszę samochód to przy ponownym odpaleniu idzie "ciężej". Ale o tyle dobrze że zawsze odpala (czasami z wciśniętym pedałem gazu) 
Pozdrawiam,
Michał
Zapraszam na darmowy hosting zdjęć - http://vva.pl" onclick="window.open(this.href);return false; oraz forum akwarystyczne
Michał
Zapraszam na darmowy hosting zdjęć - http://vva.pl" onclick="window.open(this.href);return false; oraz forum akwarystyczne
-
arnold
- Wymiatacz
- Imię: Arnold
Mich@ł pisze:To u mnie jest na odwrótPo dłuższym postoju pali "na dotyk", a jak przejadę kawałek na gazie i zgaszę samochód to przy ponownym odpaleniu idzie "ciężej". Ale o tyle dobrze że zawsze odpala (czasami z wciśniętym pedałem gazu)
Musisz sprawdzić jakie wskazania daje Ci czujnik temperatury zasysanego powietrza.
- krzfir
- Świeżak
- Imię: Krzysztof
Problem rozwiązałem. Usterkę wykryła firma Adar w Bytomiu okazało się, że stacja Paliw Shell na ul. Krakowskiej daje bardzo złe paliwo. Po wyczyszczeniu całego układu paliwowego łącznie z bakiem oraz zatankowaniu dobrego paliwa. Panda odzyskała życie!
Ostatnio zmieniony śr 19:00, 03 lut 2016 przez Romix13, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Polskie znaki. Pkt.11 Reg.Forum. Proszę zwracać uwagę na pisownię i ich używać. (drugie upomnienie).
Powód: Polskie znaki. Pkt.11 Reg.Forum. Proszę zwracać uwagę na pisownię i ich używać. (drugie upomnienie).