Zimny silnik się dusi przy starcie
Zimny silnik się dusi przy starcie
Witam opiszę problem
Olej w miarę nowy, filtr powietrza nowy
Świece stare. Auto około 50000km przejechane. Silnik 1,2
1. Silnik musi być zimny , samochód stoi całą noc, nie koniecznie minusowe temperatury
2. Odpalam silnik bez problemu za pierwszym razem superek odpala zawsze oki
I teraz taki problem:
Jak chce od razu ruszyć z miejsca to jakby go coś dusiło, szarpnie jakby chciał się wyłączyć. Raz dwa razy i potem jedzie i jest oki. Próbowałem zrobić tak:
Zapalam spokojnie odczekam żeby się uspokoił
i ruszam niekiedy to pomaga.
dzięki za dialog
edit 1:
chciałem wyczyścić przepustnicę, ale ja mam 8v czy to prawda, że trzeba po takiej operacji jechać do serwisu na adaptacje przepustnicy ?
Wiem, że w wersji 16v nie trzeba
Co z 8v ????
Olej w miarę nowy, filtr powietrza nowy
Świece stare. Auto około 50000km przejechane. Silnik 1,2
1. Silnik musi być zimny , samochód stoi całą noc, nie koniecznie minusowe temperatury
2. Odpalam silnik bez problemu za pierwszym razem superek odpala zawsze oki
I teraz taki problem:
Jak chce od razu ruszyć z miejsca to jakby go coś dusiło, szarpnie jakby chciał się wyłączyć. Raz dwa razy i potem jedzie i jest oki. Próbowałem zrobić tak:
Zapalam spokojnie odczekam żeby się uspokoił
i ruszam niekiedy to pomaga.
dzięki za dialog
edit 1:
chciałem wyczyścić przepustnicę, ale ja mam 8v czy to prawda, że trzeba po takiej operacji jechać do serwisu na adaptacje przepustnicy ?
Co z 8v ????
Ostatnio zmieniony ndz 17:46, 31 sty 2016 przez Romix13, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: Naruszenie Pkt.11 Reg.Forum ! Proszę używać polskich znaków i zwracać uwagę na pisownię.
Powód: Naruszenie Pkt.11 Reg.Forum ! Proszę używać polskich znaków i zwracać uwagę na pisownię.
-
misiek775
- Aktywny
- Imię: Micz
- gadu: 0
Re: zimny silinik sie dusi przy starcie
Masz LPG?
nie nie mam
-
arnold
- Wymiatacz
- Imię: Arnold
- gadu: 0
Dużo tematów dotyczących podobnych tematów było, możesz z nich skorzystać. Problem oscyluje wokół evap, map sensor, luzów zawodowych, odpowietrzenia zbiornika wraz z filtrem.
Wysłane z mojego E2303
Wysłane z mojego E2303
Re: Zimny silnik się dusi przy starcie
Jasne. A co z tym ?
edit 1:
Co z 8v ????
edit 1:
Co z 8v ????
- Romix13
- Wesoły Tramdriver
- Imię: Romek
adnap pisze:chciałem wyczyścić przepustnicę, ale ja mam 8v czy to prawda, że trzeba po takiej operacji jechać do serwisu na adaptacje przepustnicy ?
Co z 8v ????
Jeśli chcesz czyścić przepustnicę, to zalecane jest potem wykasować Auto adaptację ponieważ obroty silnika mogą falować... a czy to zrobisz podłączając się samemu elmem w programie MES czy oddasz do serwisu to zależy od Ciebie. Jest kilka tematów na forum o szarpaniu i dławieniu się polecam poczytać i jak wykonać kasowanie auto adaptacji również
Jeśli dodatkowo wywala Ci błąd na desce to najpierw się podepnij pod komp. Będziesz wiedział gdzie zacząć szukać... Czyszczenie przepustnicy może nie być potrzebne.
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW
Dzięki
Już szukam w forum tematów.
Już szukam w forum tematów.
Ostatnio zmieniony ndz 17:36, 31 sty 2016 przez Romix13, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Literówki.
Powód: Literówki.