Ogrzewanie
- BoskiCoolo
- Aktywny
- Imię: Maciej
- gadu: 0
Re: Ogrzewanie
nigdy w życiu fiata pandy
- doszedł do wymiany wtryskiwacz na 3 cylindrze koszt całościowy .... ehhh nawet nie będę pisał bo szkoda już słów na ten złom 
- olo 1
- Maniak
- Imię: Olek
BoskiCoolo pisze:nigdy w życiu fiata pandy- doszedł do wymiany wtryskiwacz na 3 cylindrze koszt całościowy .... ehhh nawet nie będę pisał bo szkoda już słów na ten złom
Nie ważne jakie auto,to samo powiedzałbyś mając inną markę.Panda jako jedyny samochód jeżdzi u mnie nieprzerwanie ładnych parę latek i przy tej pracy co robi nie ma lepszego
-
arnold
- Wymiatacz
- Imię: Arnold
Trafione pechowo, z jakiegoś powodu trzeba robić UPG. To nie jest rzecz która po prostu sypie się wraz z zużyciem.
- BoskiCoolo
- Aktywny
- Imię: Maciej
ogólnie autko chwale bo od 2004 roku zawiodło raz że wymagane było holowanie, dobijają mnie tylko te ciągłe naprawy, a to amory, a to rozrząd, a to uszczelka, a to poduszki amorków, a to problem zawsze z czymś, jeszcze maglownica i sprzęgło czeka w kolejce... akurat mam okres że taki wydatek burzy mi całą wizję pięknego świata i jest mi tak potrzebny jak wrzut na czterech literach stąd ma radość... a wtryskiwacz z tego co pamiętam to auto jeszcze wjechało i chodziło przez jakiś czas w warsztacie i błędu silnika na desce nie uświadczyłem, raptem przy składaniu błąd... za rękę mechanika nie złapałem więc nie mogę powiedzieć że zjebał mi wtryskiwacz przy demontażu czy montażu... ale te parę stówek wyrwane z portfela... jedziesz z uszczelką a wyjeżdżasz jak po całkowitej regeneracji silnika wraz z oprzyrządowaniem... zmianę auta planowałem w następnym roku ale jak tak się będzie panda sypać to kasa będzie szła na bieżące naprawy i o odłożeniu grosza nie ma mowy...
- MDMA66
- Bywalec
- Imię: Michał
- gadu: 277713
W sobotę przeprowadzę odpowietrzanie i uzupełnię płyn...
Tylko pytanie. Jeśli płynu ubyło to znaczy, że jest nieszczelność gdzieś?
Dlaczego na benzynie coś tam grzeje a na LPG już nic?
Tylko pytanie. Jeśli płynu ubyło to znaczy, że jest nieszczelność gdzieś?
Dlaczego na benzynie coś tam grzeje a na LPG już nic?
- morpheus1581
- Klubowicz na emeryturze
- Imię: Marcin
Jeśli niewiele ubyło przez dłuższy czas to nic takiego. Płyn też paruje.
Moja Panda
http://forum.pandaclubpolska.org/viewto ... =45&t=9722" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.pandaclubpolska.org/viewto ... =45&t=9722" onclick="window.open(this.href);return false;
- MDMA66
- Bywalec
- Imię: Michał
- gadu: 277713
Mam nieszczelność przy reduktorze gazowym...te zbiorniki wyrównawcze są beznadziejnie skonstruowane. Nic przez nie nie widać, ciężko im było dać pasek przeźroczysty na skali.
Możliwe że auto gaśnie gdy jest mało płynu?
Możliwe że auto gaśnie gdy jest mało płynu?
- Romix13
- Wesoły Tramdriver
- Imię: Romek
MDMA66 pisze:Nic przez nie nie widać,
Przyłóż latarkę prześwietlając go i idealnie wtedy widać
MDMA66 pisze:Możliwe że auto gaśnie gdy jest mało płynu?
Raczej prędzej by Ci wskaźnik temp. Poszedł na czerwone pole niż zgasło, ale nie sprawdzałem tego.
I na pewno byś nie miał ogrzewania - to akurat mnie spotkało, miałem duży ubytek i nie grzało prawie wcale, takie ledwo letnie szło powietrze.
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW
-
arnold
- Wymiatacz
Przez brak płynu na pewno nie zgaśnie.
Wysłane z mojego E2303
Wysłane z mojego E2303
przypnę się pod temat mamy mrozy -20 jadąc dziś do warszawy ok 25km kreska od temperatury silnika doszła do pierwszej kreski i dalej nie chce do tego ogrzewanie strasznie słabe co sie wiązało z tym że jechałem ze szronem na szybach od strony kabiny czy takie zachowanie jest normalne przy -20? czy może mam problem z ogrzewaniem
1.2 Dynamic
-
arnold
- Wymiatacz
Problem to masz z termostatem.
Wysłane z mojego E2303
Wysłane z mojego E2303
Dzięki arnold wymiana termostatu rozwiązała problem teraz na jedynce musze mieć ogrzewanie w połowie bo tak grzeje 
1.2 Dynamic
-
arnold
- Wymiatacz
No cieszę się. Termostat to takie, a nie inne urządzenie, które ma taką konstrukcję jak każdy widzi i czasem wytrzyma więcej, a czasami mniej.
- nti
- Specjalista
- Imię: Janusz
Jeździłem zarówno Pandą 1.1 jak i Pandami 1.2. Panda 1.1 była z rocznika 2009, Panda 1.2 z rocznika 2008, obydwie testowałem rok po zakupie. Panda 1.1 grzała w kilka minut po uruchomieniu silnika powietrzem takim, że w najgorszą zimę miażdżyła tym komfortem najdroższe samochody
Miałem wrażenie jakby zamontowany był dodatkowo grzejnik elektryczny, który już na starcie dmuchał gorącym powietrzem.
Niestety Panda 1.2 dmuchała lekko ciepłym powietrzem dopiero po przejechaniu 7 km. Tak samo druga Panda, koleżanka która była właścicielką tej drugiej Pandy od jej zakupu z fabryki, była w szoku efektywności jej ogrzewania, gdy przejechała się zimą Pandą 1.1.
Tak więc coś w tym jest, że Panda 1.2 ma bardzo słabe ogrzewanie w porównaniu do wersji 1.1.
Niestety Panda 1.2 dmuchała lekko ciepłym powietrzem dopiero po przejechaniu 7 km. Tak samo druga Panda, koleżanka która była właścicielką tej drugiej Pandy od jej zakupu z fabryki, była w szoku efektywności jej ogrzewania, gdy przejechała się zimą Pandą 1.1.
Tak więc coś w tym jest, że Panda 1.2 ma bardzo słabe ogrzewanie w porównaniu do wersji 1.1.